Gutui si mere coapte

Retete desert Retete cu fructe Retete de post Retete ieftine Retete simple

Reteta Gutui si mere coapte

Desert simplu, fara artificii. Doar fructe coapte. Daca cumparati fructe locale nici nu aveti nevoie sa le adaugati miere, zahar sau scortisoara. Eu le-am luat de la piata volanta de sambata (unde printre altele gasesc rucola si varza Bruxelles cultivate langa Cluj  =P~ ). Fructele astea au fost destul de mici, nu le-am luat pentru aspect ci pentru mirosul foarte concentrat. Obisnuiti-va sa mirositi ce cumparati, mirosul e un indicator bun al gustului.

Gutuile coapte sunt amintiri dragi de demult, asa cum sunt dovleacul copt sau scrijelutele de cartofi. Este o modalitate necomplicata de a ma bucura de aceste fructe minunate. Le folosesc si pe post de "odorizant" de camera, exact ca pe vremuri. Asez gutui pe dulap (fiindca acolo e mai cald) si in cateva ore casa miroase a... toamna. Se simte foarte tare cand vii de afara.

Coaceti o tava intreaga, fiindca DACA va raman cateva le puteti transform in iaurt cu fructe (inspirati-va din reteta de aici pentru a va prepara iaurt cu mere sau gutui).

Ingrediente

gutui
mere

  1. Se spala fructele si se aseaza in tava cuptorului.
  2. Se coc la 180C pana ce vedeti ca incepe sa tasneasca suc din ele. In acel moment intepati-le cu o furculita si vedeti daca sunt moi pana la cotor. Merele se coc mai repede decat gutuile. De exemplu, pentru merele mele mici a durat 20 minute, iar pentru gutui la fel de mici a durat 30 minute.
  3. Sunt bune caldute sau la temp. camerei.

Fructele intra in cuptor, la 180C

Fructele intra in cuptor, la 180C

Dupa 15 minute incep sa miroasa tare bine

Dupa 15 minute incep sa miroasa tare bine

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...