Tagliata cu salsa puttanesca

Retete de mancaruri cu carne Retete pentru gratar Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Tagliata cu salsa puttanesca

Cand aveti mai putine bucati de steak decat persoane la masa, tagliata rezolva elegant problema. Sambata am gasit doar o singura bucata de vrabioara, era ultima din magazin, si asa transformat-o in cina pentru 2 persoane. Am gatit-o simplu, la gratar (fara marinata) fiindca era o bucata calitativa iar salsa asta e deosebita (inspirata din celebrul sos de paste puttanesca, doar ca baza e de ardei iuti in loc de rosii) asa ca am vrut sa se simta gustul amandurora.

Ingrediente

1 felie vrabioara de vita de aprox 2-2.5 cm grosime (cca 350 gr)
sare grunjoasa

Salsa iute puttanesca

3 ardei iuti rosii (cei lungi)
1 catel de usturoi
1/2 file de ansoa in ulei
1 lingurita capere in otet (+ 1 lingurita otet de pe ele)
1 fir patrunjel
4-5 frunze busuioc
3-4 linguri ulei de masline extravirgin

Portii: 2
Calorii: 575 cal / portie

  1. Vrabioara se scoate cam cu 15-30 minute inainte din frigider, ca sa revina la temperatura camerei. Se presara generos cu sare pe ambele parti.
  2. Se incinge gratarul (pe gaz de exterior am folosit acum; dar se poate folosi si o tigaie grill de fonta incinsa la maxim). Se pun ardeii iuti pe gratar si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc peste tot.
  3. Se lasa ardeii sa se racoreasca putin, apoi se curata de coaja, seminte si cotoare. Pulpa ardeilor se toaca mare cu cutitul si se pune intr-un mojar.
  4. Peste ardei se adauga usturoiul strivit si ansoa tocata si ea mare. Se strivesc bine cu pistilul ca sa devina pasta. Se adauga treptat 1 lingura de ulei, ca sa se piseze mai usor.
  5. Intr-o craticioara/tigaie mica (cca 15-20 cm diametru) se adauga 1 lingura de ulei si pasta de ardei iute. Se soteaza, amestecand cand si cand, pana usturoiul e facut si vine un miros placut din tigaie (cca 2-3 minute).
  6. Se adauga caperele (daca sunt mari se pot toca), otetul si verdeturile tocate fin. Se mai da un clocot si se ia tigaia de pe foc.
  7. Se muta salsa in bolul de servire si se mai adauga 1-2 linguri de ulei.
  8. Pe gratarul incins se pune vrabioara si se coace cate 2 minute / parte. Se scoate pe un platou, se lasa 2 minute, apoi se feliaza fasii lungi si subtiri, perpendicular pe fibra.
  9. Feliile se aseaza pe platoul de servire, se picura salsa picanta peste tot. Se presara cu putina sare grunjoasa. Se serveste alaturi de restul de salsa si o salata de cartofi noi cu rucola si fasii de parmezan.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...