Carnaciori de mangalita cu ceapa, ardei verde si sos picant

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete rapide

Reteta Carnaciori de mangalita cu ceapa, ardei verde si sos picant

Spiritul Craciunului e inca printre noi cu acesti carnaciori deliciosi de mangalita. Trebuiau sa fie in meniul de Craciun, dar, acompaniati de ardei suculenti si ceapa dulce, au devenit pana la urma un minunat pranz de duminica.

Ingrediente

3-4 cartofi fierti sau copti in coaja
1/4 legatura patrunjel
sare

Carnaciori cu legume

300 gr carnaciori de mangalita (cca 15-16 bucati; puteti folosi si carnaciori de porc sau miel)
1 ceapa alba medie
1 ceapa rosie mica
1 ardei gras verde
1 lingura ulei de masline
sare, piper negru

Sos picant cu usturoi

8 linguri ulei de masline
1-2 catei de usturoi
2 lingurite rase pasta de ardei iute
2 lingurite pasta de rosii
1/4 lingurita chimion macinat
sare

Portii: 3-4

  1. Sosul picant: se mixeaza in robot mic sau blender vertical toate ingredientele si apoi se adauga sare dupa gust. Adaugati 1 sau 2 catei de usturoi, in functie de cat de usturoiati sunt carnaciorii. Se lasa sosul sa stea pana e nevoie de el.
    * sosul este cel folosit si la aceasta shaorma; iese mai mult decat e necesar in aceasta reteta
  2. Ceapa se taie rondele nu foarte subtiri. Ardeiul se taie patrate mai mari.
  3. Intr-o tigaie larga (cca 25-28 cm; puteti folosi si un wok sau o cratita joasa daca are capac) care are si capac se incinge 1 lingura ulei. Se adauga ceapa si ardeiul si se soteaza la foc mare, amestecand des pana legumele se rumenesc placut pe alocuri (cca 4 minute) dar raman inca crocante. Se scot legumele intr-un bol larg.
  4. In aceeasi tigaie se adauga carnaciorii si 50 ml apa. Se pune imediat capacul. Se lasa sa fiarba inabusit cam 3-4 minute, in acest timnp apa se va evapora de pe ei. Ridicati capacul si lasati pana apa se evapora complet si carnaciorii incep sa sfaraie in tigaie (se aude cand apa e evaporata complet, sunetul se schimba in sfarait si uleiul incepe sa sara din tigaie). Lasati sa se rumeneasca pe o parte (ii verificati des) si apoi ii intoarceti si ii lasati sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Daca uleiul sare prea tare din tigaie, puteti pune iar capacul. Acest pas dureaza cam 10 minute.
  5. Scoateti carnaciorii peste legume (lasati grasimea in tigaie), adaugati 2 lingurite sos picant si amestecati usor.
  6. Transferati totul pe platoul de servire. Rupeti alaturi cartofii fierti si curatati de coaja si presarati-i cu sare grunjoasa. Mai picurati 2-3 lingurite de sos picant peste carnaciori. Presarati patrunjelul tocat peste cartofi.

Comentarii (6)

 

Olga  acum o saptamana - 23 Ianuarie 2023 15:12  

Si.. de unde se iau carnaciorii de mangalita?
 

Ioana  acum o saptamana - 23 Ianuarie 2023 15:18  

poti folosi orice carnaciori calitativi gasesti (porc sau miel), nu e neaparat sa fie mangalita. acestia i-am luat din Oradea, de la Piata9 (Bulevardul Decebal 61A).
 

Olga  acum o saptamana - 23 Ianuarie 2023 15:24  

Ma duc la Oradea :)
 

Ioana  acum o saptamana - 23 Ianuarie 2023 15:27  

Nu e un plan rau, au si alte carnuri bune (coaste, jambon acum de sarbatori, steakuri de vita si cotlete de miel).
 

Olga  acum o saptamana - 23 Ianuarie 2023 15:30  

Ce loc bun imi mai recomanzi?
Multumesc frumos!!
 

Ioana  acum o saptamana - 23 Ianuarie 2023 15:40  

Cu drag impartasesc orice imi place!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...