Pulpe rumene la cuptor
Retete arabesti Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete la cuptor Retete simple
Fotogenice, fragede, gustoase, efort minim. Adaugati-le in meniul din aceasta saptamana, nu veti regreta. Sunt sigura de asta, eu le-am executat a doua zi dupa ce le-am vazut pe Instagram la FalasteeniFoodie si au fost un hit.
Ingrediente
1 - 1.5 kg pulpe inferioare de pui (cu os)
Marinata
1 rosie medie (sau 7 rosii cherry)
1/2 ceapa alba
5 catei de usturoi
45 gr iaurt natur
45 gr ulei de masline
60 gr pasta de ardei dulce (facuta in casa; turceasca sau ungureasca Edes Anna)
2 linguri suc de lamaie
1/2 legatura mica de patrunjel
1 lingurita boia dulce
1 linguri fulgi de chili
1 lingurita ceapa granulata
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita sumac
1 lingurita baharat (sau 7 spices libanez cumparat; sau mix de condimente pentru tajina cumparat)
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita cu varf sare
- Pentru marinata se pun ingredientele de la rosie la patrunjel intr-un robot si se mixeaza pana obtineti o pasta, dar nu insitati sa fie foarte fina. Cateva pulsuri sunt sufieciente.
- Adaugati apoi restul condimentelor si amestecati.
- Turnati aceasta marinata peste pulpe, masati bine, sa intre si sub piele. Lasati la marinat 1 ora (in afara frigiderului daca nu e foarte cald afara, altfel lasati 30 minute la frigider si le scoateti cu 15 minute inainte de a le gati.).
- Scoateti pulpele din marinata si le asezati intr-o tava termorezistenta, pe un singur strat. Acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu.
- Coaceti pulpele la 220C timp de 45 minute - 1 ora (verificati-le cu o furculita, sa intre usor in carnea de pe langa os). Descoperiti vasul si mai lasati sa se coaca pana fac o crusta placuta deasupra (am mutat pe programul de extra-rumenire si a mai fost nevoie de 10 minute fara folie; puteti folosi si programul de tip grill, dar nu le lasati nesupravegheate, va dura mai putin sa se rumeneasca). Le-am servit pe un strat de humus peste care am pus si o ceapa mica marinata rapid cu lamaie. Deasupra am asezat pulpele. Sunt bune calde.
Pulpele in marinata
Pulpele coapte