Supa crema de linte rosie

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Este o zi care cere o supa reconfortanta. Iar supa crema de linte, o supa de post, chiar asta este: usor picanta, usor aromata si foarte hranitoare. Iar pe post de "crutoane" am folosit ceva la fel de sanatos ca si supa crema: boabe de naut si bucatele de morcov.

Ingrediente

150 gr linte rosie
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
3 rosii din conserva (impreuna cu sucul de pe ele)
1/4 lingurita turmenic
1/4 lingurita chimion (cumin)
1/8 lingurita boabe coriandru macinate
20 rasnite chili (sau dupa gust)
10 linguri naut fiert
1 morcov
2 linguri ulei
sare

Portii: 3-4

  1. Se soteaza ceapa tocata in uleiul incins pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul si se mai soteaza 1 minut.
  2. Se adauga rosiile strivite cu furculita impreuna cu condimentele (turmenic, coriandru, chimion) si se fierbe inca 5 minute, pana rosiile scad.
  3. Se adauga lintea si 3.5 cani apa. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
  4. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute.
  5. Se mixeaza continutul oalei (in blender sau cu blenderul vertical). Se drege supa crema de sare.
  6. Se adauga nautul fiert si morcovul taiat cubulete foarte foarte mici (ca niste confetti).
  7. Se serveste fierbinte.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...