Popovers

Categorii: Retete din America, Retete desert, Retete pentru Mic Dejun, Retete cu ou, Retete la cuptor, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Popovers
Pinterest

Popovers sunt gogosi pregatite la cuptor, in formele de muffins. Numele vine de la faptul ca ele cresc destul de mult si trec peste marginea formelor. Sunt foarte usoare, ideale pentru micul dejun. Se pot unge cu unt si se trec prin zahar cu scortisoara sau se pot rupe in doua si se ung cu unt si gem, cu nutella sau cu dulce de leche.

Reteta este preluata de aici.

Ingrediente
Popovers

15 gr unt topit si racit + 1 lingura unt topit pentru uns tava
2 oua
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
125 gr faina

Pentru servire
unt topit si zahar cu scortisoara sau
unt si gem sau
nutella sau
dulce de leche

Bucati: 9

Preparare
Popovers

  1. Important! Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  2. Se amesteca bine cu telul ouale, untul topit si racit, sarea si laptele.
  3. Se adauga faina, toata o data si se amesteca cu telul pana nu se mai vad cocoloase mari de faina.
  4. Se ung forme de muffins cu unt topit (sa nu balteasca untul in forme, dar sa fie unse bine). Se da tava la cuptorul incins la 200C pentru 2 minute.
  5. Se scoate tava fierbinte cu atentie si se umplu formele pana la jumatate cu aluatul de gogosi (eu am folosit o cana cu cioc).
  6. Se da tava la cuptor pentru 40 minute. In timpul coptului NU deschideti usa cuptorului!!!
  7. Se scot gogosile din forma si daca s-au lipit un pic va ajutati de un cutit. Se lasa sa se racoreasca.
  8. Cele pe care le veti servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lasati simple. Ele se rup in doua si se ung cu ceea ce doriti. Sunt bune si crocante si a doua zi.
    Restul, imediat ce sunt racorite, le ungeti bine pe toata suprafata cu putin unt topit si apoi le rulati prin zahar amestecat cu scortisoara. Sunt preferatele mele!
 
Popovers - Aluat in forme de muffins

1. Aluat in forme de muffins

Popovers - Coapte

2. Coapte

Popovers - Popovers

3. Popovers


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 37)  

 
loading...

Mini gogosi

20 Decembrie 2013

Mini gogosi

Gogosi la cuptor

8 Octombrie 2012

Gogosi la cuptor

Gogosi

1 Iunie 2012

Gogosi

Gogosele rapide cu urda

4 Martie 2010

Gogosele rapide cu urda

 

 

dya  acum 7 ani - 11 Septembrie 2010 22:03  

Re: Popovers

usor..:D:D
 

alexx  acum 7 ani - 25 Septembrie 2010 20:29  

Re: Popovers

am facut de doua ori acelas lucru si nu sau umflat
 

Ioana  acum 7 ani - 27 Septembrie 2010 10:49  

Re: Popovers

ai respectat toate instructiunile? ingredientele la temp. camerei, temperatura cuptorului si sa nu deschizi usa cat se coc... toate astea sunt importante, in rest nu e mare filosofie, nu aveau cum sa nu creasca.
 

carmen  acum 7 ani - 29 Septembrie 2010 15:14  

Re: Popovers

cum e posibil sa creasca fara praf de copt, drojdie..etc? Vreau sa incerc astazi reteta si ...vreau sa ma asigur ca au fost mentionate toate ingredientele. altfel as risipi ceva ingrediente.
 

Ioana  acum 7 ani - 29 Septembrie 2010 15:25  

Re: Popovers

exact cum cresc eclerele, in care nu pui nici praf de copt, nici drojdie, nici alti agenti de crestere. e cam la fel.

ingredientele sunt trecute bine, dar sa respecti toate instructiunile din reteta. si cand ungi tava sa nu balteasca untul in forme, foloseste o pensula sau ceva asemanator.
 

anca  acum 7 ani - 29 Septembrie 2010 15:51  

Re: Popovers

Eu le-am facut si mi-au iesit perfect. Sunt delicioase!
 

carmen  acum 7 ani - 30 Septembrie 2010 16:42  

Re: Popovers

sincer, ce bine am facut ca am avut incredere in ce mi-ai spus! ai dreptate cu ce ai punctat la 1, pentru ca altfel as fi muncit dublu si cred ca nu imi ieseau nici mie cum nici lui alexx nu i-au iesit.

super! O sa incerc mai multe retete de aici, caci sunt extrem de bine detaliate.

Esti fantastica!
 

eliza  acum 7 ani - 3 Octombrie 2010 19:55  

Re: Popovers

vesel azi am facut si eu pentru prima oara popoversurile si mi-au reusit si mie. intradevar e important ca produsele sa fie la temperatura camerei, ca de altfel nu va reusi reteta.

o duminica placuta
 

andreea  acum 7 ani - 17 Noiembrie 2010 10:13  

Re: Popovers

as vrea sa incerc si eu reteta aceasta, dar nu am tava cu forme. nu stiu daca o sa iasa la fel de bine in forme de hartie. mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ai putea spune de unde sa achizitionez una vesel
 

Ioana  acum 7 ani - 17 Noiembrie 2010 10:34  

Re: Popovers

orice supermarket, eu am vazut la Cora, Selgros... sunt peste tot forme din astea mai mici sau mai mari, cu mai multe sau mai putine gauri... poti sa le alegi in functie de cati sunteti in familie.
 

Crina Morari  acum 7 ani - 27 Noiembrie 2010 19:23  

Re: Popovers

chiar am incercat reteta...super buni au iesit veselveselvesel eu ii mananc cu smantana acrisoara si dulceata de capsuni veselveselvesel o delicatesa nu alta veselvesel
 

mely   acum 7 ani - 1 Decembrie 2010 11:04  

Re: Popovers

poate trebuia si praf de copt la ele
 

Ioana  acum 7 ani - 1 Decembrie 2010 12:57  

Re: Popovers

le-ai facut si nu ti-au crescut?
 

dana  acum 7 ani - 17 Decembrie 2010 16:47  

Re: Popovers

foarte gustoase vesel executate si papate de dimineata. am inlocuit laptele cu iaurt si au crescut perfect vesel
 

secret  acum 6 ani - 25 Martie 2011 21:23  

Re: Popovers

ce sunt astea?
 

Oana  acum 6 ani - 15 Mai 2011 17:14  

Re: Popovers

Va sfatuiesc sa incercati sa le faceti cu oua de la tara pentru cei care aveti rude sau bunici care locuiesc la tzara .O sa observati diferentza si la consistenta si la dimensiune si mai ales la culoare plus ca sunt mult mai sanatoase decat cele din comert care sunt de calitatea a-3-a.Pofta buna tuturor!
 

violeta  acum 6 ani - 5 Noiembrie 2011 16:35  

Re: Popovers

le-am facut in hartie de muffins si au crescut foarte bine.Am facut si poza, putem sa le demostram celor care s-au plans ca nu cresc fara praf de copt.in hartiute mici mi-au iesit in jur de 20. la pasul cu incalzitul formei, eu am incalzit tava in care le-am pus. multumesc pentru reteta!
 

irina  acum 6 ani - 5 Decembrie 2011 13:35  

Re: Popovers

am shi eu o intrebare. de fapt doua. poate fi inlokuit untul cu margarina? si cam cit ar fi 15gr trist si laptele trebuie sa fie din cel condesant sau simplu?
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Decembrie 2011 13:59  

Re: Popovers

lapte simplu. pune unt, ca tot ai nevoie de oua si lapte, asa ca nu o poti face de post.
 

Roxana  acum 5 ani - 11 Ianuarie 2012 15:42  

Re: Popovers

Mi-au ieșit si mie dar când le-am scos,s-ai dezumflat.... De ce? Ai idee....?
 

Ioana  acum 5 ani - 11 Ianuarie 2012 15:43  

Re: Popovers

le-ai copt timp de 40 minute? erau rumene la final?
 

Gabriela Pop  acum 5 ani - 17 Ianuarie 2012 14:26  

Re: Popovers


Foarte interesante.Am avut emotii ca nu o sa creasca , dar au iesit ok.
Am gasit si un filmulet legat de prepararea acestor gogosici , cum le zic eu.
[link]
Am invatat multe lucruri de la tine :-)
P.S.: Oare daca pun zahar in compozitie ies?!Fiul meu le vrea dulci.

Cu multumiri,
Gabriela
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Ianuarie 2012 14:34  

Re: Popovers

da, se poate pune. doar ca ideea e sa le faci fara zahar (ca si clatitele) si daca le vrei dulci le treci prin zahar la final. sau le ungi cu ceva dulce...
 

Gabriela Pop  acum 5 ani - 17 Ianuarie 2012 14:38  

Re: Popovers

Eu si clatilele le fac dulci ,pun si scortisoara in compozitie.Ies delicioase.
Deci gogosicile cresc si daca adug zahar.O sa incerc si asa.

Numai bine vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Ianuarie 2012 14:39  

Re: Popovers

ei, daca toti in familie votati pentru dulce atunci nu e nicio problema, pune zahar vesel
 

Mihaela Tanase  acum 5 ani - 2 Martie 2012 23:08  

Re: Popovers

Nu pot sa va spun cat de bune au iestit. Noua ne-au iesit cam 12 si mari, nu inteleg de ce 9? Suntem multumiti, copiii le-au savurat cu frisca dupa ce le-am dat prin zahar cu scortisoara. Cred ca daca-ti pui imaginatia la contributie, poti avea o gramada de variante. Cel mai important lucru e sa respecti instructiunile...nota 10!
 

mihaela  acum 5 ani - 22 Iulie 2012 21:00  

Re: Popovers

buna!!

nu ai mentionat temperatura cuptorului,,in linkul postat de Gabriela,arata temp 375....kiar asa....?!?!
 

Brita  acum 5 ani - 16 Octombrie 2012 13:54  

Re: Popovers

Mihaela, 375 grade F.
mie mi-au iesit gogosile exact ca in link-ul pus de Ioana, la fel de neuniforme si pline de aer. insa inauntru putin umede (?).
cred ca au dreptate acolo, temperatura trebuie variata (ca la coacerea piinii), de la 220.0C (au nevoie de socul termic initial) la 180-190.0C dupa cca 20 min - pt ca tind sa se arda la suprafata.
 

diana  acum 5 ani - 5 Decembrie 2012 16:24  

Re: Popovers

Super bune au iesit si vreau sa spun ca am fost foarte inspirata si am facut cantitate dubla!
Recomand sa respectati temperaturile din postul anterior pentru reusita!
Eu am avut o singura problema ...mi s-au prins si in forma de briose si de hartia pentru briose.
Oricum ar fi, eu le recomand....A..si inca ceva ..eu le-am dat si prin nuca cu cacao si zahar....Bestiale!!
 

cristina  acum 5 ani - 7 Decembrie 2012 22:21  

Re: Popovers

am incercat si eu reteta. au crescut foarte frumos, dar problema e ca am folosit cuptor electric si le-am lasat doar 10 minute la 200 grade, apoi la 180 aproape jumatate de ora. mi se parea ca se ard daca le las la 200. stii cumva daca intr-adevar ar trebui sa fie temperatura mai mica de la inceput? mersi vesel
 

Dana  acum 5 ani - 9 Decembrie 2012 13:50  

Re: Popovers

Am făcut și eu, mi-au crescut extrem de tare. La început eram tare sceptică, nu-mi imaginam cum aveau să ajungă ca-n poze fără nimic de crescut. Eu am mixat toate ingredientele în robot, deci se pare că nu e necesar să te chinui cu telul.
Să știți că merg bine cu cremă făcută din brânzică de vacă cu smântână, zahăr și esență de rom.

Mulțumesc pentru rețetă! vesel
 

Alexandra Lexie  acum 4 ani - 30 Ianuarie 2013 15:07  

Re: Popovers

As vrea sa stiu cum e consistenta aluatului pe interior deoarece as vrea sa le umplu cu budinca de ciocolata sau de vanilie cu ajutorului saculetului de ornat frisca.....multumesc frumos:D:D
 

Ioana  acum 4 ani - 30 Ianuarie 2013 15:24  

Re: Popovers

interiorul e cu gaurele, deci pot fi umplute ca choux a la creme.
 

Nico  acum 2 ani - 19 Iunie 2015 15:20  

Re: Popovers

Mie mi-au iesit ca niste mici painici asa.. nu seamana la gust cu gogosile in niciun caz. Asa trebuie sa iasa? Au crescut foarte tare, incat la interior era spatiu gol intre partea se jos si cea de sus a aluatului. F aerat. Merg cu ceva topping. Dar nu sunt wow. La asa reteta simpla, era cumva de asteptat.
 

Ioana  acum 2 ani - 19 Iunie 2015 15:23  

Re: Popovers

da, trebuiau sa iasa cu gaura in mijloc. cresc foarte mult si centru e cumva gol, cam ca la choux. se manaca ca si clatitele, cu topping.
 

Elena Pacuraru  acum 2 ani - 30 Decembrie 2015 22:41  

Re: Popovers

Buna,la cuptorul la care nu poti seta temperatura cat timp trebuie lasate?
 

Ioana  acum 2 ani - 31 Decembrie 2015 09:23  

Re: Popovers

Elena, din pacate daca nu stii temperatura nu poti sa-ti dai seama de timp. Insa iti recomand ca prima data sa-ti folosesti instinctul, adica sa le urmaresti tot timpul pana sunt umflate si rumene ca in poza mea. Apoi iti notezi undeva timpul ca sa-l ai pe data viitoare.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus