Tajina de pui cu rosii cherry

Categorii: Retete arabesti, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete simple

 

Tajina de pui cu rosii cherry
Pinterest

Aromele marocane mi-au invadat bucataria.

Ingrediente
Tajina de pui cu rosii cherry

4 pulpe dezosate (cu sau fara piele)
10 rosii cherry marinate (preferabil facute in casa sau 10 rosii cherry semi-deshidratate in ulei, cumparate)
2 catei mari usturoi
1 lingura pasta de ardei (preparata in casa sau cumparata)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru boabe macinate
1/4 lingurita boia afumata
1/4 lingurita seminte fenicul (doar daca folositi rosii in ulei cumparate, rosiile facute in casa au deja fenicul)
50 gr iaurt gras (10%)
3 fire patrunjel
3 linguri ulei de pe rosiile marinate
sare, piper negru

Portii: 3

Preparare
Tajina de pui cu rosii cherry

  1. Pulpele dezosate se taie in doua bucati egale.
  2. Intr-o tajina (sau tuci) larga, de aprox 25 cm diametru se incing cele 3 linguri de ulei (aveti grija sa luati ulei de pe fundul borcanului ca sa luati si seminte de fenicul). Se aseaza pulpele cu pielea in jos (sau zona unde a fost pielea) si se lasa pana se rumenesc putin. Le intoarceti si le rumeniti si pe cealalta parte. Nu inghesuiti carnea in vas, daca nu incap, le rumeniti in ture. Se scoate carnea din vas.
  3. Daca uleiul e foarte incins trageti 1 minut vasul de pe foc. Adaugati usturoiul si pasta de ardei si caliti totul timp de 1-2 minute, pana pasta de caramelieaza putin si usturoiul miroase placut.
  4. Adaugati condimentele (chimion, coriandru, boia afumata si fenicul) si amestecati rapid, doar pana la omogenizare.
  5. Adaugati pulpele cu tot cu sucul lasat si amestecati sa se acopere de condimente.
  6. Adaugati 150-200 ml apa (cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pulpelor). Rasniti piper negru si adaugati sare. Aduceti la fierbere, dati focul la mic si fierbeti cu capac pana carnea e facuta complet si moale (cca 30 minute).
  7. Cand e gata, trageti vasul de pe foc. Adaugati treptat (cate 2 linguri deoadata) sos din oala peste iaurtul amestecat cu patrunjel tocat. Omogenizati. Cand ati adaugat cam 10-12 linguri de sos, puteti turna iaurtul in vas peste pui. Amestecati rapid sa nu se branzeasca prea tare.
  8. Adaugati rosiile cherry, puneti capacul si lasati sa stea 10 minute. Gustati de sare apoi.
  9. Tajina e buna calda, cu couscous sau cu conopida fiarta/coapta.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus