Clatite cu mascarpone si sos de portocale

Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Clatite cu mascarpone si sos de portocale

Clatitele mele s-au pregatit deja de Sf. Valentin: si-au pus rochia roz si s-au invalui intr-un parfum de portocale si grapefruit. Voi ce planuri aveti?

Nota: Nu se simte gustul de sfecla rosie in clatite ;)

Ingrediente

Clatite

1 ou
100 ml lapte
50 ml suc de sfecla rosie
1 lingura ulei (sau unt topit)
1 lingura rom
1 lingurita esenta vanilie
1 priza sare
55 gr faina alba
1 cubulet de unt (pentru uns tigaia)

Umplutura

300 gr mascarpone
3 linguri zahar brun
2 linguri lapte
3 prize scortisoara macinata

Sos de portocale

600 ml suc de portocale (proaspat stors)
3 linguri zahar brun
1 baton de scortisoara de 4cm
1 cuisor
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 varf cutit nuscoara macinata
1 pastaie cardamom verde
1 lingura unt
1 portocala (felii)
1/2 grapefruit rosu (felii)

Portii: 3-4

  1. Preparam sosul: se pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele la fiert pentru 20-25 minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Se trage oala de pe foc si se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste. Se adauga felii de portocala si grapefruit. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pana e nevoie de el.
    * pentru a obtine felii de portocale si grapefruit frumoase, fara coji si pielite, procedati ca in acest filmulet
  2. Pentru umplutura: se freaca mascarpone cu laptele, zaharul si scortisoara pana e omogena si zaharul e topit. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de ea.
  3. Clatite: se prepara urmand instructiunile de aici, singura diferenta este ca in loc de apa se foloseste suc de sfecla. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
    * eu am stors sfecla in storcatorul de fructe si a iesit destul de gros sucul, asa ca am adaugat in plus in aluat si 30 ml apa fata de ce e trecut la ingrediente; asadar, daca sucul de sfecla pe care-l folositi e ca nectarul, adaugati si voi aceasta cantitate de apa; daca sucul de sfecla e subtire, urmati cantitatile din reteta.
  4. Asezati cate 2 sau 3 clatite una langa alta, suprapunadu-le usor. Puneti umplutura intr-o parte si apoi rulati-le strans. Taiati ruloul in bucati de dimensiunea dorita. Repetati pana terminati clatitele si umplutura. Capetele inestetice se mananca de bucatar ;)
  5. Servire: puneti in farfurii sos de portocale si bucati de portocala si grapefruit. Asezati deasupra rulouri de clatite.

Sos de portocale

Sos de portocale

Aluat clatite

Aluat clatite

Coacem clatitele pe o parte

Coacem clatitele pe o parte

Coacem clatitele pe a doua parte

Coacem clatitele pe a doua parte

Punem umplutura pe clatite

Punem umplutura pe clatite

Rulam

Rulam

Taiem bucati

Taiem bucati

Comentarii (29)

 

Ultimele comentarii

ltp{cuzino}  acum 10 ani - 8 Mai 2013 19:28  

=P~
 

Crina  acum 10 ani - 30 Mai 2013 22:46  

As dori sa fac aceste clatite doar ca prea imi place sfecla si cand ma gandesc la clatite cu sfecla.. :D... as putea pune altceva in locul sucului de sfecla? :)
 

Mari Ana  acum 10 ani - 14 Iunie 2013 20:43  

Au castigat batalia cu clatitele cu cacao si mascarpone. Desi umplutura a iesit un pic mai moale si s-a amestecat cu sosul de portocale, nu a contat decat gustul final. Bun, bun, bun.
 

Ioana  acum 10 ani - 15 Iunie 2013 09:39  

pune treptata laptele cand faci umplutura. s-ar putea sa aiba consistenta diferita mascarpone si sa fie nevoie de mai putin lichid sau chiar deloc.
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Februarie 2014 16:14  

Buna Ioana!
Se poate inlocui cu ceva sucul de sfecla?
Multumesc!
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Februarie 2014 16:39  

da, cu apa, dar vor iesi albe caltitele.
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Februarie 2014 16:54  

Si sa iasa tot roz/rosii? :)
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Februarie 2014 17:02  

cateva picaturi de colorant alimentar rosu.
 

George  acum 9 ani - 19 Decembrie 2014 09:27  

Ioana, poate mi-a scapat mie dar nu am inteles cum se servesc ? Cu sosul rece si cletitele calde ? Sau totul rece ? Multumesc.
 

Ioana  acum 9 ani - 19 Decembrie 2014 09:34  

totul rece. nu e o idee nuna sa incalzesti clatitele, ti se va inmuia mascarponele. chiar si cand le umpli, ai grija sa fie racorite sa nu se inmoaie branza. altfel nu le vei putea rula asa frumos.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...