Curry japonez de pui cu taietei

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Reteta Curry japonez de pui cu taietei

Acest curry light de pui cu legume e o introducere in aromele Japoniei. E usor dulce, usor picant si satisface atat papilele gustative, cat si sufletul.

Ingrediente

3 pulpe superioare de pui (cu os si piele; puteti folosi si pulpe dezosate)
2 cartofi albi (cca 300 gr)
1 morcov mic (cca 75 gr)
1 cartof dulce mediu (cca 200 gr)
1 ceapa mai mica
20 gr ghimbir
2 catei mari de usturoi
1 lingura rasa pasta de rosii (cca 45 gr)
3/4 lingura pudra curry japonez
1 lingura sos de soia sarat (preferabil Usukuchi)
1 lingurita zahar
75 ml lapte (poate fi de cocos sau alt tip de lapte; eu am folosit lapte de vaca)
200 gr taietei grosi pentru ramen (cei prefierti)
2 linguri ulei
1/2 lingura unt
sare

Portii: 3
Calorii: 1650 cal in total, fara taietei; 1970 cal in total cu taietei

  1. Intr-o cratita mai larga (cca 26-28 cm) se incalzeste uleiul si se pun pulpele cu pielea in jos. Se rumenesc usor, apoi se intorc si se rumenesc si pe cealalta parte. Se scot din cratita.
  2. Daca in cratita a ramas multa grasime scoateti mare parte, cat sa va ramana putina pe fund (cca 2-3 linguri).
  3. Intr-un blender mic sau cu blenderul vertical mixati pasta de rosii, ceapa, usturoiul si ghimbirul curatat pana devine pasta. Daca nu se mixeaza usor, adugati 1-2 linguri apa.
  4. Adaugati pasta de legume in uleiul din cratita si o sotati amestecand des pana arata mai uscata si culoarea se intensifica (cca 3 minute).
  5. Adaugati untul si pudra curry si amestecati pana untul e topit si curry-ul omogenizat. Adaugati 1.5 cani de apa, sosul de soia, zaharul si laptele si amestecati.
  6. Adaugati pulpele inapoi in oala (cu pielea in sus), impreuna cu cartofii (curatati si taiati pe lungime in 2 sau 4 si morcovul (taiat bucati mai lungi). Aduceti la fierbere si puneti capacul usor intredeschis, dati focul la mic. Lasati sa fiarba incet 15-20 minute, apoi adaugati cartofii dulci. Acum gustati sosul de sare si adaugati daca mai trebuie. Lasati sa mai fiarba 15 minute, pana cartofii dulci sunt facuti. Daca sosul pare foarte lichid catre final, puteti lua capacul ca sa scada sosul si sa devina usor cremos.
  7. Adaugati taieteii prefierti asa cum ii scoateti din punga si ii introduceti in sos. Lasati sa fiarba 2 minute, apoi amestecati usor sa se desfaca si sa se distribuie in cratita. Gustati iar de sare.
    * puteti sari pasul in care adaugati taieteii si sa serviti acest curry langa orez fiert

Comentarii (2)

 

Dana  acum 10 luni - 17 Mai 2023 15:51  

Suna grozav reteta, pana acum am tot gatit curry, dar intotdeauna indian. Cum sunt curioasa si dornica sa incerc retete noi (sa adaug "si mancacioasa"?:) ), o pun pe lista. Si am vazut in treacat ca ai si o reteta de curry de vinete, suna interesant. Multumesc pentru postare, Ioana!
 

Ioana  acum 11 luni - 18 Mai 2023 10:08  

Dana, te avertizez ca acest curry e mai usor ca si arome fata de cel indian, dar e placut.

Cat despre curry-ul de vinete (bartha), e in top. Sa incerci si curry de naut, e grozav si el.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...