Pilaf de bulgur cu carne de vita

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete turcesti, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Pilaf de bulgur cu carne de vita
Pinterest

O reteta foarte faina, o sa va placa, mai ales daca sunteti fani bulgur (nu ma vedeti, dar am ridicat ambele maini!).

Bulgur mare gasiti in supermarketuri, la standul cu produse bio sau in magazinele cu produse bio. Am pus si o poza comparativa cu bulgurul mare (folosit in aceasta reteta) si cel mic (care se prepara doar prin inmuiere).

Ingrediente
Pilaf de bulgur cu carne de vita

150 gr bulgur mare
300 gr carne tocata de vita (sau miel; sau mixta)
1 ceapa mare
1 lingura pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingurita pasta de ardei iute
1 lingurita condiment turcesc
2 linguri ulei
sare

Portii: 3

Preparare
Pilaf de bulgur cu carne de vita

  1. Se caleste ceapa tocata in ulei pana se inmoaie bine de tot.
    * puteti adauga si un ardei verde taiat patratele alaturi de ceapa
  2. Se adauga carnea tocata si se soteaza, amestecand cand si cand pana-si schimba culoarea si sucul lasat se evapora.
  3. Se adauga pastele (de rosii si ardei) si condimentul si se amesteca bine. Fiti pregatiti, un miros demential se va ridica acum din oala vesel Se soteaza inca 5 minute, pana pasta incepe sa se caramelizeze usor pe fundul vasului.
  4. Se adauga 600 ml apa fierbinte si sare. Se aduce la fierbere si se pune capacul. Se da focul la mic. Se fierbe 20 minute.
  5. Se spala si se scurge bulgurul. Se adauga peste carnea, adaugand inca putina sare. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Se stinge focul si se lasa sa stea, fara sa rdicati capacul, inca 10 minute. Se drege de sare.
  6. Se serveste cald cu 1 lingura de iaurt grecesc si menta (proaspata sau uscata) sau o salata proaspata de rosii si castraveti. E bun reincalzit.
 
Pilaf de bulgur cu carne de vita - Bulgur mare (stanga) si bulgur fin (dreapta)

1. Bulgur mare (stanga) si bulgur fin (dreapta)

Pilaf de bulgur cu carne de vita - Carnea (piept de vita) tocata peste ceapa

2. Carnea (piept de vita) tocata peste ceapa

Pilaf de bulgur cu carne de vita - Sotam carnea cu pastele de rosii si ardei

3. Sotam carnea cu pastele de rosii si ardei

Pilaf de bulgur cu carne de vita - Se adauga apa si se fierbe 20 minute

4. Se adauga apa si se fierbe 20 minute

Pilaf de bulgur cu carne de vita - Se adauga bulgurul si se mai fierbe 10 minute

5. Se adauga bulgurul si se mai fierbe 10 minute

Pilaf de bulgur cu carne de vita - Pilaf de bulgur cu carne de vita

6. Pilaf de bulgur cu carne de vita


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 
loading...

Pilaf de orez cu praz

1 Aprilie 2016

Pilaf de orez cu praz

Pilaf cu carne de porc

17 Octombrie 2014

Pilaf cu carne de porc

Orez indian

20 Februarie 2013

Orez indian

 

 

Titi  acum 2 ani - 20 Februarie 2015 09:08  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

Buna ziua , Eu sunt pensionar si sotia nu mai este si acum sunt obligat sa-mi fac singu de mancare . Deaceea ca sa inteleg si eu va rog sa-mi explicati ce este BULGUR ca nu am mai auzit de acea ceva . Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Titi Marian
 

Cristina  acum 2 ani - 20 Februarie 2015 09:14  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

Cred ca are un gust demential !
 

Ioana  acum 2 ani - 20 Februarie 2015 09:38  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

Titi, daca mergi cu mouse-ul peste textele verzi cu semnul intrebarii alaturi vei vedea ca se deschide o fereastra cu explicatia cuvantului bulgur.

mai clar: este bob de grau macinat mare; e ca pasatul, doar ca e din grau nu din porumb.
 

Ioana  acum 2 ani - 20 Februarie 2015 09:41  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

are, cristina. si in plus ramane mai zemos la reincalzire decat pilaful de orez.
 

eli  acum 2 ani - 25 Februarie 2015 14:36  

Cu ce pot inlocui bulgurul :D

Stiu ca nu-i ideal sa inlocuiesti unul dintre ingredientele principale, dar vreau sa fac acuma mancarea si nu am bulgur. Ar merge cuscus din paste, cuscus adevarat sau ovaz pasat mare?

Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani - 25 Februarie 2015 14:42  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

merge si cus-cus-ul paste si cel adevarat.

daca faci cu cus-cus paste procedezi ca in reteta. timpul de 10 minute de fierbere (de la pasul 5) ar trebui sa fie suficient pentru ele.

daca faci cu couscous adevarat ar trebuie sa adaugi mai putin lichid la pasul 4 (cred ca 250-300 ml de apa ajung) si dupa ce adaugi couscous-ulopresti focul si lasi cu capac 10 minute. deci nu mai fierbi.

cred ca va fi mai placut cu paste.

spune-mi doar ca ai preparat condimentul turcesc vesel
 

eli  acum 2 ani - 25 Februarie 2015 16:26  

:D as vrea sa pot sa spun ca l-am facut ...

Am amanat preparatul, am decis ca mai bine o fac ca la carte. azi fac condimentul (imi lipsesc doar nucsoara, cuisoarele si cardamomul) si zilele urmatoare caut bulgur. De abia astept sa gust, imi plac foarte mult aromele turcesti.
 

Ioana  acum 2 ani - 25 Februarie 2015 16:40  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

:D foarte bine, o sa-ti placa mai mult.

bulgur mare am vazut inclusiv la plafar: [link] au mai multe marci
 

Ank V Ank  acum 2 ani - 4 Martie 2015 16:22  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

Buna.Ce fel de condiment turcesc folosesti?Ce contine?
 

Ioana  acum 2 ani - 4 Martie 2015 16:27  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

anca, da click pe linkul albastru unde scrie condiment turcesc. sau aici: [link]
 

eli  acum 2 ani - 19 Aprilie 2015 00:23  

L-am facut!

Si a fost un succes pe toata linia (sot, copil de 2 ani jumate). Iaurtul chiar face diferenta, e si mai gustoasa mancarea cu el. A doua oara am incercat si cu cantitati egale de bulgur si carne, ne-a placut mai mult asa. Merci de reteta si de sfaturi vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 19 Aprilie 2015 17:30  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

vesel ma bucur ca ai avut rabdare si ai gasit toate ingredientele, se vede ca recompensa a fost pe masura. sa va fie de bine!
 

Beatrice  acum 2 ani - 21 Septembrie 2015 16:35  

pasta de ardei dulce

Buna ziuavesel exista posibilitatea de a inlocui pasta de ardei dulce in aceasta reteta si celelalte retete cu bulgur? folosesc un aragaz electric si e cam dificil de preparat.multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani - 22 Septembrie 2015 09:17  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

Beatrice, oare pasta de ardei cumparata nu e o optiune buna in acest caz? exista pasta ungureasca (Piros Arany), iar la Carrefour gasesti pasta turceasca mult mai densa (biber salcasi scrie pe borcan).
 

Mari Ana  acum 2 ani - 6 Decembrie 2015 12:46  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

Am primit un pachet de bulgur mare cadou, asa ca la reteta asta mi s-a dus gandul imediat, ca era dorita demult si nu gaseam decat bulgur mic. Bineinteles ca s-a papat tot.
 

Ioana  acum 2 ani - 6 Decembrie 2015 17:32  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

vad, abia ai apucat sa fotografiezi din oala vesel sa va fie de bine!
 

Marinela Aurora Petre  acum un an - 7 Ianuarie 2016 20:18  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita


In reteta scrie ca dupa ce adaugi apa, fierbi 20 min. La fotografii, scrie 30 min! Cat fierb carnea dupa ce am adaugat apa? 20 sau 30 min?
 

Ioana  acum un an - 7 Ianuarie 2016 20:53  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

da, 20 minute se fierbe carnea (pasul 4) si apoi inca 10 minute dupa ce ai adaugat bulgurul (pasul 5). o sa corectez in poza.
 

alex alex  acum un an - 2 Aprilie 2016 11:36  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

exista posibilitatea de a inlocui pasta de ardei dulce in aceasta reteta si celelalte retete cu bulgur?
 

Ioana  acum un an - 2 Aprilie 2016 12:48  

Re: Pilaf de bulgur cu carne de vita

Da, poti pune pasta de rosii
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus