Sos de caramel si espresso

Categorii: Retete desert, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete de Sosuri si Salsa

 

Sos de caramel si espresso
Pinterest

Uneorimaineepoimainevesel Am plecat ieri dimineata la 4 in Budapesta si am uitat sa activez reteta. Dar iat-o, e de al aceeasi Anya. Sosul e bun pe inghetata, cheesecake, pannacotta, clatite etc

Ingrediente
Sos de caramel si espresso

100 gr zahar
2 lingurimiere
50 ml apa
125 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
50 ml espresso (sau cafea preparata tare)
2 linguri rom
30 gr unt

Preparare
Sos de caramel si espresso

  1. Se infierbantafrisca, espresso si romul intr-o craticioara.
  2. Intr-ooalacufund gros se punezaharul, mirea si apa. Se fierbe la foc mic pana zaharul e dizolvat complet. Puteti amesteca de cate ori sa ajutati zaharul sa se dizolve.
  3. Cand incepe sa fiarba nu mai amestecati deloc si lasati pe foc pana prinde culoare placuta de zahar ars (dureaza cam 5-6 minute). Focul sa fie la mediu spre mic sa nu se arda si sa se caramelizeze egal.
  4. Trageti oala de pe foc si adaugati amestecul de la pct. 1. Nu stati cu fata deasupra oalei, poate sa sara caramel. Amestecati rapid cu o lingura lunga de lemn. Daca se formeza in jurul lingurii o bomboana de caramel puneti iar oala pe foc mic si continuati sa amestecati pana se dizolva, nu-i problema. Cand amestecul e omogen adaugati untul si amestecati sa se topeasca.
  5. Pastrati sosul intr-un borcan cu capac, la frigider. Dupa racire se va ingrosa.

 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 5)  

 
loading...

Chutney de rosii

7 Februarie 2017

Chutney de rosii

Sos de vin rosu

16 Decembrie 2013

Sos de vin rosu

Sos dulce-iute

18 Februarie 2011

Sos dulce-iute

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus