Supa crema de linte cu chimen
Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
De trei zile incoace pofta de chimen nu-mi da pace. O mica obsesie culinara care ma sacaie cam de cand am facut friptura de Zalau. Chiar acum, in timp ce postez, ma gandesc deja la urmatoarea reteta cu chimen.
Ingrediente
200 gr linte rosie
1 ceapa medie
1 morcov mare
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita chimen macinat
1/4 lingurita coriandru macinat
2 linguri ulei
Portii: 3
- Se soteaza ceapa tocata si morcovul taiat rondele in uleiul incins pana ceapa e moale (cca 5 minute).
- Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga pasta de ardei si se caleste inca 2 minute.
- Se adauga coriandrul si chimenul si se omogenizeaza. Se adauga lintea si 4 cani de apa (1 l). Se adauga sare dupa gust.
- Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute.
- Se mixeaza in blender pana rezulta o supa crema foarte fina. Pe masura ce se raceste supa de linte se va mai ingrosa.
- Se serveste supa calda cu paine prajita pe grill (se stropesc feliile cu putin ulei si seminte intregi de chimen; se prajesc pe tigaia grill cam 2 minute / parte, cu o greutate deasupra, pana se rumenesc frumos).
Lintea e fiarta
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
Ioana acum 8 ani - 27 Ianuarie 2016 12:03
lintea nu se inmoaie, ea fierbe de obicei foarte repede.soiurile deschise la culoare (galbena, rosie) sunt mai "fainoase"si fierbe intre 10-15 minute. de aceea acestea sunt indicate pentru supe creme sau piureuri. gustul lor e mai neutru.
cele inchise la culoare (verde, neagra) fierb un pic mai lent (30 minute). isi pastreaza bine forma la fiert. au gust distinct (piperat, nucos) si sunt ideale in salate, supe.
se poate face supa crema si din linte verde, dar perosnal as folosi alta reteta, nu aceasta combinatie de arome.
pentru lintea ta verde iti recoman aceasta reteta: [link]
Sinziana acum 8 ani - 27 Ianuarie 2016 12:08
Multumesc mult pentru raspuns!Vasile acum 8 ani - 4 Februarie 2016 16:13
Multumesc, am facut astazi si a iesit super!Ioana acum 8 ani - 4 Februarie 2016 18:12
sa-ti fie de bine, Vasile!divingsuit acum 8 ani - 2 August 2016 12:26
Domnul Radu Paduraru are dreptate. Pentru o amplificare a aromelor trebuie putina acreala. cateva picaturi de otet sau de lamaie...e delicioasa.Ioana acum 8 ani - 3 August 2016 11:23
intre timp am aflat ca putina zeama de lamaie ajuta la mai buna absorbtie a fierului din linte :)Ioana acum 6 ani - 17 Noiembrie 2017 17:09
Pot folosi linte verde in loc de rosie?Ioana acum 6 ani - 17 Noiembrie 2017 17:35
preferabil linte rosie sau galbenaAdrian Tarniceru acum 6 ani - 6 Aprilie 2018 12:51
Este vorba de chimen sau de chimion (cumin). Traditional din catre stiu se foloseste cumin.Ioana acum 6 ani - 6 Aprilie 2018 14:28
aici e chimen, cel care se pune in gulas. adica nu chimion (cumin) care se foloseste in mancarurile turcesti.varianta de supa de linte cu chimion o gasesti aici: [link]
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email