Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Retete cu fructe Retete de gem si dulceata

Reteta Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Am pregatit doar o portie mica pentru mine, cei din jurul meu nu sunt iubitori de pepene galben.

Ingrediente

1 pepene galben de 1.5 kg copt
50 gr ghimbir proaspat
1 lime
300 gr zahar

  1. Taiati pepenele in jumatate, eliminati partea cu samburii si apoi cu o lingura scoateti miezul intr-o oala. Adaugati ghimbirul taiat felii foarte subtiri (folositi curatatorul de legume), coaja razuita de la lime si sucul de lime. Presarati deasupa zahar, amestecati usor si lasati sa stea 2 ore. In acest timp pepenele va lasa mult suc.
  2. Puneti apoi pe foc mic pana se dizolva zaharul (cam 5 minute) si apoi pe foc mare 15 minute, pana dispare spuma alba care se va forma. Coborati iar focul pe mic si fierbeti inca 1 ora, amestecand din cand in cand.
    * ca sa fiti siguri ca s-a legat luati o lingurita de dulceata si lasati-o pe o farfurie la racit; daca e gelatinoasa si nu curge de pe farfurie cand e rece dulceata e gata!
  3. Puneti un borcan de 600 gr in cuptorul incins la 200C si lasati-l 30 minute sa se sterilizeze. Puneti dulceata fierbinte in el, sigilati cu capac si apoi intorceti borcanul cu fundul in sus pentru 5 minute sa se creeze vid. Puneti apoi borcanul sub o plapuma si lasati sa se raceasc acolo peste noapte. Pastrati peste iarna la loc racoros.

Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

maria  acum 15 ani - 23 Septembrie 2008 10:21  

si miemi se pare exotica ,nu stiu ce e ghimbirul
 

Ioana  acum 15 ani - 23 Septembrie 2008 13:09  

poti citi aici mai multe despre ghimbir [link]

asa arata ghimbirul proaspat, e o radacina noduroasa: [link]

mie imi place ghimbirul doar in cantitati mici in mancaruri, da o aroma cu totul speciala. in cantitati mari insa nu-l suport. in magazine vei gasi ghimbir la plic sub forma de praf care e foarte aromat deci trebuie sa ai grija cat pui. cel proaspat il folosesc mai rar fiindca nu gasesc intotdeauna la noi, dar imi place mai mult
 

angela  acum 15 ani - 23 Septembrie 2008 15:40  

maria in italiana e zenzero!
 

maria  acum 15 ani - 24 Septembrie 2008 10:03  

adica e putin picanta dulceata asta? ce interesant
 

Ioana  acum 15 ani - 24 Septembrie 2008 11:10  

da, ghimbirul este dulce-picant. fara sa stii cred ca ai mancat ghimbir, e folosit la turta dulce :)
 

maria  acum 15 ani - 24 Septembrie 2008 12:13  

atunci sigur am mancat!hahaah,ce chestie interesanta!
 

andreea  acum 14 ani - 1 Octombrie 2009 04:03  

:) ;) Prima data am mancat o astfel de dulceatza in CYPRU !!!! -a fost dragoste la prima degustare, dar nu avea GHIMBIR & TOT ERA SUUUUUUUUUUUUUPER !!!!!!!!!
Pofta mare !
 

Cathy  acum 11 ani - 28 Iunie 2012 11:55  

Intrebare: cand pun borcanul la sterilizat pun si capacul? eu de obicei le fierbeam 5 minute dupa ce puneam dulceata. Cu ce as putea combina piersicile pentru o aroma mai exotica?
 

Ioana  acum 11 ani - 28 Iunie 2012 12:46  

nu pun capacul la sterilizat. il spal bine si apoi in apa fiarta il limpezesc.

gem de piersici sper sa fac si eu zilele astea sa postez reteta. arome exotice pentru el: scortisoara, cuisoare, anason sau cardamom.
 

natalia  acum 11 ani - 19 August 2012 12:38  

am facut si eu fara lime e foarte buna :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...