Porc teriyaki cu legume si orez cu susan

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete cu carne de porc Retete cu carne de pui

Reteta Porc teriyaki cu legume si orez cu susan

Primavara frumoasa sa aveti! Pe mine primavara m-a facut KO ;) M-a lasat fara gust si fara miros, dar incet imi revin. Dar nu va faceti probleme, reteta asta am pregatit-o vineri, inainte de a-mi pierde simturile. E reteta promisa, pentru a folosi capetele muschiuletului din care am facut snitele. Orezul cu susan este o garnitura grozava, o puteti folosi in perioada postului.

Ingrediente

250 gr muschiulet de porc (se poate face si cu pui: pulpe dezosate sau piept)
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde 
1/2 ceapa
1 dovlecel mic
8 linguri sos Teriyaki
6 linguri apa
1 lingurita amidon
1 lingura ulei

Orez cu susan

1 cana orez basmati (sau orez cu bob lung)
50 gr susan 
1/2 lingura ulei
1/2 lingurita ulei de susan
sare

Pentru servit: buchetele de broccoli, tofu, ceapa verde (poate fi chives)

Portii: 3

  1. Muschiuletul de porc se taie felii groase de 1 cm si apoi fiecare felie se taie fasii. Se amesteca cu sosul Teriyaki si se lasa la marinat macar jumatate de ora (dar se poate tine si cateva ore, chiar peste noapte la frigider).
  2. Broccoli se fierbe pe abur (12 minute l-am lasat) apoi se presara cu sare.
  3. Orez cu susan: susanul se prajeste la foc mic (fara adaos de grasime) pana se rumeneste usor. Orezul se fierbe in multa apa cu sare pana e al dente (conform instructiunilor de pe pachet). Se scurge si se lasa sa se racoreasca 5 minute, rasfirandu-l din cand in cand cu o furculita. Se adauga susanul prajit (retineti 2 lingurite de susan pentru ornat) si cele doua tipuri de ulei. Se amesteca bine si se drege de sare. Se acopera cu un capac pana la servire.
  4. Porc teriyaki: ceapa si ardeiul se taie patrate. Dovlecelul se taie in patru pe lungime si apoi felii de cca. 1.5 cm grosime.
  5. Intr-un wok (sau tigaie de fonta) se incinge bine 1 lingura de ulei. Se adauga carnea marinata si se soteaza rapid, amestecand mereu, doar pana-si schimba culoarea (cca 1 minut). Se scoate din tigaie cu tot cu sucul lasat.
  6. In tigaie se adauga legumele si se soteaza la foc mare tmp de 5 minute, amestecand mereu. Legumele se vor inmuia doar putin, ele trebuie sa ramana al dente.
  7. Adaugati carnea peste legume (cu tot cu sucul lasat) si adaugati amidonul dizolvat in apa. Amestecati rapid doar pana se formeaza un sos lucios care acopera legumele si carnea (cca 1-2 minute).
  8. Serviti porcul cu legume pe pat de orez cu susan. Alaturi asezati buchetele de broccoli si tofu taiat cuburi. Presarati cu susan prajit si ceapa verde taiata rondele.

 

Orez cu susan

Orez cu susan

Broccoli fiert la abur

Broccoli fiert la abur

Carnea la marinat

Carnea la marinat

Legumele bucati

Legumele bucati

Sotam carnea rapid pana-si schimba culoarea

Sotam carnea rapid pana-si schimba culoarea

Sotam legumele 5 minute

Sotam legumele 5 minute

Porc teriyaki

Porc teriyaki

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

paula  acum 10 ani - 5 Martie 2014 13:40  

minunata reteta,doar ca eu am o problema cu orezul.in familia mea nu se consuma.cu ce as putea sa-l inlocuiesc?
 

Ioana  acum 10 ani - 5 Martie 2014 13:43  

cu taietei de hrisca de exemplu. ar merge bine in aceasta combinatie.
 

cezara  acum 10 ani - 14 Martie 2014 11:48  

Buna Ioana!
Spune-mi te rog ,din experienta ta,daca "vinul de orez Shaoxing" poate fi inlocuit cu altceva? am gasit o reteta de "asianisme" pe care as incerca-o ,dar nu am acest ingredient..vazand si reteta ta de teryaki,imi voi face curaj sa le fac pe ambele!
te pup si o primavara frumoasa!
 

Ioana  acum 10 ani - 14 Martie 2014 11:57  

merge foarte bine sherry sec sau fino. dar eu l-am inlocuit si cu suc de portocale proaspat stors si mi-a placut rezultatul.
 

cezara  acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 14:43  

Multumesc Ioana,pentru raspuns!
 

andreea  acum 9 ani - 13 Decembrie 2014 12:32  

Ioana,sosul teriyaki se pregateste sau l gasesc de cumparat si daca da,de unde?Nici ulei de susan nu am gasit,posibil la Plafar?
 

Ioana  acum 9 ani - 13 Decembrie 2014 15:10  

este o retet de sos si pe site, dar il gasesti de cumparat la magazinele naturiste sau supermarketuri. la Cora, Metro, Carrefour gasesti si ulei de susan si sos teriyaki.
 

andreea  acum 9 ani - 13 Decembrie 2014 15:17  

:) Multumesc mult Ioana!Prajitura snickers e in lucru,revin cu rezultatul! :) :*
 

Dariana  acum 9 ani - 15 Decembrie 2014 15:24  

Super reteta, abia astept s-o testez, vreau incet incet sa incerc cat mai multe retete asiatice, mai ales ca sotul meu e super incantat de fiecare data cand mai pregatesc specialitati de genul asta :) Are cineva vreo recomandare de sos teriyaki? Am auzit ca foarte bun ar fi sosul de la Shan Shi, ma gandeam sa-l iau din Cora. Credeti ca este ok? Multumesc! :)
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Decembrie 2014 09:25  

produsele Shan Shi din cora sunt ok, am folosit si eu cate ceva de la ei.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...