Ostropel de pui

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete romanesti

Reteta Ostropel de pui

Ieri am fost cam fara chef de gatit, mi-a cam stat gandul la o bere rece toata seara, asa ca am facut rapid ce fac de obicei cand sunt in starea asta: ostropel de pui. L-am servit cu mamaliguta. Si apoi am iesit la o bere servita in halbe inghetate ;)

Ingrediente

500 gr carne de pui (pulpe inferioare)
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte (pot fi din conserva)
4 catei usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
sare, piper
2 linguri ulei
patrunjel proaspat pentru servit

Portii: 3

  1. Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper, cca 5 minute pe fiecare parte.
  2. Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
  3. In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.
  4. Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul. Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
  5. Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult. Serviti cu mamaliguta si presarat cu patrunjel.

Prajim carnea

Prajim carnea

Calim ceapa si ardeiul

Calim ceapa si ardeiul

Adaugam rosiile si fierbem pana scade sosul

Adaugam rosiile si fierbem pana scade sosul

Adaugam mujdeiul si fierbem inca 20 minute

Adaugam mujdeiul si fierbem inca 20 minute

Comentarii (115)

 

Ultimele comentarii

rotaru  acum 8 ani - 1 Februarie 2014 17:34  

Tocmai ce am stins focul.a iesit f bun.am pus vin rosu.multumesc Ioana. ;) as vrea si o reteta cu orez chinezesc
 

andreea  acum 8 ani - 23 August 2014 12:40  

foarte bun si delicios..... =P~ :p ;) ;)
 

MC  acum 8 ani - 12 Noiembrie 2014 01:48  

Foarte foarte bun, doar ca pt un flavor mai proeminent toc usturoiul foarte marunt si il prajesc dupa ce am scos carnea. Pe urma sting cu putin vin dry wine(eu folosesc chardonay) si adaug peste carne, pun capacul si las sa fiarba inabusit. Separat calesc ceapa, ardei gras rosu si galben si candcs-au muiat pun rosii tocate marunt si las sa fiarba pana se face un sos legat. Combin sosul de rosii cu carnea si sosul de vin in care a fiert si le mai las impreuna sa fiarba cateva minute. Sting focul pun patrunjel si gata.
 

Cristina  acum 6 ani - 23 Aprilie 2016 14:40  

Foarte bun!!!
 

Adrian Olaru  acum 6 ani - 7 Iulie 2016 20:56  

Am urmarit pasii cu exactitate si am avut cel mai reusit ostropel de pui pe care l am gustat vreodata.Asteptam cu nerabdare alte retete culinare!
 

Ioana  acum 6 ani - 8 Iulie 2016 09:47  

sa-ti fie de bine, Adrian!
uita-te la reteta postata azi, e o nebunie de arome.
 

Nicole  acum 6 ani - 13 Iulie 2016 02:45  

E un deliciu ! Am urmat toti pasii si nu am sarit nici un ingredient. Multumim Ioana !
 

Ioana  acum 6 ani - 13 Iulie 2016 10:54  

Nicole, sa-ti fie de bine!
 

Cristina  acum 6 ani - 28 Iulie 2016 17:53  

E super bun, am facut exact cum ai scris aici, iese exceptional! Multumesc
 

Negutescu Camelia  acum 5 ani - 22 Septembrie 2017 02:54  

Buna!
Am facut aceasta reteta si a iesit buna ,dar mi-a iesit prea mult sos!
Multumesc pentru reteta si multe alte retete de acum inainte,va doresc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...