Salata cu capsuni si branza de capra

Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate

Cate o obsesie in fiecare weekend. Daca weekendul trecut am abuzat de iaurtul cu capsuni si granola, weekendul asta am avut o noua obsesie la pranz, aceasta salata proaspata si racoritoare. Dar se vede, mi-am facut un vailing de salata.

Cea mai mare placere in aceasta perioada e sa ma plimb prin piata. Marturisesc ca merg zilnic, in pauza de pranz, uneori doar ca sa-mi bucur ochii. Insa ziua preferata de piata este sambata. Zumzetul e mai intens. Culorile de pe tarabe mai vii. Ochii vanzatorilor si cumparatorilor mai alerti. Sambata asta inima mi-a fost furata de un munte de salata de gradina, exact ca cea care creste in gradina la bunica-mea. E proaspata, delicata, deloc ierboasa sau apoasa. Am trecut si pe la "doamna mea" cu capsuni, nu m-a dezamagit nici de data asta. Asa s-a nascut aceasta salata, similara cu una mancata in insula Korcula.

Si mai sunt cavate lucruri simple pe care le ador in perioada asta:

  1. sa gatesc cu geamurile larg deschise la bucatarie; asa vad verdele parculetului din fata si aud fosnetul vecinilor
  2. sa ma plimb ore in sir duminica prin padurea Faget; tocmai au inflorit fragutele si cimbrisorul; cea mai buna deconectare
  3. sa pun crema de otet basamic alb pe orice; e ca un sirop dulce si foarte putin acid; e delicata, si atat de faina incat e potrivita chiar si pentru deserturi; merge bine cu capsuni, piersici, pe inghetata sau mousse de ciocolata, in iaurt sau sorbet de fructe etc. este excelenta si pe carne (in marinata) sau in salate.
  4. sa fac socata si sa o impart cu toata lumea

Astea sunt placerile mici cu care ma rasfat zilnic. Voi cu ce va rasfatati?

Ingrediente

1 capatana mica salata verde (sau 4 salate de gradina)
1 fir ceapa verde
7 frunze mari de busuioc
50 gr branza de capra (proaspata)
100 gr capsuni
2 linguri fulgi de migdale
2 linguri ulei de masline
1 lingura crema de otet balsamic alb

Portii: 1

  1. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie fara adaos de grasime pana isi schimba usor culoarea si devin crocanti. Amestecati des.
  2. Frunzele de salata se spala si se zvanta bine (fie cu servetele, fie se lasa la scurs mai mult timp). Se pun unele peste altele, se ruleaza ca un trabuc si se taie fasii. Se pun intr-un bol. Deasupra se pune ceapa verde tocata rondele si busuiocul taiat fasii. Se presara cu putina sare si se toarna 1 lingura ulei. Se amesteca totul usor.
  3. Se faramiteaza deasupra jumatate din branza de capra.
  4. Capsunile se curata de codite si se taie rondele. Se aseaza deasupra. Peste se faramiteaza restul de branza. Se toarna inca 1 lingura de ulei si crema de otet balsamic alb.
  5. Se presara cu felii crocante de migdale.

Crema de otet balsamic alb

Salata de gradina

Capsuni aromati

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...