Baghete umplute cu bacon si cascaval

Categorii: Retete aluaturi, Retete aperitive, Retete din Franta

 

Baghete umplute cu bacon si cascaval
Pinterest

Barcute apetisante umplute cu smantana, bacon si cascaval.

Ingrediente
Baghete umplute cu bacon si cascaval

1 portie aluat de paine frantuzeasca (sau 500 gr din aluatul de paine preferat)
150 gr bacon
300 gr cascaval (sau emmentaler)
200 gr smantana (acra)
piper negru macinat
ierburi Provence

Bucati: 3

Preparare
Baghete umplute cu bacon si cascaval

  1. Baconul se taie cubulete si se prajeste fara grasime pana devine crocant. Se scurge de grasime pe servetele de bucatarie.
  2. Cuptorul se preincalzeste la 220C si se introduce o craticioara cu apa in el, pe etajul cel mai de jos.
  3. Aluatul se taie in 3 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie ovala, nu extrem de subtire. Aluatul frantuzesc este usor de lucrat, asa ca eu am intins foile cu mainile.
  4. Se unge fiecare foaie (lasand marginile libere) cu un strat subtire de smantana. Se presara un strat de cascaval. Daca doriti puteti condimenta acum cu putin piper macinat. Se presara cubulete de bacon.
  5. Se ruleaza foile. Rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt (in lipsa hartiei puteti presara putin malai pe tava). Rulourile se aseaza cu partea de imbinare a aluatului dedesubt. Intre rulouri se insereaza hartie de copt (sau folie de aluminiu) pentru ca painicile sa creasca in sus, sa nu se desfaca in lateral.
  6. Cu un cutit ascutit (am folosit un cutter) faceti incizii pe lungimea rulourilor (vezi poza 5). In inciziile facute mai puneti cate 1 lingurita smantana si apoi umpleti-le cu cascaval ras (aveti grija sa "scapati" cascaval si pe marginile rulourilor). Presarati deasupra inca putin piper negru si ierburi provence.
  7. Lasati baghetete sa creasca 15 minute.
  8. Coaceti baghetele la 220C timp de 25 minute, pana sunt rumene. Sunt bune caldute. Se pastreaza intr-o punga si raman moi si pufoase si a doua zi.
 
Baghete umplute cu bacon si cascaval - Intindem aluatul

1. Intindem aluatul

Baghete umplute cu bacon si cascaval - Ungem aluatul cu smantana

2. Ungem aluatul cu smantana

Baghete umplute cu bacon si cascaval - Presaram cascaval si bacon

3. Presaram cascaval si bacon

Baghete umplute cu bacon si cascaval - Rulam

4. Rulam

Baghete umplute cu bacon si cascaval - Crestam ruloul

5. Crestam ruloul

Baghete umplute cu bacon si cascaval - Painicile sunt gata de copt

6. Painicile sunt gata de copt

Baghete umplute cu bacon si cascaval - Baghete umplute cu bacon si cascaval

7. Baghete umplute cu bacon si cascaval


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 15)  

 

Paine indiana cu menta

11 Ianuarie 2017

Paine indiana cu menta

Tigelle

30 Noiembrie 2016

Tigelle

Paine toast

23 Martie 2016

Paine toast

 

 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 11 Septembrie 2012 08:29  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

yammyyyyy, ai 10 de la mine imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

Coman Ioana Alexandra  acum 5 ani - 11 Septembrie 2012 10:16  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

...super reteta...cat de curand am sa o pun in aplicare...
...este obligatoriu cascaval sau putem folosi orice tip de branza (de exemplu framantata)...?
...inca o intrebare...care este scopul vasului cu apa in cuptor...?
...mulumesc mult...
..sa ai o zi frumoasa...
 

Ioana  acum 5 ani - 11 Septembrie 2012 10:27  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

poti pune orice branza care se topeste repede si frumos. cascavalul si emmentalerul sunt cele mai indicate. si mozzarella ar fi ok, dar cand e rece e prea gumata.
vasul cu apa este pentru a crea abur in cuptor. aburul nu lasa painea sa se usuce la suprafata prea tare in primele minute de copt, iar painea va creste mai mult. nu se pune multa apa in craticioara, ea trebuie sa se evapore aproape de tot cand introduci painea. prin aceasta metoda simulezi cat de cat un cuptor profestionist.
 

Laura  acum 5 ani - 11 Septembrie 2012 16:35  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

Mi s-a facut foame instantaneu. Foarte bine arata baghetele astea. Tot sunt in pana de idei pt pachetul de scoala. Cred ca merg nu?
 

Ioana  acum 5 ani - 11 Septembrie 2012 16:37  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

foarte bine merg. pentru pachet le poti face si un pic mai mici, daca ai rabdare.
 

mihaela  acum 5 ani - 12 Septembrie 2012 23:05  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

gata! le-am executat acuma seara...sunt foarte bune! eu le-am facut mai mici, ca sa ii pot pune sotului la lucru, asa de pofta vesel! multumim ptr reteta. sigur o voi mai repeta
 

paula  acum 5 ani - 14 Septembrie 2012 16:35  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

Buna,

As vrea sa incer si eu reteta aceasta, pentru ca pare foarte gustoasa, insa mie nu prea imi place baconul. As putea inlocui cu altceva, acest ingredient? Gen, muschi sau pastrama? Crezi ca se pierde din savoare?
 

Ioana  acum 5 ani - 16 Septembrie 2012 16:08  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

nu, poti pune orice altceva care e si putin afumat. si daca nu are grasime adaugi f. putina la prajire.
 

xenia  acum 4 ani - 21 Ianuarie 2013 22:37  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

aceste baghete se pot umple cu branza de burduf care se combina cu orice mezel va place sau cu branza de vaci amestecata cu ou si cu stafide ; se pot face tot felul de combinatii de la peste afumat cu ceapa pana la ciuperci calite sau varza acra calita
 

mihaela hrisca  acum 4 ani - 23 Februarie 2013 16:16  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

Cred ca sunt excelente,trebuie sa incerc si eu imi e pofta
 

Dorina Chiorean  acum 3 ani - 12 Ianuarie 2014 09:09  

Re: Baghete umplute cu bacon si cascaval

Le-am facut si sunt foarte,foarte bune,Multumesc pentru reteta
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus