Ragu de rata cu polenta

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Reteta cu carne de rata si gasca

 

Ragu de rata cu polenta
Pinterest

Cina de duminica. Inspirata de aici.

Ingrediente
Ragu de rata cu polenta

2 pulpe de rata
1 morcov
1 tulpina de telina (apio)
1 ceapa mare
2 catei mari de usturoi
50 ml vin rosu sec
2-3 linguri otet de vin rosu (sau otet de sherry)
450 ml supa de pui (sau apa)
4 fileuri ansoa
1 lingura cu varf pasta de rosii
4 boabe ienibahar
sare, piper

Polenta

1 cana malai (faina de porumb)
2 cani lapte gras
3 cani apa
1 1/2 lingurite sare
3 linguri rase parmezan razuit

Portii: 3

Preparare
Ragu de rata cu polenta

  1. Intr-o tigaie se pun pulpele de rata cu pielea in jos. Se prajesc la foc mic pana incep sa-si lase grasimea. Apoi se poate da focul un pic mai mare si se rumenesc pulpele pe ambele parti. Totul va dura cam 15 minute. Scoateti pulpele pe o farfurie.
  2. Scurgeti mare parte din grasimea lasata de pulpe in tigaie, sa va ramana cam 2-3 linguri. Adaugati ceapa, telina si morcovul tocate cubulete mici. Caliti legumele pana ceapa este moale si miroase dulceag. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut.
  3. Stingeti legumele cu otet si lasati sa se evapore. Adaugati vinul si la foc mediu fierbeti pana se evapora si el aproape de tot.
  4. Adaugati fileuri de ansoa tocate si paste de tomate. Amestecati si prajiti timp de 1 minut.
  5. Adaugati supa, boabele de ienibahar si aduceti la fierbere. Condimentati sosul cu sare si piper.
  6. Asezati pulpele intr-un vas/tava care merge la cuptor. Presarati-le cu sare si piper. Turnati sosul peste ele. Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si dati la cuptor, la 170C, timp de 90 minute.
  7. In acest timp pegatiti polenta dupa intructiunile de aici.
  8. Scoateti pulpele din sos, curatati-o de piele si dati jos carnea de pe oase. Taiati-o felii sau cubulete.
  9. Sosul ramas in tigaie il degresati adunand cu lingura grasimea de deasupra.
  10. Puneti carnea taiata inapoi in sos si amestecati. Gustati sosul de sare.
  11. Ragu de rata poate fi preparat si cu o zi inainte. Polenta se va prepara doar inainte de servire. Se serveste ragu pe polenta fierbinte.
 
Ragu de rata cu polenta - Pulpele rumene

1. Pulpele rumene

Ragu de rata cu polenta - Ceapa, morcov, telina calite

2. Ceapa, morcov, telina calite

Ragu de rata cu polenta - Stingem cu otet si vin

3. Stingem cu otet si vin

Ragu de rata cu polenta - Adaugam pasta de rosii

4. Adaugam pasta de rosii

Ragu de rata cu polenta - Pulpele cu sos merg la cuptor

5. Pulpele cu sos merg la cuptor

Ragu de rata cu polenta - Pulpele coapte

6. Pulpele coapte

Ragu de rata cu polenta - Carnea taiata cubulete

7. Carnea taiata cubulete


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (4 puncte / total voturi: 6)  

 

Ragu

21 Septembrie 2009

Ragu

 

 

Cristina  acum 4 ani - 22 Octombrie 2013 09:23  

Re: Ragu de rata cu polenta

Exceptional! Ce arome, ce gust, parca o vad aburind in farfurie. Cred ca reteta se poate aplica la orice carne de pasare si daca mai este si de tara...
Felicitari!
 

Ioana  acum 4 ani - 22 Octombrie 2013 10:52  

Re: Ragu de rata cu polenta

da, la o carne cu gust intens: un cocos de tara, gasca, rata... se foloseste vin si otet rosu + ienibahar care merg bine cu carnea rosie. daca ai pune un pui cumparat, s-ar pierde gustul carnii.
 

Aurelia  acum 4 ani - 22 Octombrie 2013 17:25  

Re: Ragu de rata cu polenta

In limba romana se spune : Sos de rata cu mamaliga.
 

Ioana  acum 4 ani - 23 Octombrie 2013 10:45  

Re: Ragu de rata cu polenta

cu mentiunea ca acesta nu este orice sos de rata, este un sos italian care poarta denumirea de ragu. sos de rata e prea generic, cand cineva rasfoieste retetarul meu, vreau sa-si faca o idee despre reteta doar citind titlul pentru a putea hotara rapid ce-si doreste, fara sa trebuiasca sa intre chiar pe fiecare reteta sa vada despre ce e vorba. asa cand citeste "stifado" stie ca are condimente grecesti, cand citeste "ragu", stie ca are arome italiene etc... plus invata limbajul gastronomic international si cand iese "afara" poate comanda mai linistit intr-un restaurant, fiind in cunostinta de cauza.
 

olga  acum 4 ani - 23 Octombrie 2013 11:25  

Re: Ragu de rata cu polenta

Ti-am mai zis ca esti geniala,nu?
De fiecare data cand deschid site-ul(zilnic de cateva ori) spun acelasi lucru.
Sunt fascinata de talentul tau, de rabdarea de care dai dovada.
Multumesc, multumesc, multumesc foarte frumos Ioana.
 

Mari Ana  acum 4 ani - 29 Octombrie 2013 14:46  

Re: Ragu de rata cu polenta

Cand am vazut reteta, am zambit gandindu-ma la "caracatita cu mamaliguta", pe care nu am avut curajul sa o comandam la Irish Pub. Crezi ca merge? :-) Reteta de fata sigur am curaj sa o incerc, cu prima ocazie cand am pulpe de rata (sau cocos de la tara). vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 29 Octombrie 2013 14:50  

Re: Ragu de rata cu polenta

da, caracatita facuta tot asa cu sos rosu ar merge de minune cu mamaliguta.
 

Mari Ana  acum 3 ani - 23 Octombrie 2014 17:22  

Re: Ragu de rata cu polenta

Ioana, e delicioasa polenta, cred ca o mai fac si asa, pur si simplu... Am facut piept de rata cu portocale si am oscilat intre pulpa de rata cu varza rosie (dar nu am avut rabdare) si ragu de rata. A iesit excelent. Uneori ma apuca disperarea cand fac retetele tale, pentru ca niciodata nu ramane nimic. :-)
 

Ioana  acum 3 ani - 24 Octombrie 2014 09:43  

Re: Ragu de rata cu polenta

da, polenta e ca un desert. cum de nu ai incercat-o pana acum?!?
 

Mari Ana  acum 3 ani - 29 Octombrie 2014 13:32  

Re: Ragu de rata cu polenta

Toate la timpul lor... :-))))
 

Ioana  acum 3 ani - 29 Octombrie 2014 14:47  

Re: Ragu de rata cu polenta

vorbesti ca Radu vesel
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus