Pui chinezesc cu ardei si ciuperci

Retete asiatice Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple

Reteta Pui chinezesc cu ardei si ciuperci

A trecut ceva vreme de cand mi-am pus wokul in cui si nu l-am mai folosit. Era timpul sa-l pun la treaba pentru o provocare: sa pregatesc cel mai fraged, care se topeste in gura, pui chinezesc. Fiindca daca ati mancat intr-un restaurant chinezesc bun, bucatile de pui sunt asa moi incat mereu m-am intrebat: "sigur e pui si nu galusca de faina?" Doar fibrele carnii m-au convins de fiecare data ca e carne. Ieri i-am dat de capat dupa ce am citit foarte mult pe tema asta. Secretul sta in primii doi pasi ai retetei. Ii puteti aplica de acum la toate retetele chinezesti pe care le-am postat si sunt valabili pentru toate tipurile de carne (vita, porc).

Ingrediente

1 piept de pui (cca 400 gr)
1 ardei verde
5 ciuperci
1 ceapa mica
1 lingurita pasta de ghimbir si usturoi
chili dupa gust
1 lingurita amidon
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 linguri ulei
2 linguri arahide
3-4 fire ceapa verde

Sos

1/2 lingura sos de stridii (oyster sauce)
1/2 lingura sos de soia
3-4 linguri apa
1 lingurita otet de orez
1/2 lingurita zahar
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita ulei de susan

Portii: 2

  1. Pieptul de pui se taia cuburi si se presara cu bicarbonat de sodiu. Se maseaza un pic sa fie uniform acoperit si se lasa la marinat 30 minute. Se spala foarte bine puiul de bicarbonat.
  2. Se presara apoi cubuletele cu amidon, se maseaza si se mai lasa la marinat 15 minute.
  3. Pregatiti toate ingredientele in acest timp, fiindca pasii retetei se fac in ritm rapid.
  4. Intr-un wok se incinge bine uleiul. Se adauga pasta de ghimbir-usturoi si chili dupa gust si se prajeste cateva secunde, pana usturoiul incepe sa miroasa.
  5. Se adauga puiul si se prajeste la foc mare, amestecand des, pana carnea isi schimba culoarea, adica devine alba peste tot (cca 4 minute).
  6. Se trage puiul pe marginile wokului si in centru punem ardeiul taiat patrate, ciupercile taiate in patru si ceapa tocata mare. Se prajeste amestecand des inca 2 minute.
  7. Se adauga ingredientele sosului amestecate si se mai prajeste totul, amestecand tot timpul inca 1-2 minute (pana puiul e facut complet; se verifica o bucata de carne in centru, trebuie sa fie alba, nu rozalie).
  8. Se stinge focul si se presara mancarea cu alune si ceapa verde taiata rondele. Se drege de sare.
  9. Se serveste imediat cu orez fiert.

Legumele pregatite

Legumele pregatite

Prajim pasta de ghimbir, usturoi si chili

Prajim pasta de ghimbir, usturoi si chili

Prajim puiul pana-si schimba culoarea

Prajim puiul pana-si schimba culoarea

Prajim legumele

Prajim legumele

Comentarii (40)

 

Ultimele comentarii

Dobre Tudor  acum 9 ani - 8 Mai 2013 14:13  

Pentru cate persoane este aceasta reteta?
 

Ioana  acum 9 ani - 8 Mai 2013 15:00  

sunt 2 portii.
 

Gina  acum 8 ani - 20 Septembrie 2013 21:48  

Buna! Trebuie neaparat sosul de ghimbir si usturoi?

Mulțumesc!
 

Ana-Maria  acum 7 ani - 25 August 2014 15:51  

Reteta exceptionala!Am pregatit-o si eu in seara asta; intamplator am avut in casa toate ingredientele necesare si a iesit foarte buna!!!
In loc de pasta de ghimbir am folosit ghimbir proaspat, pe care l-am tocat marunt.
Multumesc foarte mut!!!
 

Cristina Pinzariu  acum 6 ani - 19 August 2015 05:48  

Sunt o mare admiratoare a bucatariei chinezesti. Pentru mai multe retete chinezesti puteti vizita site-ul ... la sectiunea turism bucatarie au multe retete frumos explicate
 

Maria-Cristina Damian  acum 6 ani - 16 Aprilie 2016 22:29  

Draga Ioana, nu e prima data cand incerc retele tale si sunt de-a dreptul incantata de ele, desi am descoperit blogul tau de putin timp. Puiul a fost delicios. L-am "sedus" cu el si pe prietenul meu care nu e prea prieten cu mancarea chinezeasca si cu orezul in general. Felicitari tie si mie ca am gasit un blog asa de..."gustos"!
 

Ioana  acum 6 ani - 18 Aprilie 2016 11:09  

sa va fie de bine!
 

Stefan Daniela  acum 5 ani - 4 Ianuarie 2017 18:49  

Super
 

cata  acum 4 ani - 2 Ianuarie 2018 17:45  

foarte buna carnea preparata cu bicarbonat si apoi cu amidon.gustul e cel mai apropiat de mancare chinezeasca.
 

Alina  acum 4 ani - 12 Martie 2018 20:26  

Reteta asta a fost tot timpul un succes. Mai ales cand ai musafiri mai sofisticati ;) =P~
Spor la gatit in continuare!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...