Sos de legume mexican (Salsa Ranchera)

Retete cu putine calorii Retete de post Retete la cuptor Retete simple Retete de Sosuri si Salsa Retete din America de Sud si Centrala

Am ales sa fac acest sos pentru "seara noastra mexicana" - de multe ori aleg o tematica dupa care sa gatesc - pentru ca in aceasta perioada legumele coapte au un gust mai bun decat cele proaspete. Mexicanii au si o varianta cu legume proaspete a acestui sos, dar orice s-ar zice, ardeii si rosiile in aceasta perioada nu se ridica la nivelul celor din vara. Asa ca pentru varianta cealalta asteptam legumele gustoase. Dar nu veti fi dezamagiti, e un sos picant (il faceti cat suportati voi de picant) foarte potrivit sa fie servit cu chipsuri tortilla.

Ingrediente

4 rosii
2 ardei iuti (sau mai multi daca doriti extra picant sosul)
1 ardei gras rosu
1/2 ceapa
1/2 capatana usturoi
cateva fire patrunjel
2 linguri ulei
sucul de la 1/2 lamaie sau lime
1 lingurita oregano uscat
putin chimen macinat (optional)

  1. Punem toate legumele in tava cuptorului. Usturoiul si ceapa le invelim in folie de aluminiu. Coacem la 240C pentru 45 minute. Din cand in cand intoarcem ardeii sa se arda pe toate partile.
  2. Cand se racesc legumele le curatam de coaja, dar lasam partile arse ca sa dea sosului un gust de prajit.
    * puteti citit aici tehnica de coacere si curatare a ardeilor
  3. Punem toate ingredientele in robotel si mixam de cateva ori, astfel incat sosul sa nu devina prea fin, sa ramana bucatele de legume.
    * in loc de chimen si oregano puteti folosi o lingurita de condiment picant mexican
  4. Servim simplu cu chipsuri de malai (tortilla chips). Se poate servi si ca sos la diferite mancaruri, in special cele mexicane, de langa care acest sos e nelipsit.

Curatam legumele coapte

Mixam totul in blender

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...