Somon cu susan si salata cu vinegreta cu ghimbir

Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Somon cu susan si salata cu vinegreta cu ghimbir

Doua zile la rand am savurat aceste cubulete de somon in crusta de susan insotite de o salata colorata, in stil asiatic, dreasa cu o vinegreta proaspata care te face sa te simti usor si energizat. Incep sa devin dependenta de senzatia asta...

Ingrediente

Somon cu susan

250 gr somon file (cu sau fara piele)
1 lingura sos de soia
1 lingura plina seminte de susan

Salata asiatica

1/4 varza mica rosie (cca 120 gr)
1 morcov mic (cca 50 gr)
200 gr pastai de soia (sau 100 gr boabe de soia; edamame; congelate)
4 cepe verzi tinere
sare

Vinegreta cu ghimbir

10 gr ghimbir
3 linguri ulei
1 lingura otet de orez
1 lingura suc de lime (sau lamaie)
1 lingurita sos de soia (slab sarat)
1/4 lingurita ulei de susan
1 lingurita rasa zahar

Portii: 2
Calorii: 486 cal / portie
Proteina: 31 gr / portie

  1. Somonul se taie cubulete care se amesteca cu sosul de soia si semintele de susan. Daca sosul de soia e slab sarat, puteti presara si putina sare. Se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si se coc la 200C timp de 8-10 minute (program caldura sus-jos; daca aveti program cu extra rumenire, folositi-l).
  2. Pentru vinegreta, mixati toate ingredientele (am dat ghimbirul pe razatoare) intr-un robot mic sau cu blenderul vertical.
  3. Opariti pastaile de soia in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Le treceti rapid sub jet de apa sa se racoreasca, apoi scoateti boabele din pastai. Presarati boabele cu putina sare.
  4. Taiati varza fideluta subtire si puneti-o intr-un bol larg. Dati morcovul pe razatoare, direct peste varza. Presarati cu putina sare si framantati putin pana varza pierde din volum si se inmoaie un pic. Turnati 2 linguri de vinegreta si amestecati bine. Gustati de sare.
  5. Adaugati in bol ceapa verde si boabele de soia si mai turnati 2 linguri de vinegreta deasupra. Amestecati doar usor si apoi transferati salata in bolul de servire. Asezati alaturi cuburile de somon copt.

Comentarii (6)

 

Oana+P.  acum un an - 19 Martie 2023 09:33  

Ab-so-lut genial! Prima experienta cu edamame, cum de nu stiam de ele... Dar combinatia, maaan!
 

Ioana  acum un an - 20 Martie 2023 14:41  

Pastaile de soia sunt mai greu de gasit printre congelate, par pungi de mazare...
 

Cori+Cj  acum un an - 24 Martie 2023 14:13  

Hey fata minunata..
Te rog frumos, imi spui si mie de unde cumperi tu soia pastai si soia boabe verzi?
 

Ioana  acum un an - 24 Martie 2023 14:26  

Hey, fata aproape data disparuta!!!

Din Mega, punga este asta: [link]

Sau Auchan, arata asa [link] . Astea sunt preferate, de la Casa Taraneasca.
 

Cori+Cj  acum un an - 24 Martie 2023 14:44  

Ooo super, multumesc mult!!!
Da, disparuta dar aici la fiecare reteta :*:*:* Viata noastra s-a schimbat in ultimii ani si nu prea am mai avut timp de CLUJ (oras) dar esti pe lista in TOP 5 persoane la care trebuie sa le trimit un mesaj gen: "Salutttttt. Cand ne mai vedem si noi la o cafea?" Te imbratisez si un weekend relaxant sa aveti :*
 

Ioana  acum un an - 24 Martie 2023 14:52  

Oh, ma bucur (sper sa fie ceea ce mi-a trecut prima data prin minte)!!!!!!!! Ne auzim cand ai timp! Weekend fain!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...