Piept de pui cu legume si sos de soia

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Piept de pui cu legume si sos de soia

Acest fel de mancare il pregateste intotdeauna Radu. Eu stau doar pe aproape fiindca uita de la o tura la alta cum se face. Acum ca am scris aici reteta ma astept sa consulte siteul :p Ca masura de siguranta o sa-i pun reteta in Favorites ;)

Ingrediente

1 piept de pui
4 catei usturoi
2 morcovi mari
1/2 varza alba medie
4 linguri sos de soia
2 linguri bulion
2 lingurite amidon alimentar
chili praf (sau 1 ardei iute)
2-3 linguri ulei
sare, piper

  1. Taiem pieptul de pui fasiute subtiri.
  2. Morcovii ii taiem fasii cu instrumentul de curatat cartofi, iar varza o taiem fideluta.
  3. Intr-o tigaie incapatoare, adanca (wok daca aveti) incingeti uleiul si prajiti scurt usturoiul tocat cu chili (sau ardeiul iute taiat rondele).
  4. Adaugati carnea si prajiti pana e facuta si apa se evapora de pe ea si prinde putina culoare.
  5. Adaugati legumele si prajiti totul la foc mare dar amestecand continuu. Sarati si piperati. Prajiti cam 8 minute, nu mai mult, legumele trebuie sa ramana putin tari (eu pun timer-ul de la cuptor pe 8 minute ;) ).
  6. Amestecati bulionul cu sosul de soia si amidonul dizolvat cu putina apa rece.
  7. Turnati amestecul de sos peste pui si amestecati pana se ingroasa. Dregeti de sare.
  8. Se serveste cu orez fiert.

Pieptul de pui fasii

Pieptul de pui fasii

Varza si morcovi fasii

Varza si morcovi fasii

Prajim fasiile de pui

Prajim fasiile de pui

Adaugam legumele

Adaugam legumele

Adaugam amestecul pentru sos

Adaugam amestecul pentru sos

Piept de pui cu legume si sos de soia

Piept de pui cu legume si sos de soia

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

ana  acum 14 ani - 13 Aprilie 2010 11:05  

eu am facut-o cu dovlecei in loc de varza, i-am taiat ca pe morcovi, fasii, si tin neaparat sa iti spun ca a fost delicioasa! baietelului meu i-a placut si a papat "mocosii cu canitza", iar sotul meu a declarat-o: delicioasa! Multumesc!
 

Ioana  acum 13 ani - 1 Mai 2010 17:20  

am pus in loc de varza, amestec legume chinezesti, tare bun a iesit, dar totusi nu asa mult sos ca in pozele tale.
 

bogdan  acum 13 ani - 19 Iulie 2010 23:21  

:) imi plac primele randuri din articol. daca Radu este prietenul tau, sa va iubiti mult! asa poate poate invata si el reteta, ca doar e scrisa la modul "noi" :))
 

anana  acum 13 ani - 13 Noiembrie 2010 18:03  

eu gatesc ceva de genu dar fara varza,fara soia si nici bulion nu pun...doar morcov,ceapa,usturoi,piept de pui si dovlacel ..e foarte buna asa! toate legumele se fac in sosul lor.. ;) va pup
 

danutza  acum 13 ani - 2 Februarie 2011 20:48  

dupa ce am facut prima data aceasta reteta....m-am convins cat de buna e:)...acum o fac tot la 2 saptamani ce mult!!si sotului meu ii place f mult
thanks ioana
 

daniel  acum 12 ani - 16 Februarie 2012 20:57  

nu am cuvinte.......ffffffffffff bun ....bravo ;)
 

GABI  acum 11 ani - 1 Septembrie 2012 15:30  

A FOST FOARTE BUN. MAI ALES CAE USOR DE FACUT SI NU ARE MULTE CALORII.TUTUROR LE-A PLACUT
 

mihaela  acum 10 ani - 27 Mai 2013 16:36  

Acum am terminat de gatit. Astept verdictul de la maestru. Dar eu din ce tot gust... si nu ma mai opresc... cred ca nu ca fi nici un comentariu altfel decat SUUUUUUUUUUPEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRR.

Multumim din suflet pentru tot.
 

Narcis  acum 8 ani - 20 Iunie 2015 18:13  

A iesit foarte gustos, doar am pus faina in loc de amidon si s-a ingroat ca un sos. Data viitoare sper sa iasa mai zemoasa.
 

Ioana  acum 8 ani - 22 Iunie 2015 14:16  

faina decoloreaza sosul si e un pic mai greu. data viitoare incerac cu amidon, se comporta diferit.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...