Furikake

Retete asiatice Retete condimente Retete simple

Reteta Furikake

Condiment japonez pentru orez.

Pentru pranz: orez fiert amestecat cu furikake dupa gust, deasupra asezati un ou posat presarat cu putin chili. Pentru cina: il puteti presara pe somonul la cuptor sau pe cartofii la cuptor.

Ingrediente

35 gr susan alb
35 gr susan negru 
2 foi nori
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

  1. Se prajeste susanul la foc mic, intr-o tigaie fara adaos de grasime pana se rumeneste usor. Se scoate din tigaie.
  2. Se adauga in tigaia fierbinte foile de nori rupte bucatele si se amesteca 1 minut, sa se revigoreze aroma.
  3. Se pun nori intr-un robot (sau masina de macinat cafea) si se macina fin. Se adauga susanul, sarea si zaharul si se mai dau 5-6 pulsuri, doar cat susanul sa se zdrobeasca un pic.
  4. Se pastreaza intr-un borcan inchis.

Comentarii (5)

 

Maria  acum 7 ani - 26 Mai 2015 14:40  

Multumesc.. :)
 

PaperPlanes Shoes  acum 6 ani - 3 Iulie 2015 20:06  

ce bun este
 

Matilda  acum 5 ani - 18 Octombrie 2016 13:44  

Ce sunt foile de nori?
Multumesc!!
 

Ioana  acum 5 ani - 18 Octombrie 2016 16:56  

foile pentru sushi, cele presate din alge deshidratate.
 

Monica  acum 4 ani - 14 Mai 2018 10:36  

Excelent a iesit. Multumesc pentru toate detaliile de la reteta de sushi
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...