Chili con carne - reteta simpla
Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de vitel sau vita
Cea mai simpla si gustoasa reteta de chili con carne, care mi-a fost alaturi in ultimele saptamani. Nu este o reteta 100% autentica, fiindca intr-o zi, neavand pasta de rosii am inlocuit-o cu pasta de ardei Piros Arany. Iar rezultatul a fost atat de reusit, mai gustos si mai cremos, incat a devenit preferata noastra. Iar folosirea conservei de rosii cherry l-a facut mai atragator. Un bol facut pentru serile de toamna.
Ingrediente
500 gr carne tocata de vita (prefer sa folosesc carne din hamburgeri bio sau carne tocata de mine - sa includa si ceafa de vita)
1 conserva de rosii cherry (de 400 gr; sau rosii cuburi)
1 ceapa medie
1 ardei rosu gras
3 catei de usturoi
1 lingurita chimion macinat
1 ligurita cu varf oregano uscat
1 lingurita fulgi de chili (guajillo am folosit)
1 lingurita chili pudra (sau boia dulce daca nu vreti sa iasa prea iute)
2 foi de dafin
1 lingura pasta de ardei dulce Piros Arany (din tub)
2 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 3 (fara garnitura) sau 4 (cu garnitura)
Cum se prepara chili con carne - reteta simpla
- Incingeti uleiul si adaugati ceapa si ardeiul tocat cubulete marunte. Dati focul la mic si sotati, amestecand din cand in cand pana legumele se inmoaie (spre 10 minute), fara a le lasa sa se rumeneasca. Adaugati usturoiul strivit si mai sotati 1 minut.
- Adaugati carnea tocata deasfacuta bucatele si sotati la foc mare de data asta si amestecand des in timp ce apasati cu lingura ca sa se desfaca carnea in bucatele cat mai mici.
- Cand carnea nu mai e roz deloc, adaugati condimentele (de la chimion la dafin) si amestecati 30 secunde, sa se omogenizeze bine.
- Adaugati pasta de ardei dulcesi amestecati iar 30 secunde. Presarati sare si turnati toata conserva de rosii in oala. Amestecat scurt, apoi umpleti conserva cu apa (sau supa de pui/vita) si turnati in oala. Rasniti piper negru si amestecati iar doar de cateva ori.
- Cand continutul oalei ajunge la fierbere, dat focul la mic si puneti capacul doar usor intredeschis. Lasati sa fiarba incet timp de 45 minute. In ultimele 5 minute ridicati capacul sa scada un pic sosul.
- Serviti cu iaurt, jalapeno murat si pico de gallo.