Paste cu sos picant de rosii si verdeturi

Categorii: Retete din Italia, Retete cu paste, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Paste cu sos picant de rosii si verdeturi
Pinterest

Pastele de dinainte de alergare. In weekend am reluat alergarile prin padure... mama, ce greu a fost! Toata iarna am alerga prin parc, pe plat, iar revenirea pe teren denivelat a fost crancena. Mi-am iesit total din forma. Cu toate astea mi-am depasit recordul, am reusit sa alerg 11 km, dupa ce vara trecuta alergam maxim 8 in Faget. Cred ca pastele astea picante si aromate cu o ploaie de verdeturi mi-au dat energia necesara sa termin traseul. De acum nu poate fi decat mai bine.

Ingrediente
Paste cu sos picant de rosii si verdeturi

200 gr paste lungi (tagliatelle, fettuccine sau pappardelle)
2 linguri cu varf parmezan ras
1/4 legatura patrunjel
2 fire busuioc
2 fire menta

Sos de rosii

1 conserva rosii (de 400 gr)
4 catei usturoi
1 lingurita cu varf ardei iute macinat in ulei
1/2 lingura unt
1 priza zahar (optional)
3 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2 (mari)

Preparare
Paste cu sos picant de rosii si verdeturi

  1. Se rup rosiile cu furculita sau se mixeaza scurt in robot, cat sa se marunteasca un pic.
  2. Intr-o cratita mai larga se incalzeste un pic uleiul si apoi se adauga usturoiul strivit si ardeiul iute. Se amesteca si se lasa pe foc mic pana incepe sa miroasa placut.
  3. Se adauga rosiile, sare si piper negru proaspat macinat. Se aduce la fierbere, se da focul la mic si se fierbe timp de 10 minute, amestecand din cand in cand, doar cat sa scada un pic sosul. Pe la mijlocul timpului se gusta sosul si daca e putin acid, se adauga putin zahar.
  4. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Daca sosul e gata inainte sa fie fierte pastele se stinge focul sub sos.
  5. Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg. Se adauga peste sos (daca intre timp s-a racit, se readuce la fierbere).
  6. Se adauga parmezanul si verdeturile tocate si cu doua linguri se amesteca pana pastele sunt acoperite de sos (cca 1 minut).
  7. Se servesc imediat.
 
Paste cu sos picant de rosii si verdeturi - Se adauga usturoiul si ardeiul iute

1. Se adauga usturoiul si ardeiul iute

Paste cu sos picant de rosii si verdeturi - Se adauga rosiile si se fierbe sosul 10 minute

2. Se adauga rosiile si se fierbe sosul 10 minute

Paste cu sos picant de rosii si verdeturi - Se adauga untul

3. Se adauga untul

Paste cu sos picant de rosii si verdeturi - Se adauga pastele, parmezanul si untul

4. Se adauga pastele, parmezanul si untul

Paste cu sos picant de rosii si verdeturi - Se adauga verdeturile

5. Se adauga verdeturile


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 22)  

 
loading...

Paste rosii

22 Septembrie 2016

Paste rosii

Paste cu carne si spanac

22 Martie 2016

Paste cu carne si spanac

Paste cu lamaie

11 Martie 2016

Paste cu lamaie

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus