Oua umplute cu tarhon

Retete aperitive Retete cu ou Retete de Pasti Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene

Ouale umplute, o reteta apreciata cu tarhon, una dintre cele pe care mi le-ati sugerat in weekend. Aceasta sugestie mi-a fost data aici dar si pe Facebook. Corina mi-a descris mai in detaliu reteta ei si iata ce mi-a iesit. Oua umplute delicioase, a la francaise!

Multumesc Corina si obisnuitele multumiri bunicii mele pentru aceasta culoare minunata pe care o au ouale pe care mi le trimite.

Ingrediente

10 oua fierte tari
maioneza (dintr-un ou cu 1 lingurita mustar si ulei)
30 gr unt moale (la temperatura camerei)
2 lingurite mustar 
2 fire tarhon 
1 fir ceapa verde
2 linguri smantana acra (optional; pentru sos)
sare, piper negru, chili fulgi

Bucati: 12-14

  1. Ouale se fierb tari si se curata dupa instructiunile de aici.
  2. Se pregateste maioneza dintr-un ou dupa instructiunile de aici. Sau puteti folosi si maioneza cumparata.
  3. Se taie fiecare ou in doua pe lungime si se scoate galbenusul. Daca nu aveti robot in care sa faceti umplutura, treceti galbenusurile printr-o sita fina astfel: puneti sita pe un bol, galbenusurile in sita si cu dosul unei linguri sau cu o furculita frecati galbenusul pana trece tot prin sita; la final aveti grija sa curatati dosul sitei pe exterior, ramane mult galbenus prins acolo, nu-l risipiti.
  4. Puneti galbenusurile cu 2 linguri de maioneza (50 gr), mustar, unt, sare, piper negru, chili (daca doriti) in robot si mixati bine pana obtineti o pasta fina. Daca nu aveti robot, doar amestecati manual toate ingredientele. Gustati pasta obtinuta si vedeti daca mai trebuie sare sau mustar. Crema trebuie sa fie putin picanta de la mustar si bine asezoanata cu sare, piper si chili daca va place.
  5. Adaugati frunzele de tarhon si ceapa verde tocate cat de marunt puteti.
  6. Servire simpla, cu umplutura deasupra: puneti umplutura intr-un poche de patiserie si spritati umplutura in golul lasat de galbenus. Asezati ouale pe platou cu umplutura in sus si eventual pudrati cu putin chili sau boia dulce. In aceasta varianta umplutura va va ajunge doar pentru 12-14 bucati de albus (alegeti cele mai frumoase albusuri), restul le puteti folosi la alta reteta sau le puneti toca in salata. 
    Avantajul acestei metode e ca nu aveti nevoie de sos si arata foarte bine; dezavantajul e ca umplutura se poate usca daca o lasati mai multa vreme la frigider, face crusta si nu arata asa bine a doua zi. Cum puteti rezolva aceasta problema: sa pastrati la frigider albusurile si umplutura separat; umplutura intr-o punga; umpleti albusurile doar cu putin timp inainte de servire.

    Servire cu sos: in restul de maioneza amestecati smantana si ungeti platoul cu un strat generos din acest sos; umpleti albusurile folosind o lingurita si asezati ouale cu umplutura in jos; decorati cu cate o frunzulita de patrunjel.
    Avantajul e ca in acest mod umplutura nu se usca daca le pastrati asa de pe o zi pe alta. Dezavantaj: sosul adauga calorii nu intotdeauna dorite de unii :)
  7. Se servesc la temperatura camerei.

Galbenusuri trecute prin sita

Umplutura (fara verdeturi)

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...