Maki cu castravete

Retete asiatice Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten

Reteta Maki cu castravete

Kappa maki: sushi vegetarian cu castravete si furikake. Rulourile sunt racoritoare si usoare, ideale pentru un picnic de vara.

Ingrediente

1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
2 linguri furikake
6 castraveciori de gradina
6 foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia

Bucati: aprox. 36 (6 portii)

  1. Orezul se pregateste dupa instructiunile de aici, doar se adauga in plus furikake la pasul 9, cand se adauga otetul indulcit.
  2. Castravetii ii taiati pe lungime betisoare (julienne).
  3. Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic.
  4. Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  5. Asezati pe foaie un strat subtire de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
    * daca doriti rulouri mici, tip "one bite", puteti taia foaia nori in doua, vor iesi rulouri mai subtiri
  6. Asezati betisoare de castravete la un capat (vine cam 1 castrevecior per rulou), in partea opusa zonei lasate libere.
  7. Rulati, folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
  8. Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
    * folositi un cutit super ascutit pentru taiat
  9. Repetati pana terminati orezul. Rulourile se servesc presarate cu furikake, alaturi de wasabi, ghimbir in saramura si se inmoaie in sos de soia.

Comentarii (8)

 

olga  acum 8 ani - 27 Mai 2015 11:53  

Chiar si pe frigul asta le-as savura ;)
 

Ioana  acum 8 ani - 27 Mai 2015 11:56  

mai rezista o zi, vine iar caldura :) pana atunci cumperi ce ai nevoie pentru rulouri.
 

Maria  acum 8 ani - 27 Mai 2015 12:11  

Ingenios!!Si apun asta pentru ca eu am mancat sushi la ei acasa.
 

Ioana  acum 8 ani - 27 Mai 2015 14:38  

maria, este o varianta pentru cei care nu mananca peste crud. mi se pare aproape la fel de faina combinatia.
cum e sushi la el acasa? ce combinatii ai incercat?
 

Silvia  acum 8 ani - 28 Mai 2015 13:56  

Interesant,si sigur si gustos,voi pregati cu mare placere. ;)
 

Weebly  acum 8 ani - 29 Mai 2015 16:42  

Bucataria japoneza O delicioasa si o sanatoasa! Sushi e mâncarea mea de zile mari, când am chef si ma rasft! Multam si de reteta de furikake! :)
 

Monica  acum 5 ani - 14 Mai 2018 10:41  

Excelent. De trei zile fac portii minuscule? sunt savuroase. Initial am urat ghimbirul murat? dar taiat extrem de marunt si pus in sos de soia imi place. Am cam prajit susanul dar tot savuros imi pare furikake. E prima oara cand imi iese sa fac rulourile:)) habar nu aveam cum se foloseste covorasul special. Cu folie de plastic nerge foarte bine.

Multumiri ?
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Mai 2018 10:49  

ce bine! dupa ce prinzi miscarea e destul de usor. si sunt asa bune... astea cu castravete sunt preferatele mele vegetariene. poti sa faci si cu bucatele de avocado.

poze detaliate de formare gasesti si aici: [link] doar ca foaia e intoarsa cu orezul in jos ca sa iasa rulouri uramaki in loc de maki.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...