Salata asortata

Retete cu branza Retete cu legume Retete cu ou Retete de Pasti Retete simple Retete salate

Reteta Salata asortata

O salata colorata, cu un aspect fabulos, care, cred eu, va arata minunat pe masa de Pasti.

Ingrediente

piept de pui fiert
avocado
branza cu mucegai albastru (gorgonzola sau roquefort)
rosii
galbenus de ou fiert
albus de ou fiert
bacon
putina ceapa verde
salata verde
sare, piper

Dressing

30 ml ulei masline
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita pasta de ansoa
1 catel usturoi

  1. Pipetul de pui, rosiile, albusul de ou si avocado se taie cubulete. Baconul se taie cubulete si se prajeste fara grasime pana e crocant. Galbenusul de ou si branza se sfarama. Ceapa verde se taie rondele.
    * cantitatile sunt dupa bunul vostru plac si dupa dimensiunea platoului in care o construiti; important e ca sirurile pe care le veti forma sa arate cat de cat egale
    ** daca o pregatiti cu ceva timp inainte de servire, stropiti cubuletele de avocado cu un pic de suc de lamaie sa nu se oxideze
  2. Taiati salata verde fasii si tapetati cu ea platoul in care veti servi salata asortata.
  3. Incepand dinspre centrul platoului incepeti sa construiti siruri alternative cu ingredientele pregatite la pct. 1 Deci incepeti cu rosiile care vor fi in centru si continuati pe laterale cu restul sirurilor. Ordinea in care faceti sirurile nu e importanta, doar sa alernati culorile ca sa arate frumos (de exemplu sa nu puneti albusul langa branza cu mucegai)
    * puteti folosi si un platou patrat si atunci puteti construi sirurile pe diagonala
  4. Intr-un bol amestecati cu un tel mic uleiul cu sucul de lamaie pana devine ca o emulsie, apoi adaugati pasta de ansoa si usturoiul strivit si omogenizati.
    * adaptati cantitatea dressingului in functie de dimensiunea salatei voastre
  5. In momentul servirii presarati sare si piper peste salata. Serviti dressingul LANGA salata. Dressingul se adauga doar in momentul servirii, dupa care se amesteca salata.

Salata asortata

Salata asortata

Comentarii (9)

 

Simona  acum 14 ani - 19 Martie 2010 11:09  

Superba ideea de prezentare a salatei ! Si ce simplu, fara bataie de cap, usor de realizat ! Genial! Ii va sta minunat langa mielul umplut, nu ?
 

Ioana  acum 14 ani - 19 Martie 2010 12:23  

exact, poate inlocui orice garnitura mai calorica.
 

ramisimion  acum 14 ani - 19 Martie 2010 12:42  

extraordinara ideea! arata minunat, ingredientele sunt pe masura. multumim, Ioana!
 

monika  acum 14 ani - 21 Martie 2010 15:55  

delicioasa salata, ca si cea cu pui a fost o cina super pentru noi si foarte satioasa, merci mult
 

raura200  acum 14 ani - 24 Martie 2010 09:53  

arata foarte apetisant :) insa am o nelamurire " pasta de ansoa" cu ce o pot inlocui sau de unde o procur.
Multumesc ;)
 

Ioana  acum 14 ani - 24 Martie 2010 10:03  

pasta o gasesti la Metro si probabil la alte supermarketuri, eu sigur am mai vazut undeva dar nu-mi amintesc unde... dar la metro sigur este sub forma de tub ca si pasta de dinti, la raionul cu peste pe gheata...
 

Andreea  acum 13 ani - 20 Aprilie 2010 00:48  

Am făcut azi salata... a fost DELICIOASA si extrem de satioasa. Pasta de ansoa am inlocuit-o cu file de ansoa marinat... am amestecat dressingul cu blenderul si a iesit extraordinar.
Multumesc pentru idee, o sa mai urmaresc retete postate de tine si o sa le pun in practica.
 

diana  acum 11 ani - 18 Ianuarie 2013 19:04  

foarte buna salata ;)
 

manolache florentina  acum 10 ani - 26 Octombrie 2013 03:40  

Salata se numeste Cobb, si e destul de consacrata :).
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...