Pui in sos Emmentaler

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete rapide, Retete simple

 

Pui in sos Emmentaler
Pinterest

O mancarica simpla, potrivita pentru o sambata insorita fiindca ne lasa timp pentru o plimbare lunga. Si am observat ca aceste mancaruri cu sos alb sunt si pe placul copiilor. Iar daca sunteti foarte indrazneti, nu mai puneti verdeata in sos, ci adaugati putin pesto la final vesel Asta nu stiu daca va fi pe placul copiilor, fiindca sosul va fi usor verzui, dar... puteti incerca fiindca e gustos.

PS. Maine plec in concediu timp de 2 saptamani, asa ca ne auzim dupa 30 mai.

Ingrediente
Pui in sos Emmentaler

1 piept de pui (500 gr piept de pui)
200 ml smantana pentru gatit
150 ml lapte (supa de pui sau apa)
50-100 gr branza Emmentaler
1 ceapa
50 ml vin alb sec
1 fir cimbru (sau tarhon)
3 linguri ulei
2 linguri faina
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru

Preparare
Pui in sos Emmentaler

  1. Se taie puiul cubulete. Se toaca ceapa. Se taie branza cubulete mici sau se da pe razatoare.
  2. Se amesteca intr-o punga faina cu sare si piper. Se introduce puiul in punga si se scutura bine pana toate cubuletele sunt acoperite.
  3. Se incinge cate 1 lingura de ulei (sau unt) intr-o tigaie si se prajeste puiul (scuturat de excesul de faina) in doua ture, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Se scoate carnea din tingaie.
  4. Se incinge ultima lingura de ulei si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora aproape de tot.
  5. Se adauga cimbrul tocat, smantana si laptele/supa/apa si se fierbe la foc mic cca 15 minute, adaugandu-se si puiul. Se verifica puiul sa fie fiert dupa acest timp si sosul sa nu fie scazut prea tare. Daca a scazut prea tare se mai "lungeste" cu putin lapte/supa/apa. Se condimenteaza cu sare daca mai e cazul.
  6. Se adauga branza in 2 transe, amestecandu-se dupa fiecare pana se topeste complet.
  7. Se serveste cald.
 
Pui in sos Emmentaler - Prajim puiul

1. Prajim puiul

Pui in sos Emmentaler - Ceapa calita cu vin

2. Ceapa calita cu vin

Pui in sos Emmentaler - Adaugam branza

3. Adaugam branza


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 36)  

 
loading...

Degetele de pui la cuptor

21 Februarie 2018

Degetele de pui la cuptor

Pui cu rosii si vinete

10 August 2016

Pui cu rosii si vinete

Pui cu ardei si fenicul

17 Noiembrie 2015

Pui cu ardei si fenicul

 

 

Mariana  acum 6 ani - 14 Mai 2011 11:27  

Re: Pui in sos Emmentaler

O grozava mincare!e pe gustul meu la fix! imi e pofta imi e pofta
Concediu placut si relaxare totala!Te pup! vesel
 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 14 Mai 2011 12:11  

Re: Pui in sos Emmentaler

Faina idee pt.azi, chiar mi-am pus niste pulpe dezosate la-ndemana...Si chiar ne-am programat o plimbare mai spre seara...
Tie : concediu foaaaaaaarte placut, uita-ne si fa-ti de cap doua saptamani ! vesel
Dar ne va fi dor de tine !!! trist trist trist
 

viorica  acum 6 ani - 14 Mai 2011 17:14  

Re: Pui in sos Emmentaler

Concediu placut! Si merci pu reteta, nemaipomenit!!!
 

Mari Ana  acum 6 ani - 14 Mai 2011 22:09  

Re: Pui in sos Emmentaler

Concediu placut, relaxant, plin de experiente de tot felul. Il meriti pe deplin. Noi te asteptam.
 

Monica Mihaly  acum 6 ani - 15 Mai 2011 12:26  

Re: Pui in sos Emmentaler

distractie maximain concediu si la intoarcere gandeste te sa ne aducu si noua o reteta de pe unde ai umblat vesel
 

Ileana  acum 6 ani - 15 Mai 2011 17:15  

Re: Pui in sos Emmentaler

O sa fac asta cat de curand
 

liliana  acum 6 ani - 16 Mai 2011 12:55  

Re: Pui in sos Emmentaler

foarte bun multumesc pt retetele tale concediu placut
 

antonina  acum 6 ani - 19 Mai 2011 12:01  

Re: Pui in sos Emmentaler

Arata minunat.. iar combinatia e absolut delicioasa.. O zi frumoasa si concediu placut
 

Bogdan   acum 6 ani - 23 Mai 2011 17:24  

Re: Pui in sos Emmentaler

concediu placut.. suntem azi in 23 mai deci cred ca ar trebui sa revi destul de curand cu alte retete foarte crete si placute :D.. reteta asta e prima care a aparut pe pagina cand am intrat acuma, DAR o mai citisem si inainte(tot aici pe site evident). Oricum ma apuc azi sa o si fac. :D

PS: genial site-ul, umilele mele felicitari ^^
 

oana  acum 6 ani - 6 Iunie 2011 21:16  

Re: Pui in sos Emmentaler

Te rog ajuta-ma cu o reteta de cartofi dulci...ca i-am cumparat si nu stiu ce sa fac cu ei comestibil :-) N-am cumparat pana acum
 

bfsdf  acum 6 ani - 20 Iunie 2011 17:15  

Re: Pui in sos Emmentaler

delicioasa:X imi e pofta vesel
 

ofelia  acum 6 ani - 20 Iunie 2011 19:36  

Re: Pui in sos Emmentaler

Cred,totusi,ca tarhonul se potriveste mai bine cu carnea de pui decat cimbrul.O spun din experienta.
In rest, OK. Ca o variatie se poate folosi in loc de Emmentaler branza cu mucegai( ex. Gorgonzola cremoasa).Da un gust extraordinar sosului.
 

Andrei  acum 6 ani - 9 August 2011 23:39  

Re: Pui in sos Emmentaler

L-am facut si mi-a iesit excelent ! Chiar daca in loc de cimbru/tarhon am folosit marar - era cea mai apropiata aroma pe care o aveam la indemana, iar smantana am pus mai multa - vreo 300 de grame. in loc de lapte am pus 150 ml apa in care am fiert o lingurita de vegeta.
Sosul a capatat consistenta exact dupa 15 minute de fierbere.
Mersi de idee.
 

cristina  acum 6 ani - 18 August 2011 19:44  

Re: Pui in sos Emmentaler

as vrea si eu sa incerc dar nu am nici un fel de experienta in bucatarie trist
cand o sa invat sa gatesc am sa incerc reteta vesel
 

Anca  acum 6 ani - 5 Septembrie 2011 22:31  

Re: Pui in sos Emmentaler

Mi-a iesit execelent reteta, e usor de facut!Incercati
 

Amy  acum 6 ani - 5 Octombrie 2011 16:13  

Re: Pui in sos Emmentaler

Exact ce cautam! Multumesc frumos!
 

Marina Prodan  acum 6 ani - 11 Octombrie 2011 13:39  

Re: Pui in sos Emmentaler

vesel incercati pui cu sos de gorgonzola si cu ciuperci!! nu veti regreta e absolut delicios, am descoperit reteta lucrand intr-un restaurant italienesc , intr-o seara dupa servici unul dintre bucatari ne-a delectat cu reteta asta adaugand ca garnitura squas si cartofiori la cuptor!
 

Tipric Suceava  acum 5 ani - 13 Aprilie 2012 22:02  

Re: Pui in sos Emmentaler

sa-mi spuna cineva va rog de care faina? Alba sau de porumb
 

Ioana  acum 5 ani - 16 Aprilie 2012 10:14  

Re: Pui in sos Emmentaler

fain alba pentru sosuri.
 

Cathy   acum 5 ani - 9 Iulie 2012 16:41  

Re: Pui in sos Emmentaler

reteta aceasta desi ma opresc mereu la ea inca nu am incercat-o dar maine este randul ei! da-mi te rog o idee de salata cu care ar merge.
 

Cathy   acum 5 ani - 11 Iulie 2012 12:22  

Re: Pui in sos Emmentaler

Delicioasa mancarica! imi e pofta vesel
 

Laura Aioani  acum 5 ani - 27 Octombrie 2012 13:48  

Re: Pui in sos Emmentaler

Draga Ioana, delicios sosul! Dar...nu stiu de ce patesc asa la sosurile cu smantana.. La cele 15 min de fierbere, desi focul a fost mic, sosul s-a "taiat" trist . La sfarsit am adaugat branza emmentaler, gustul absolut delicios insa aspectul.. Asa ca m-am gandit sa incerc sa-l dreg si am amestecat cu lingura de lemn vreo 5 min pana cand am vazut ca s-a "legat". Cred ca era mai usor sa fi scos bucatile de pui la faza asta vesel . Unde gresesc? sa fie smantana problema? Aici nu gasesc smantana decat de 30% dar nu e suficient poate? Te rog da-mi un sfat, vreau sa repet reteta, a avut un succes rasunator vesel
Multumesc frumos
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Octombrie 2012 09:59  

Re: Pui in sos Emmentaler

smantana se "taie" daca lasi focul prea mare sub oala si clocoteste. dar in acesta reteta se foloseste smantana dulce pentru gatit (15%) care nu mi s-a taiat niciodata, chiar daca a fiert putin. ai folosit cumva smantana acra (fermentata)?
 

Laura Aioani  acum 5 ani - 30 Octombrie 2012 12:13  

Re: Pui in sos Emmentaler

Ei...asta o fi motivul.. Aici nu gasesc decat creme fraiche 30 % grasime...habar n-am ce fel de smantana e asta..dar e tare si cremoasa. Parca odata am mai vazut undeva si o smantana care "curgea" cand am luat cutia de raft...si parca avea mai putina grasime. Deci smantana mea creme fraiche nu o fi buna. Pot pune altceva in loc?
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Octombrie 2012 12:52  

Re: Pui in sos Emmentaler

poti sa o folosesti, dar atunci nu o adaugi la pasul 5 ci la 6, dupa ce carnea e fiarta. atunci dai focul la mic, adaugi smantana (o poti tempera inainte cu putin sos fierbinte), lasi doar pana se infierbanta (amesteci des) si apoi adaugi branza. daca e asa groasa, ar trebuie sa o lungesti cu putina apa inainte ca sa aiba consistenta celei dulci (e ca un iaurt de baut)
 

Laura Aioani  acum 5 ani - 30 Octombrie 2012 13:00  

Re: Pui in sos Emmentaler

Am inteles! Multumesc din suflet, imi esti de mare ajutor vesel Si sa stii ca te-am promovat aici...doar ca acu trebuie sa traduc retetele vesel ... Dar imi face bine, ca asa le memorez si eu si nu mai stau cu foaia in fata cand gatesc ceva vesel
 

Annamaria  acum 4 ani - 29 Martie 2013 23:42  

Re: Pui in sos Emmentaler

a fost deliciaosa! vesel imi e pofta
 

James  acum 4 ani - 30 Iunie 2013 22:00  

Re: Pui in sos Emmentaler

Salivam ca ultimul caine citind reteta..
 

eva  acum 4 ani - 12 Octombrie 2013 16:41  

Re: Pui in sos Emmentaler

super. sa stiti ca o jumatate de lingurita de faina de porumb intensifica gustul de pui in sosurile cu smantana, si face si sosul mai galbui un pic. asta e de la bunicavesel
 

Antoneta Maris  acum 4 ani - 13 Octombrie 2013 21:54  

Re: Pui in sos Emmentaler

trist foarte usor de facut si rapid
 

Layla AlAzayza  acum 3 ani - 28 Decembrie 2014 12:19  

Re: Pui in sos Emmentaler

Buna Ioana!
Am descoperit site-ul tau de curand si sunt fascinata de retetele tale! Ma atrage reteta pentru ca sosul e alb (sotul meu e alergic la rosii, ceea ce imi reduce cumplit inventivitatea in bucatarie din moment ce eu le ador!). In orice caz, am o intrebare legata de sos...ar iesi daca nu adaug vin (suntem mususlmani si nu consumam alcool).

Multumesc! vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 28 Decembrie 2014 12:37  

Re: Pui in sos Emmentaler

da, sigur poti omite vinul.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus