Carne tocata cu naut

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple

 

Carne tocata cu naut
Pinterest

Improvizez si eficientizez. In perioada asta nu pot ajuta decat asa, postand retete simple si hranitoare. Sper sa fie de ajutor.

Ingrediente
Carne tocata cu naut

500 gr carne tocata (am folosit vita max. 20% grasime, dar si mixta vita-porc e buna)
3 catei usturoi
1 lingurita cu varf ghimbir razuit
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita fulgi de chili
1/2 lingurita turmeric
250 gr naut fiert (+150 ml apa in care a fiert; sau o conserva de naut cu tot cu suc)
iaurt/sana (pot fi variantele de baut)
2 linguri de ulei

Pt. servire

ulei de menta sau zhoug
ulei picant de chili

Portii: 4

Preparare
Carne tocata cu naut

  1. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga usturoiul strivit si ghimbirul razuit. Se calesc scurt, pana miros frumos, cca 1 minut.
  2. Se adauga condimentele (chimion, coriandru, chili si turmeric) si se amesteca rapid, pana se dizolva in grasime.
  3. Se adauga carnea tocata si se striveste cu lingura sa se desfaca bucatele cat mai mici. Se caleste carnea, amestecand cand si cand pana isi schimba culoarea peste tot. Adaugati sare si rasniti piper negru in timpul asta. Puteti lasa carnea sa se rumeneasca putin daca doriti. Cand e gata, inclinati tigaia si daca e prea multa grasime puteti scoate parte din ea.
  4. Adaugati nautul cu tot cu apa (sau sucul din conserva), aduceti la fierbere si fierbeti cu capac la foc mic 15 minute. Catre final gustati de sare.
  5. Puneti carnea cu naut pe un platou larg. Picurati iaurt din belsug. Daca aveti iaurt gros il diluati treptat cu apa si adaugati putina sare, doar pana curge usor de pe lingura. Consistenta iaurtului de baut e ideala aici.
  6. Picurati deasupra ulei de menta (intr-un mojar striviti cu sare cateva frunze de menta sau menta si patrunjel in proportii egale si adaugati ulei pana curge usor de pe lingura; adaugati si putin suc de lamaie la final). In loc de ulei de menta puteti folosi zhoug, daca aveti preparat.
    Picurati daca doriti si putin ulei picant (poate fi cumparat; sau se poate prepara usor: intr-o tigaie mica puneti 2 linguri de ulei in care dizolvati 1/8 lingurita boia dulce si 1/4 lingurita fulgi de chili; cand incepe sa sfaraie luati de pe foc).
  7. Ar merge bine cu o salata simpla de rosii, castraveti si ceapa rosie, dar in conditiile actuale faceti o salata din orice verdeata aveti.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 
loading...

Vitel in sos picant

15 Aprilie 2010

Vitel in sos picant

Tocanita de miel

22 Martie 2010

Tocanita de miel

Boeuf Bourguignon

16 Martie 2010

Boeuf Bourguignon

Saorma vegetariana la farfurie

18 Februarie 2020

Saorma vegetariana la farfurie

 

 

Dana  acum 11 ore - 20 Martie 2020 19:35  

Re: Carne tocata cu naut

Suna foarte bine reteta, are ingredientele mele preferate: naut si carne tocata. In plus, am de toate in casa in momentul asta. O sa o execut in curand. Multumesc pentru reteta si... izolare placuta!
 

Ioana  acum 11 ore - 20 Martie 2020 19:41  

Re: Carne tocata cu naut

Ce bine! Spor la gatit!
Sunt introverta, izolarea mi se potriveste vesel)))) ai grija de tine!
 

Dana  acum 11 ore - 20 Martie 2020 20:03  

Re: Carne tocata cu naut

Ah, si eu sunt introvertita, in sfarsit traim intr-o lume pe placul nostru... vesel
 

Ioana  acum 11 minute - 21 Martie 2020 07:06  

Re: Carne tocata cu naut

O lume mai linistita da, dar din alte motive as fi vrut sa se intample asta.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus