Pulpe pe sare

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete rapide Retete simple

Reteta Pulpe pe sare

N-am ce sa va povestesc despre reteta, e simpla, titlul - pulpe pe sare - spune tot... insa am o poveste draguta despre mine si pulpele inferioare. Pe vremuri, cred ca eram prin clasele primare, ma trimitea mama sa cumpar pulpe inferioare. Azi asa, maine asa, pana am lansat intrebarea care ma chinuia de ceva vreme: pai nu aveam noi bani, macar din cand in cand, de niste pulpe superioare, tot din astea inferioare ma pui sa cumpar!?

Ingrediente

6 pulpe inferioare
1 lingura ulei masline
piper, boia (sau turmenic)
2 cani sare mare

  1. In tava cuptorului asezati hartie de copt. Turnati sarea mare deasupra si nivelati-o.
  2. Pulpele de pui spalate si sterse bine se stropesc cu ulei de masline, apoi se presara cu piper si boia (sau turmenic) plus orice alt condiment doriti, numai sare sa nu puneti. Masati pulpele pana se acopera bine de condimente.
  3. Asezati pulpele pe sare. Daca doriti, printre ele puteti pune felii de cartofi (eu nu i-am condimentat cu nimic).
  4. Dati la cuptor la 250C pentru 45 minute. Serviti imediat. Daca pulpele sau cartofii s-au lipit usor de sare folositi un cutit sa dati sarea jos.

Pulpe pe sare

Pulpe pe sare

Comentarii (31)

 

Ultimele comentarii

yo  acum 11 ani - 23 Iunie 2011 12:08  

Buna
Am incercat pulpele pe sare si au iesit super, dar ma intreb, ce credeti se poate pregati si pestele in acest mod adica sa il pun pe sare?
 

Ioana  acum 11 ani - 23 Iunie 2011 12:25  

bineinteles ca se poate. in alta varianta poti pune un strat de sare si deasupra pestelui, sa se faca in crusta de sare. la final dai sarea jos cu tot cu piele.
 

celia  acum 9 ani - 1 August 2012 16:22  

foarte buna si foarte rapida aceasta reteta!!! am pregatit sambata pulpe pe sare cu cartofi la cuptor si sos de smantana cu usturoi;excelente retetele tale ioana
 

mariana filip  acum 9 ani - 17 Octombrie 2012 11:11  

daca nu am sare mare si folosesc sare de bucatarie iodata are ceva?
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Octombrie 2012 11:14  

ideal e ca sarea sa fie mare (grunjoasa) ca sa nu se prinda prea multa de pulpe. daca e cu iod sau nu e alegerea ta. dar cea fara iod, cea de mare, are gust mai bun.
 

mariana filip  acum 9 ani - 17 Octombrie 2012 12:04  

in timp ce sant la cuptor pulpele trebuie intoarse/
 

mariana filip  acum 9 ani - 17 Octombrie 2012 12:24  

da am citit restul comentariilor si am inteles ca nu trebuie intoarse scuze pentru intrebare
 

Ana  acum 6 ani - 30 Ianuarie 2016 11:06  

Este foarte bun ;)
 

Vlad  acum 5 ani - 24 August 2016 13:16  

Sarea se poate refolosi (avand acelasi rol) sau se arunca imediat ?
 

Ioana  acum 5 ani - 24 August 2016 13:21  

ai putea refolosi ce nu se intareste (mai ales sub pui) , dar sincer eu n-am stat niciodata sa o aleg, am aruncat-o toata.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...