Furikake

Categorii: Retete asiatice, Retete condimente, Retete simple

 

Furikake
Pinterest

Condiment japonez pentru orez.

Pentru pranz: orez fiert amestecat cu furikake dupa gust, deasupra asezati un ou posat presarat cu putin chili. Pentru cina: il puteti presara pe somonul la cuptor sau pe cartofii la cuptor.

Ingrediente
Furikake

35 gr susan alb
35 gr susan negru
2 foi nori
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

Preparare
Furikake

  1. Se prajeste susanul la foc mic, intr-o tigaie fara adaos de grasime pana se rumeneste usor. Se scoate din tigaie.
  2. Se adauga in tigaia fierbinte foile de nori rupte bucatele si se amesteca 1 minut, sa se revigoreze aroma.
  3. Se pun nori intr-un robot (sau masina de macinat cafea) si se macina fin. Se adauga susanul, sarea si zaharul si se mai dau 5-6 pulsuri, doar cat susanul sa se zdrobeasca un pic.
  4. Se pastreaza intr-un borcan inchis.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 
loading...

Condiment toscan

19 August 2011

Condiment toscan

Piper cu lamaie

21 Decembrie 2010

Piper cu lamaie

Garam Masala

24 Septembrie 2010

Garam Masala

Pudra de rosii

17 Septembrie 2010

Pudra de rosii

 

 

Maria  acum 2 ani - 26 Mai 2015 14:40  

Re: Furikake

Multumesc.. vesel
 

PaperPlanes Shoes  acum 2 ani - 3 Iulie 2015 20:06  

imi place

ce bun este
 

Matilda  acum un an - 18 Octombrie 2016 13:44  

Re: Furikake

Ce sunt foile de nori?
Multumesc!!
 

Ioana  acum un an - 18 Octombrie 2016 16:56  

Re: Furikake

foile pentru sushi, cele presate din alge deshidratate.
 

Monica  acum 8 minute - 14 Mai 2018 10:36  

Re: Furikake

Excelent a iesit. Multumesc pentru toate detaliile de la reteta de sushi
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus