Salata de ridiche alba

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate

Aseara am facut niste degetele de pui cu rosti, dar adevarata vedeta a cinei a fost salata de ridichi. Nu doar din cauza ca este buna, adevarul e ca am poftit la ceva crud si proaspat in ultimele zile.

Ingrediente

1 ridiche alba (cca 300 gr)
2 linguri otet de vin alb
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1/4 lingurita piper negru macinat
2 linguri smantana
2 linguri iaurt
1 catel mic usturoi (sau 2 lingurite maioneza de usturoi)

Portii: 2-3

  1. Se da ridichea pe razatoarea mare.
  2. Se amesteca otetul, cu sarea, zaharul si piperul si se amesteca pana zaharul si sarea sunt dizolvate. Se toarna acest amestec peste ridichi. Se lasa la marinat 30 minute.
  3. Se scurg ridichile de apa pe care au lasat-o, presandu-se un pic.
  4. Se adauga smantana, iaurtul (puteti folosi doar smantana sau iaurt daca doriti) si usturoiul strivit (sau maioneza de usturoi; cu maioneza, gustul de usturoi va fi mai fin si recomand aceasta varianta cand aveti maioneza la dispozitie). Se amesteca.

Ridichea razuita la marinat

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...