Sos chili

Categorii: Retete din Mexic si Tex-Mex, Retete de Sosuri si Salsa

 

Sos chili
Pinterest

Desi se gaseste in magazine, dupa cum ma stiti deja, prefer sa fac cele mai multe ingrediente in casa, asa evit consumul de conservanti alimentari.

Ingrediente
Sos chili

3 linguri ulei
3 linguri rase faina
1 plic chili pudra (15gr)
1 lingurita rasa usturoi granulat
1/2 lingurita chimen macinat

Preparare
Sos chili

  1. Incalziti uleiul si adaugati faina. Amestecati bine pe foc mic pana faina absoarbe uleiul si devine ca o pasta.
  2. Adaugati restul ingredientelor, omogenizati si apoi incepeti sa adaugati 2 cani apa fierbinte, putin cate putin, la inceput ca si cum puneti uleiul la maioneza. Amestecati cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Cand se mai subtiaza compozitia puteti turna apa mai repede
  3. Dupa ce ati terminat de adaugat toata apa, dati focul pe mediu si fierbeti cca 5 minute, pana sosul se ingroasa un pic, devine cam ca si smantana de frisca. Lasati sa se racoreasca si puneti sosul intr-o sticla. Pastrati la frigider.
 
Sos chili - Incalzim uleiul cu faina

1. Incalzim uleiul cu faina

Sos chili - Adaugam condimentele si apoi apa

2. Adaugam condimentele si apoi apa


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 

 

 

alyna  acum 8 ani - 27 Noiembrie 2009 19:13  

Re: Sos chili

arata foarte bine imi e pofta ..voi incerca si eu sa prepar vesel dat fiind faptul ca imi place foarte mult chili imi e pofta
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus