Fasole in stil toscan

Categorii: Retete din Italia, Retete cu legume, Retete de post, Retete simple

 

Fasole in stil toscan
Pinterest

Ingrediente putine dar de buna calitate fac aceasta reteta atat de buna.

Reteta de la care am pornit este "fagioli al fiasco", adica fasole pregatita intr-o damigeana de sticla. Se pune in jar si se lasa peste noapte sa se faca la foc mic.

Ingrediente
Fasole in stil toscan

350 gr fasole alba proaspata
1 fir mic rozmarin
1 fir mic salvie
4 catei usturoi
5 linguri ulei masline extravirgin (presat la rece; de cea mai buna calitate)
sare
piper

Portii: 2

Preparare
Fasole in stil toscan

  1. Se pune fasolea intr-o craticioara impreuna cu rozmarinul, salvia, 3 catei de usturoi striviti cu latul cutitului si 2 linguri ulei de masline. Se acopera cu 1 1/2 cana apa.
  2. Se pune la fiert si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se lasa la fiert molcom pentru 30 minute. In acest timp apa ar fi trebuit sa scada nitel si fasolea sa nu mai fie acoperita in totalitate. In acel moment puneti capacul pe oala si lasati sa mai fiarba inca 20 minute, tot la foc mic. Dupa acest timp, gustati sa fie fiarta si daca nu e, mai lasati la fiert pana e complet facuta. In acel moment apa ar fi trebuit sa scada mult, sa mai ramana cam de un deget pe fundul oalei.
  3. Striviti intr-un mojar 1 catel de usturoi cu putina sare mare. Cand l-ati facut pasta incepeti sa adaugati uleiul ramas in fir subtire, ca la maioneza. Turnati maioneza obtinuta peste fasole. Condimentati cu sare dupa gust si piper negru macinat din belsug. Amestecati bine.
  4. Serviti cu paine proaspata.
 
Fasole in stil toscan - Fasole in stil toscan

1. Fasole in stil toscan


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 14)  

 
loading...

 

 

Elena.M  acum 6 ani - 7 Decembrie 2011 06:29  

Re: Fasole in stil toscan

Ioana,as putea inlocui salvia si rozmarinul
ptoaspat cu cel uscat.???Adica cel ambalat.Ce zici?
 

Ioana  acum 6 ani - 7 Decembrie 2011 13:54  

Re: Fasole in stil toscan

rozmarinul merge si uscat. insa salvia imi pare destul de amara uscata. eventual sa o lasi doar putin la fiert, cat isi lasa aroma in sos si apoi o scoti ca sa nu devina amaruie mancarea.
acum gasesti salvie si rozmarin proaspat la supermarket.
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Martie 2012 20:41  

Re: Fasole in stil toscan

fasole proaspat scoasa din pastai. este accesibila pe la sfarsitul verii, cand fasolea e scoasa din pastai si lasata sa se usuce. deci e fasolea uscata... inainte de a fi uscata vesel de aceea are si timpul de fierbere asa scazut.
 

Lili  acum 5 ani - 8 Martie 2012 11:46  

Re: Fasole in stil toscan

interesanta reteda, dar nu inteleg ce fel de fasole folosesti. uscata? daca e proaspata de ce e boabe si nu pastaie? iar daca e uscata de ce nu schimbi apa?
 

Ioan Elena  acum 4 ani - 10 Octombrie 2013 10:49  

Re: Fasole in stil toscan

Da, si eu aveam aceeasi intrebare de mai sus, ca si Lili vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 10 Octombrie 2013 10:55  

Re: Fasole in stil toscan

e fasole boabe proaspat scoasa din teaca, inainte de a fi uscata.
boabele de fasole inainte de a fi uscate, sunt si proaspete si pot fi gatite vesel fasolea boabe proaspata e disponibila in piata pe la inceputul lui august, timp de cateva saptamani.
 

Ioan Elena  acum 4 ani - 10 Octombrie 2013 11:09  

Re: Fasole in stil toscan

Am inteles, multumesc de raspuns vesel Banuiesc ca daca o preparam cu ce gasim acum o fierbem doar ceva mai mult, si eventual aruncam prima apa dupa ce fierbe cateva minute.
 

Ioana  acum 4 ani - 10 Octombrie 2013 11:20  

Re: Fasole in stil toscan

da, si o inmoi peste noapte. apoi o fierbi in prima apa, o scurgi. la a doua apa pui aromele si continui ca in reteta, evident cu timp de fierbere mai mare si mai multa apa. se fiebe la foc mic. si ai grija ca in 350 gr iti intra mai multa fasole uscata decat proaspata.
 

Mirela Negru  acum 3 ani - 11 Octombrie 2014 21:29  

Re: Fasole in stil toscan

Buna. Niciodata nu mi-a placut bucataria ( o aveam pe mama care facea acest lucru ) si m-am trezit la 29 de ani ,maritata , departe de mama si nevoita sa gatesc. De aproape un an gatesc doar de pe site-ul tau si,ce vreau sa mentionez este ca nu a fost preparat care sa nu-mi reuseasca vesel ( si sunt o catastrofa in bucatarie ) . Multumesc Ioana ! Sunt dovada clara ca esti pe intelesul tuturor si o experta culinara! Sunt cu tine in fiecare zi vesel)
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus