Sushi

Retete aperitive Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii

Sushi Nigiri este un tip de sushi preparat in mana. Orezul lipicios va forma baza. Aici se vede daca orezul a fost preparat corect, fiindca este esential ca la manevrare baza de orez sa nu se dezintegreze. Deasupra vine de obicei o bucata de peste crud: somon, ton, dorada, crevete (crud sau gatit), caracatita etc. Uneori, in loc de peste crud, se folosesc surimi sau bucati de omleta, care sunt asigurate cu o banda de nori, fiindca nu adera asa bine la orez.

Cand am inceput proiectul sushi, m-am gandit ca este o varianta potrivita pentru masa de Revelion. Daca sunteti indrazneti puteti prepara un bar sushi pentru a va impresiona prietenii. In urmatoarele zile voi mai posta doua tipuri de sushi pentru a va da idei pentru un sushi bar asortat.

Ingrediente

1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
300 gr somon file (sau alt peste)
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia

Bucati: aprox. 24 (6 portii mici)

  1. Se ia o bucata frumoasa de somon file, se curata de piele daca e cazul si se taie feliute subtiri, cat mai frumoase. Am taiat pe diagonala file-ul fiindca asa mi s-a parut ca e mai usor de muscat din el. Colturile, marginile si bucatile mai nereusite nu se folosesc la acest fel de sushi. Daca gasiti oase, scoateti-le.
  2. Se pune apa rece intr-un bol. Tot timpul cat veti form sushi trebuie sa aveti mainile umede si reci ca sa nu se lipeasca orezul de maini.
  3. Va umeziti mainil si, luati orez cat incape in causul palmei. Strangeti-l in mana ca sa dati forma de rulou. Nu va retineti, strangeti bine orezul ca sa devina cat mai compact.
  4. Luati o felie de somon si ungeti-o pe o parte cu un strop de wasabi (dupa gust; atentie! wasabi este picant!). Puneti ruloul de orez format peste somon. Strangeti bine in palma, timp de 10 secunde pana cele doua bucati se lipesc.
  5. Asezati sushi cu cu somonul in sus pe un platou.
  6. Repetati pana terminati somonul.
  7. Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

File de somon

Taiem felii pe diagonala

Forma ruloul de orez

Ungem somonul cu wasabi

Punem ruloul de orez peste somon

Strangem bine

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...