Macrou la cuptor

Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten

Reteta Macrou la cuptor

Am stabilit ce vom avea la cina in secunda in care am vazut acest macrou salbatic proaspat in vitrina la Mega. Mi-am amintit de o reteta a lui Rick Stein pentru macrou, cu o condimentare indrazneata care sa faca fata aromei mai intense a acestui peste. Macroul este un peste mai gras, asa ca garnitura ideala e una usoara, de exemplu o salata dreasa doar cu lamaie sau legume la cuptor/abur. Rick a propus o salata de rosii cu ceapa si menta...

Ingrediente

2 bucati macrou intreg (eventual fara cap si curatat in interior; cca 300 gr fiecare)
1/2 lingurita coriandru boabe
1/2 lingurita piper negru boabe
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lingurita boia dulce
1 lingurita cu varf mustar
35 gr unt
1/2 lingura otet de vin rosu
1 lingura patrunjel tocat
putin ulei
sare

Portii: 2
Calorii: aprox 550 / bucata

  1. Se usca pestii bine cu servetele de hartie. Se cresteaza pe o parte, putin in diagonala, la intervale mici, dar fara sa intrati cu cutitul prea tare in carne, in niciun caz sa nu ajungeti la oase... Crestam pestele ca sa se faca mai repede si sa intre condimentele si in carne.
  2. Ungeti pestii cu un strop de ulei, efectiv o lingurita, doar cat sa se prinda condimentele de ei.
  3. Presarati pestii peste tot, inclusiv in interior cu sare. Presarati apoi piper negru si coriandru strivite impreuna in mojar. Urmeaza fulgii de chili. Masati bine condimentele sa intre bine peste tot, inclusiv in crestaturi.
  4. Asezati pestii in vas termorezistent incapator (sa nu fie inghesuiti), cu crestaturile in sus, si dati la cuptor, la 190C timp de 15 minute (cu program de rumenire sau caldura de sus daca aveti aceste optiuni la cuptor).
  5. In acest timp topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati mustarul, otetul si boiaua si amestecati bine (cu telul se va amesteca cel mai bine, altfel mustarul va parea separat, dar nu e o problema nici asa). La final adaugati patrunjel.
  6. Dupa 15 minute, scoateti pestii, ar trebuie sa fie usor rumeni deasupra si ungeti generos peste tot cu amestecul de unt. Mai introduceti la cuptor inca 10 minute. Verificati sa fie facuti dupa acest timp.
  7. Porniti cuptorul pe grill si lasati pestii sub grill inca 2-3 minute, doar cat pielea sa se faca mai crocanta. Nu-i lasati nesupravegheati fiindca se ard usor.
  8. Scoateti pestii din cuptor, ii mai ungeti o data cu amestecul de unt peste tot. Serviti cald, cu lamaie. Culmea pentru peste, e foarte bun reincalzit.

Macroul condimentat intra la cuptor

Macroul condimentat intra la cuptor

Macroul la final

Macroul la final

Comentarii (1)

 

zs  acum 2 ani - 29 Mai 2021 16:15  

Suna FOARTE bine reteta. Data viitoare cand rotatia va ajunge la macrou vreau s-o incerc. Din toate locurile de pe web (Romanesti sau altele), site-ul d-tale are consistent retetele cele mai apropiate de gustul meu, pe departe.

Macroul in mod special nu-mi este usor de gatit, are gust puternic si carne greu de mentinut frageda. Daca aveti chef vreodata, cautati reteta faimoasa a celebrei Marcella Hazan pentru macrou la tava. Alta reteta extrem de buna, extrem de simpla si extrem de eleganta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...