Salata de capsuni cu portocale si menta

Retete cu fructe Retete de Pasti Retete de post Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Salata de capsuni cu portocale si menta

Inspiratia vine de peste tot. Salata asta mi-a fost inspirata de modul in care imi beau ceaiul de menta: cu o felie de portocala. Combinatia dintre coaja de portocala si menta mi s-a parut intotdeauna atat de reusita incat e pacat sa nu o impart cu voi.

Si am pregatit aceasta salata. Si am avut placerea sa o impart cu cei mai frumosi doi baieti pe care i-am cunoscut in viata mea. Si-au luat in serios pana si rolul de a testa aceasta salata si a-mi transmite parerea lor. Cel mic a spus "foarte buna, data viitoare vreau un bol de supa plin cu salata asta"... dar "plain" (exact cuvantul folosit cel mare, care am aflat ca tocmai s-a calificat la nationala de engleza! aplauze, va rog!). Asa ca am facut un brainstorming ca sa vedem cu ce am putea-o servi. Doua au fost propunerile agreate de toti: inghetata cu scortisoara (sau anason) sau sorbet de iaurt. Asadar acesta este desertul pe care vi-l propunem pentru masa de Pasti. Inchipuiti-va numai o portie uriasa, colorata  (si ce bine merge rosu cu galben si verde!) asa cum au sugerat baietii, pusa intr-un bol dragut (gen pentru punch; de sticla sau alb; daca e cu picior e si mai bine, va fi mai dramatic)... Masterpiece!

Ingrediente

3 portocale
350 gr capsuni
2 linguri zahar
2 fire menta
1 lingurita cu varf amidon

Portii: 3

  1. Intr-o craticioara se stoarce sucul unei portocale. In suc se razuieste coaja de la 1/2 portocala.
  2. Celelalte doua portocale se curata de coaja si se scot feliile exact ca in acest filmulet. Se pun feliile intr-un bol. Ce va ramane dupa ce ati scos feliile, storceti in craticioara, o sa vedeti ca mai iese destul suc din acele pielite.
  3. In craticioara mai adaugati zaharul si 1 fir de menta si fierbeti la foc mic timp de 5 minute, doar cat sa se infuzeze sucul cu arome. Strecurati sucul si puneti-l la loc in craticioara. Adaugati amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Fierbeti inca 1-2 minute, pana simtit ca sosul se ingroasa un pic, cam ca un sirop. Veti obtine cam 3/4 cana de sos.
  4. Lasati sosul sa se raceasca complet.
  5. Peste feliile de portocale taiati capsunile in patru.
  6. Turnati sosul racit peste fructe. Adaugati restul de menta tocata marunt. Serviti imediat sau pastrati la frigider maxim 2 ore sa se macereze fructele. Mai mult timp nu rezista salata, capsunile se inmoaie, se decoloreaza si coloreaza sosul. Asa ca daca vreti sa serviti salata mai tarziu, pregatiti sosul si pastrati-l la frigider separat de fructe. Le amestecati doar in momentul servirii.

Sos de portocale

Sos de portocale

Salata de capsuni cu portocale si menta

Salata de capsuni cu portocale si menta

Comentarii (5)

 

luna  acum 7 ani - 25 Aprilie 2016 16:26  

Suna grozav, crezi ca as putea sa renunt la zahar? Am niste portocale asa de dulci incat nu cred ca ar fi nevoie sa adaug zahar. Abia astept sa vad cum iese, o alternativa proaspata la clasicul tort cu blat si crema...
 

Ioana  acum 7 ani - 25 Aprilie 2016 16:31  

sigur, fierbi sucul si-l gusti dupa cele 5 minute si daca e dulce atunci nu mai adaugi zahar. eventual poti pune fff putina miere dupa ce se raceste sosul, daca ai vrea sa fie mai dulce.

iar daca faci salata cu capsuni dulci locale atunci chiar cred ca nu mai trebuie nici miere. capsunile mele au fost asa si asa, aromate dar slab dulci.
 

luna  acum 7 ani - 25 Aprilie 2016 16:40  

Hm... sunt intr-o tara in care portocalele sunt grozav de bune, dar capsunele parca sunt desenate pe carton, arata frumos, dar nu au nici gust, nici aroma. Multumesc pentru raspuns, o sa incerc fara zahar si, asa cum mi-ai sugerat, o sa adaug un pic de miere daca la final gasesc ca siropul nu e suficient de dulce.
 

Ioana  acum 7 ani - 25 Aprilie 2016 17:20  

da... stiu capsunile acelea, ne-au invadat si pe noi de prin februarie. dar in Mai apar cele locale (vad pe geam ca cele din gradina au inflorit deja).
sper sa-ti placa salata, e racoroasa si usoara. a mers bine dupa o masa cu doua feluri.
 

Chiriac Dumitrita  acum 7 ani - 18 Februarie 2017 15:46  

=P~ =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...