Paste cu iaurt si carne condimentata
Retete arabesti Retete cu iaurt Retete cu carne de miel Retete cu paste Retete cu carne de vitel sau vita
Putin timp, foame mare? Carnea tocata e solutia salvatoare! Se gateste rapid, e super versatila. Aici am gatit-o rapid la tigaie cu condimente si am servit-o in stil libanez, pe paste cu iaurt.
Ingrediente
200 gr paste scurte
150 gr iaurt grecesc
Carne condimentata
250 gr carne tocata de vita (sau miel; sau mixta)
1 ceapa medie
1 ardei kapia rosu mai mic (sau 1/2 verde si 1/2 rosu)
3 catei mari de usturoi
1 lingurita cu varf pasta de ardei (sau rosii)
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita rasa boia dulce
1 lingurita mix libanez 7 condimente (sau mix condimente pentru tajina)
2 linguri patrunjel tocat fin
5 frunze mari de menta
2 linguri de ulei de masline
sare, piepr negru
Portii: 2
- Tocati ceapa si ardeiul cubulete. Tocati impreuna verdeturile. Retineti separat 2 lingurite de verdeturi.
- Puneti pastele la fiert. Cat fierb, pregatiti carnea.
- Intr-o tigaie mai larga incingeti uleiul si adaugati ceapa si ardeiul. Caliti-le la foc mic, pana se inmoaie bine de tot (macar 5 minute).
- Adaugati usturoiul strivit si mai sotati 1 minut.
- Adaugati pasta de ardei si mai sotati 2 minute, sa se caramelizeze usor.
- Adaugati condimentele macinate si amestecati. Adaugati si putina sare.
- Adaugati carnea tocata si cu o lingura amestecati si apasati ca sa se desfaca carnea bucatele. Dupa cam 2 minute, adaugati 2 linguri de apa (puteti pune apa de pe paste) si verdeturile, amestecati si puneti capacul. Fierbeti la foc mic 5 minute.
- Scurgeti pastele si puneti-le peste iaurtul frecat bine cu putina sare. Amestecati sa fie uniform acoperite. Gustati de sare.
- Impartiti pastele in 2 boluri. Presarati jumatate de carne condimentata peste paste, in fiecare bol. Presarati deasupra verdeturile retinute. Serviti imediat, sunt mai bune calde.