Pui in sos Emmentaler

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple

Reteta Pui in sos Emmentaler

O mancarica simpla, potrivita pentru o sambata insorita fiindca ne lasa timp pentru o plimbare lunga. Si am observat ca aceste mancaruri cu sos alb sunt si pe placul copiilor. Iar daca sunteti foarte indrazneti, nu mai puneti verdeata in sos, ci adaugati putin pesto la final ;) Asta nu stiu daca va fi pe placul copiilor, fiindca sosul va fi usor verzui, dar... puteti incerca fiindca e gustos.

PS. Maine plec in concediu timp de 2 saptamani, asa ca ne auzim dupa 30 mai.

Ingrediente

1 piept de pui (500 gr piept de pui)
200 ml smantana pentru gatit
150 ml lapte (supa de pui sau apa)
50-100 gr branza Emmentaler
1 ceapa
50 ml vin alb sec
1 fir cimbru (sau tarhon)
3 linguri ulei
2 linguri faina
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru

  1. Se taie puiul cubulete. Se toaca ceapa. Se taie branza cubulete mici sau se da pe razatoare.
  2. Se amesteca intr-o punga faina cu sare si piper. Se introduce puiul in punga si se scutura bine pana toate cubuletele sunt acoperite.
  3. Se incinge cate 1 lingura de ulei (sau unt) intr-o tigaie si se prajeste puiul (scuturat de excesul de faina) in doua ture, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Se scoate carnea din tingaie.
  4. Se incinge ultima lingura de ulei si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora aproape de tot.
  5. Se adauga cimbrul tocat, smantana si laptele/supa/apa si se fierbe la foc mic cca 15 minute, adaugandu-se si puiul. Se verifica puiul sa fie fiert dupa acest timp si sosul sa nu fie scazut prea tare. Daca a scazut prea tare se mai "lungeste" cu putin lapte/supa/apa. Se condimenteaza cu sare daca mai e cazul.
  6. Se adauga branza in 2 transe, amestecandu-se dupa fiecare pana se topeste complet.
  7. Se serveste cald.

Prajim puiul

Prajim puiul

Ceapa calita cu vin

Ceapa calita cu vin

Adaugam branza

Adaugam branza

Comentarii (34)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 30 Octombrie 2012 12:52  

poti sa o folosesti, dar atunci nu o adaugi la pasul 5 ci la 6, dupa ce carnea e fiarta. atunci dai focul la mic, adaugi smantana (o poti tempera inainte cu putin sos fierbinte), lasi doar pana se infierbanta (amesteci des) si apoi adaugi branza. daca e asa groasa, ar trebuie sa o lungesti cu putina apa inainte ca sa aiba consistenta celei dulci (e ca un iaurt de baut)
 

Laura  acum 9 ani - 30 Octombrie 2012 13:00  

Am inteles! Multumesc din suflet, imi esti de mare ajutor :) Si sa stii ca te-am promovat aici...doar ca acu trebuie sa traduc retetele :p ... Dar imi face bine, ca asa le memorez si eu si nu mai stau cu foaia in fata cand gatesc ceva :)
 

Annamaria  acum 9 ani - 29 Martie 2013 23:42  

a fost deliciaosa! :) =P~
 

James  acum 9 ani - 30 Iunie 2013 22:00  

Salivam ca ultimul caine citind reteta..
 

eva  acum 8 ani - 12 Octombrie 2013 16:41  

super. sa stiti ca o jumatate de lingurita de faina de porumb intensifica gustul de pui in sosurile cu smantana, si face si sosul mai galbui un pic. asta e de la bunica:P
 

Antoneta Maris  acum 8 ani - 13 Octombrie 2013 21:54  

:( foarte usor de facut si rapid
 

Layla AlAzayza  acum 7 ani - 28 Decembrie 2014 12:19  

Buna Ioana!
Am descoperit site-ul tau de curand si sunt fascinata de retetele tale! Ma atrage reteta pentru ca sosul e alb (sotul meu e alergic la rosii, ceea ce imi reduce cumplit inventivitatea in bucatarie din moment ce eu le ador!). In orice caz, am o intrebare legata de sos...ar iesi daca nu adaug vin (suntem mususlmani si nu consumam alcool).

Multumesc! :)
 

Ioana  acum 7 ani - 28 Decembrie 2014 12:37  

da, sigur poti omite vinul.
 

Oana  acum un an - 17 Octombrie 2020 07:19  

Din cantitatile acestea imi pare ca rezulta 2-3 portii, asa e? Ce as putea servi langa pui?
 

Ioana  acum un an - 19 Octombrie 2020 11:11  

3 portii ies sigur... acum depinde si cu ce servesti. daca pui un glob de cartofi piure poate merg si 4 portii. piure de cartofi cu broccoli strivit prin el merge tare bine.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...