Pulpe de pui cu cartofi noi si ceapa verde la cuptor

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten

Reteta Pulpe de pui cu cartofi noi si ceapa verde la cuptor

Clasicul pui cu cartofi, dar bine condimentat. Usor picant, usor dulce de la ardei si ceapa verde coapta, proaspat de la menta.

Ingrediente

4 pulpe inferioare de pui (cu os si piele)
1 kg cartofi noi (mici)
6 cepe verzi (mai tinere)
2 linguri pasta de ardei
1 lingura generoasa ardei iute macinat in ulei
2 lingurite coriandru boabe macinate
1/4 lingurita chimion macinat 
5 catei de usturoi
5 linguri ulei
1 lingura de unt
15 frunze menta
sare

Portii: 2-3

  1. Intr-un bol se amesteca pasta de ardei, ardeiul iute macinat, usturoiul strivit, coriandrul, chimionul si putina sare. Se adauga 2 linguri de ulei si se omogenizeaza.
  2. Cartofii se spala bine cu un burete metalic si se taie in 2 sau 4 pe lumgime, dupa marime. Pulpele se spala si se usca bine cu servetele.
  3. Peste cartofi si pulpe se toarna pasta de la pct. 1. Se amesteca sa se acopere omogen.
  4. Se pun toate in tava cuptorului, rasfirandu-le pe toata suprafata. Se mai presara putina sare peste cartofi si pulpe. Se toarna 150 ml apa pe marginea tavii.
  5. Se curata ceapa verde si se taie in segmente lungi (partea alba si cozile separat). Se pune peste cartofi si pui. Pare multa ceapa acum, dar va colapsa la copt.
  6. Se da tava acoperita la cuptor, la 200C pentru 20 minute, apoi se creste temperatura la 220C si se mai coace fara folie cam 30 minute minute. Dupa acest timp se verifica puiul si cartofii, sa fie facuti. Puiul trebuie sa fie rumen.
  7. Se adauga untul in tava si se amesteca usor cu cartofii si ceapa verde. Se mai da tava la cuptor 5 minute.
  8. In acest timp, in mojar striviti menta cu putina sare grunjoasa. Adaugati treptat restul de ulei pana aveti o pasta verde care curge usor. Cand scoateti tava din cuptor, turnati sosul de menta peste cartofi si pui.

Comentarii (6)

 

Simona  acum 6 ani - 24 Mai 2017 14:44  

Am facut aseara, ne-au placut! Chiar interesanta combinatia asta cu menta! Nu am avut ardeii iuti macinati, dar am incropit ceva in sensul ca am macinat pe loc 2 ardei iuti verzi si 2 rosii, tot iuti, am pus putin otet, sare si ulei si am folosit aceasta pasta (fara sa mai scurg sucul de pe ei) in loc de ardeii iuti macinati din reteta. A iesit chiar bun! Imi imaginez cum iese cu toate ingredientele ca la carte!
Sarut mana pentru masa!
 

Gennie  acum 6 ani - 30 Mai 2017 22:23  

Arat minunat. Am incercat si eu, dar nu pot sa spun ca au iesit grozav ca si consistenta. In 20 min acoperite practic au fiert. Apoi nu am mai reusit sa le rumenesc. Unde am gresit? Sa fie de la cuptor? E electric. Multumesc!
 

Ioana  acum 6 ani - 31 Mai 2017 10:47  

e posibil sa fie de la cuptor, al meu rumeneste foarte bine desi e electric. sa folosesti programul sus-jos sau cel cu extra-rumenire daca ai.
solutia ar fi ca data viitoare sa nu le mai acoperi in partea de inceput sa inceapa sa se rumeneasca mai repede
 

Nicole  acum 6 ani - 4 Iunie 2017 21:20  

A iesit extraordinar Ioana ! Nu aveam ardei iuti in ulei de casa dar am cumparat de la un magazin bio un borcanas de peperonci picanti cu usturoi in ulei (produs italian). Am respectat instructiunile, timpul de gatire si a iesit o bunatate. Cuptorul meu e electric iar puiul a iesit crocant (am folosit 2 pulpe superioare si 2 inferioare, cu os si piele). Mutumesc de reteta, e rapida si delicioasa !
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Iunie 2017 09:46  

sa-ti fie de bine, Nicole!
 

Ioana  acum 6 ani - 13 Ianuarie 2018 16:56  

Mmmmmm
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...