Salata vietnameza cu mango si steak

Retete asiatice Retete cu fructe Retete salate Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Salata vietnameza cu mango si steak

Ofera o vacanta exotica papilelor tale.

Ingrediente

1 steak de vita de aprox 250 gr (antricot am avut)
1 mango copt, dar nu foarte moale
1/2 ardei kapia verde
1/2 ardei kapia rosu
1 ceapa mica rosie, lunguiata (cca 30 gr)
1/2 legatura patrunjel
10 frunze menta
1 lingura ulei
50 gr taieteti subtiri de orez (vermicelli)

Sos vietnamez cu ghimbir si lime

1 ardei iute rosu, mare (alegeti soi carnos)
15 gr ghimbir
2 catei mari de usturoi
3 linguri suc de lime
1 lingura cu varf zahar
2 linguri apa calda
coaja razuita de la 1/2 lime
2 linguri sos de peste

Portii: 2
Calorii: 1150 cal in total

  1. Intr-un mojar puneti ardeiul iute taiat cubulete, ghimbirul si usturoiul curatate si date pe razatoare. Se adauga foarte putina sare si se piseaza pana obtineti o pasta. Adaugati zaharul dizolvat in apa calda, coaja de lime, sucul de lime si sosul de peste. Amestecati iar bine in mojar. Lasati sa stea sosul macar jumatate de ora sa se imprieteneasca aromele apoi gustati de sare si aciditate (suc de lime). Inainte de folosire, strecurati sosul si colectati doar lichidul, apasand pe solide sa extrageti cat mai mult lichid.
  2. Adaugati 3 linguri de sos si 1 lngura de ulei peste steak si lasati-l si pe el sa stea macar 1 ora la marinat.
  3. Cand vreti sa preparati salata incepeti prin a scoate steakul afara ca sa revina la temperatura camerei.
  4. Dupa aceea curatati si taiati mango fasiute subtiri (julienne). Taiati felii subtiri si ardeii. Adaugati-i peste mango.
  5. Puneti la fiert multa apa cu sare si fierbeti taietetii 3 minute. Ii scurgeti, ii treceti sub jet de apa rece sa se racoreasca bine si apoi ii scurgeti extrem de bine, scuturand viguros strecuratoarea pana vedeti ca nu mai curge apa de pe ei. Taiati taietii cu o foarfeca in cateva locuri, vor fi mai usor de amestecat, portionat si mancat.
  6. Adaugati taietii peste mango si ardei. Adaugati si 2 linguri de sos si amestecati bine (cu mana se amesteca foarte usor). Gustati de sare.
  7. Incingeti bine o tigaie groasa sau tip grill (5 minute la foc mare). Asezati steakul in tigaie, lasati 3 minute pe prima parte, intoarceti si mai lasati 2 minute pe a doua. Scoateti steakul si taiati-l felii subtiri tinand cutitulĀ  perpendicular pe fibra. Acum, puteti lasa feliile de steak asa, adica roz in centru sau daca nu va place sa vedeti roz, puteti sa puneti pe rand feliile inapoi in tigaie si sa le lasati cate 2-3 secunde pe fiecare parte.
  8. Puneti feliile intr-un bol si adaugati 2 linguri de sos peste ele.
  9. Taiati ceapa pestisori subtiri, presarati putina sare si amestecati-o cu patrunjelul si menta tocate.
  10. Asezati salata cu mango pe un platou, sa formeze o movila. Asezati in varf feliile de steak. Presarati deasupra ceapa cu verdeata. Stropiti totul cu inca 1 lingura de sos. Daca doriti puteti presara 1 lingura de arahide prajite si strivite deasupra. Serviti imediat.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...