Ciorba de pui cu legume

Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Ciorba de pui cu legume

Un fel de ciorba a la grec rapida. E totodata o varianta mai light si cu multe legume care compenseaza lipsa de gust a pieptului de pui. Marele ei avantaj e ca e gata in 35 minute. Cand aveti, puteti adauga praz (la pasul 1, se taie cubulete) sau/si cateva buchetele de broccoli (la pasul 4, deodata cu mazarea).

Ingrediente

1/2 piept de pui (cca 300 gr)
1 ceapa 
1 morcov mare
1 tulpina de telina
1/4 ardei gras rosu
50 gr fasole verde (poate fi congelata)
2 linguri mazare (poate fi congelata)
150 ml supa de pui
50 gr orzo
1 ou mare
suc de la 1/2 lamaie (cca 40 ml)
1 fir marar
sare, piper negru

  1. Ceapa, morcovul, ardeiul si telina se taie cubulete mici.
  2. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc legumele la foc mediu spre mic pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute), amestecand din cand in cand.
  3. Se adauga pieptul de pui taiat cuburi de 2-3 cm si se soteaza scurt, doar pana-si schimba carnea culoarea.
  4. Se adauga mazarea, fasolea verde taiata segmente potrivite si supa de pui. Se completeaza cu 850 ml apa.  Se aduce la fierbere. Se adauga sare.
  5. Cand fierbe se adauga orzo si se da focul la mic. Se lasa la fiert cam 15 minute (doar pana orzo e fiert). Se aduna si se arunca spuma care se face deasupra.
  6. Intr-un bol se bate oul cu sucul de lamaie. Se adauga 3 polonice de supa fierbinte peste ou, dar in fir subtire si amestecand non-stop cu telul in ou. Mai precis cu o mana amestecati continuu in ou, iar cu cealalta turnati cu polonicul supa, asa cum turnati uleiul la maioneza.
  7. Trageti oala cu supa de pe foc si turnati in fir subtire amestecul de ou pe care tocmai l-ati facut. Amestecati neincetat in supa, cat timp faceti asta. Dupa ce ati pus toata compozitia, puneti oala pe foc mic (aveti grija sa nu clocoteasca supa) si lasati 5 minute (mai amestecati din cand in cand).
  8. Adaugati mararul tocat.

Cubuletele de legume s-au inmuiat

Cubuletele de legume s-au inmuiat

Se adauga puiul si restul legumelor

Se adauga puiul si restul legumelor

Supa dupa 15 minute la fiert

Supa dupa 15 minute la fiert

Ciorba dreasa cu ou si lamaie

Ciorba dreasa cu ou si lamaie

Comentarii (25)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 12 Septembrie 2015 10:47  

ca-n orice domeniu, daca investesti putin timp si interes poti face minuni si in bucatarie. intr-adevar satisfactia e imensa. cand o gusti si vezi ce ai putut face si apoi cand imparti cu altii si le vezi incantarea.
si... a iesit mai buna ciorba? :)
 

Dorin Cr?c  acum 8 ani - 12 Septembrie 2015 18:49  

Delicioasa !!!
 

Ioana  acum 8 ani - 14 Septembrie 2015 14:08  

ma bucur, dorin
 

Cornelia  acum 8 ani - 15 Martie 2016 20:48  

Supa de pui e aproape gata, urmeaza ciorba :) Ioana, crezi ca pot folosi bors de putina - facut de bunica - in loc de lamaie? Multumesc!
 

Ioana  acum 8 ani - 15 Martie 2016 21:10  

Da, cred ca o sa iasa foarte bine cu bors.
 

Oana  acum 7 ani - 23 Iulie 2016 13:16  

Buna Ioana, arata super ciorbita. O intrebare..pieptul de pui il fierbi inainte sau crud se pune peste legumele calite?
Multumesc!
 

Laura  acum 7 ani - 10 Februarie 2017 14:12  

Arata fff bine!!! Azi o fac si eu,cu faina de casa ...
 

Ioana  acum 7 ani - 12 Februarie 2017 11:42  

gaina de casa, nu? :) o sa iasa foooarte buna atunci
 

  acum 6 ani - 19 Septembrie 2017 09:46  

Buna ziua,

As dori sa stiu pentru cate portii ar veni cantitatea de ciorba :D
Multumesc!
 

Ioana  acum 6 ani - 19 Septembrie 2017 09:48  

nu multe, vreo 4 portii.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...