Salata de morcovi cu iaurt, stafide si ulei de nuca

Ingrediente

150 gr morcovi
5-8 frunze de menta
100 gr iaurt grecesc
1 lingurita rasa Garam Masala (de la Fuchs am folosit)
1/4 lingurita turmeric
1 lingura stafide aurii (inmuiate din timp in apa fierbinte)
1 fir ceapa verde
2 linguri ulei de nuca
sare, piper negru

Portie: 1
Calorii: 392 (calculat cu iaurt 10%)

  1. Morcovii se dau pe razatoarea mica si se presara cu putina sare. Se maseaza 1 minut, sa se fragezeasca un pic. Se amesteca cu menta tocata marunt.
  2. Iaurtul se amesteca cu putina sare, Garam Masala, turmeric, piper negru proaspat rasnit, 1 lingura de ulei de nuca si 2 linguri de apa pana devine cremos si uniform colorat. Se drege de sare.
  3. Se toarna iaurtul peste morcovi si se omogenizeaza. Se intinde salata in strat egal pe un platou (sau in bolul de servire).
  4. Stafidele se scurg de apa in care s-au inmuiat si se amesteca cu ceapa verde tocata rondele, putina sare si 1 lingura de ulei de nuca. Se presara peste salata de morcovi. Se mai presara putina sare grunjoasa (fleur de sel sau fulgi de sare Maldon).
  5. Se serveste cu lipie, paine prajita sau pita la gratar (facuta in casa dupa retea de aici, pasii 1-3).

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...