Pulpe de pui si naut in sos de iaurt

Categorii: Retete cu iaurt, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete turcesti

 

Pulpe de pui si naut in sos de iaurt
Pinterest

Azi doar ne bucuram de aromele turcesti...

Ingrediente
Pulpe de pui si naut in sos de iaurt

6 pulpe de coquelet (sau 3 pulpe intregi de pui; 500 gr carne cu os)
3 catei usturoi
1 lingurita cu varf ghimbir razuit
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita fulgi de chili
150 ml apa
250 gr naut fiert
100 gr iaurt grecesc (10%)
1/2 lingurita menta uscata macinata
cateva frunze de menta proaspata
1 fir ceapa verde
1 lingura ulei
sare, piper negru, turmeric

Portii: 3
Calorii: 475 cal / portie

Preparare
Pulpe de pui si naut in sos de iaurt

  1. Pulpele de pui se usca cu servetele de hartie si se presara generos cu sare, piper negru proaspat rasnit si turmeric (cam 1/2 lingurita). Se adauga uleiul si se maseaza sa se acopere cu condimente.
  2. Se aseaza pulpele cu partea cu pielea in jos intr-o cratita in care sa intre una langa alta. Se da focul la mediu spre mic si se prajesc pulpele asa pana se rumenesc. Puteti da focul mai mic pe masura ce lasa grasime in cratita. Cand sunt rumene, cam dupa 10 minute se intorc si se mai lasa 5 minute si pe a doua parte.
  3. Se face putin spatiu in centrul cratitei (ar trebui sa fie destula grasime deja, dar daca pulpele nu au lasat suficienta adaugati putin ulei) si se adauga ghimbirul razuit, usturoiul strivit, si condimentele (coriandru, chimion si chili). Se amesteca aromele pana incep sa miroasa placut (maxim 1 minut), apoi se amesteca si pulpele sa se acopere cu aceste arome.
  4. Se adauga apa, se pune putina sare in apa si se aduce la fierbere.
  5. Se pune capacul (sau folie) si se da la cuptor, la 180C, timp de 30 minute. Catre final, puteti ridica capacul sa se mai rumeneasca un pic pulpele.
  6. Scoateti pulpele pe o farfurie. Puneti cratita cu sos pe foc mediu. Adaugati nautul si fierbeti numai cat nautul se infierbanta (cca 2 minute). Gustati de sare. Sosul nu arata nu stiu ce acum, dar o sa simtiti cat e de gustos deja.
  7. Trageti cratita de pe foc si adaugati iaurtul frecat inainte cu putina sare, menta uscata si cateva linguri de sos din cratita (sa se tempereze). Puneti inapoi pe foc si infierbantati cu atentie amestecul, fara sa-l lasati sa fiarba viguros, ca sa nu se taie. Stingeti focul si adaugati ceapa verde taiata rondele si menta proaspata tocata marunt.
  8. Turnati sosul cu naut in vasul de servire si asezati pulpele deasupra. Stropiti pulpele cu sos. Se poate servi imediat. E foarte bun reincalzit.
 
Pulpe de pui si naut in sos de iaurt - Pulpele in cratita se rumenesc pe prima parte

1. Pulpele in cratita se rumenesc pe prima parte

Pulpe de pui si naut in sos de iaurt - Pulpele cu arome si apa intra la cuptor

2. Pulpele cu arome si apa intra la cuptor

Pulpe de pui si naut in sos de iaurt - Pulpele coapte

3. Pulpele coapte

Pulpe de pui si naut in sos de iaurt - Se fierbe nautul in sosul format

4. Se fierbe nautul in sosul format

Pulpe de pui si naut in sos de iaurt - Se adauga iaurtul

5. Se adauga iaurtul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 
loading...

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus