Pulpe la cuptor cu piure cu Stilton

Ingrediente

Pulpe la cuptor

8 pulpe inferioare de pui
2 lingurite cu varf ardei macinati in ulei (daca nu aveti pasta facuta in casa, puteti folosi pasta de ardei iuti sau dulci din comert: Edes Ann, Eros Pista sau amestec din cele doua, in functie de cat de picante doriti pulpele)
4 catei mari de usturoi
1 lingurita rasa boia afumata
1 lingurita rasa zahar
2 linguri sos Tabasco Chipotle
2 linguri ulei
2 linguri otet (de mere am folosit)
sare, piper negru

Piure de cartofi cu Stilton

4 cartofi medii
25 gr branza albastra Stilton
100 ml lapte fierbinte
sare, piper negru

Spanac

400 gr spanac congelat (frunze intregi)
2 lingurite ulei masline
sare, suc de lamaie

Portii: 4
Calorii:
500 calc / portie

  1. Intr-un mojar se strivesc cateii de usturoi pana devin pasta. Se adauga restul ingredientelor pentru marinata si se amesteca bine.
  2. Se presara pulpele cu sare si piper negru proaspat rasnit. Se toarna marinata peste ele si se amesteca sa fie uniform acoperite. Se lasa la frigider macar 4 ore sau peste noapte. Se scot din frigider cu 1 ora inainte de preparare.
  3. Se pun pulpele cu tot cu marinata din vas intr-un vas termorezistent in care sa intre mai inghesuite, adica sa nu fie mult spatiu intre ele. Se toarna si 1 lingura de apa pe marginea vasului.
  4. Se dau pulpele la cuptor (cu ventilator daca aveti), la 220C timp de 25 minute (pana incep sa se rumeneasca un pic). Se coboara temperatura la 180C si se mai lasa 30 minute. La fiecare 15-20 minute, folosind o pensula, ungeti pulpele cu sosul care se formeaza sub ele in tava.
  5. Pana se fac pulpele preparati piureul: Se curata si se taie carftofii. Se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si apoi se trec prin presa pentru piure (sau folositi intrumentul favorit pentru pisat cartofi).
  6. Se adauga branza sfaramata, se presara sare si se rasneste piper negru dupa gust. Puteti adauga si putin unt deodata cu branza daca doriti. Se amesteca bine cu furculita, astfel incat branza sa se topeasca in cartofii fierbinti.
  7. Se toarna incet lapte, in timp ce afanati piureul cu furculita. Turnati lapte fierbinte pana obtineti consistenta dorita. Mai mult lapte, mai fin si mai spumos piureul. Mai putin lapte, piure mai dens. Gustati de sare.
  8. Pentru spanac, se pun bucatile congelate direct intr-o tigaie larga. Se acopera cu capac si se lasa la foc mediu sa se decongeleze. Se amesteca din cand in cand. Cand e complet decongelat, se pune intr-o sita si se preseaza sa iasa apa din el. Se pune in bol, se presara cu sare si se stoarce putin suc de lamaie (cam 2 linguri) si se picura putin ulei extravirgin de masline.
  9. Se servesc pulpele cu piure, spanac si se mai sfarma putina branza Stilton deasupra.

Comentarii (4)

 

Cristian  acum 2 ani - 21 Ianuarie 2020 22:54  

In tava se pune 1 lingura de apa, sau 1 cana? Acum pregatesc reteta, si intuitia imi spune sa pun 1 cana.
 

Ioana  acum 2 ani - 22 Ianuarie 2020 10:42  

1 lingura, e corect
ai cuptor pe gaz sau electric?
 

Cristian  acum 2 ani - 23 Ianuarie 2020 06:25  

Multumesc mult pentru raspuns Ioana. Am pus o cana pana la urma, dar tot au iesit nemaipomenite.
 

Ioana  acum 2 ani - 23 Ianuarie 2020 09:20  

Ma bucur!
Te intrebam de cuptor fiindca cel cu gaz e mai uscat si uneori necesita putin mai mult lichid. De curand am observat cum se coace dovleacul in electricul meu si acelasi dovleac in fostul meu cuptor pe gaz. A iesit sesizabil mai rumen si mai uscat deasupra in cel pe gaz.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...