Lassi cu cardamom si apa de portocale

Ingrediente

600 gr iaurt natur
1/4 lingurita cardamom macinat
1/2 lingurita apa de flori de portocal
4 linguri apa (sau lapte)

Sirop

80 ml apa
50 gr zahar
1 priza sofran (sau turmeric; optional)

Portii: 3

  1. Se pune apa, zaharul si sofranul intr-o craticioara si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul complet, apoi se da focul la mediu si se mai fierbe 2 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de el.
  2. Se pune intr-un blender iaurtul, siropul, cardamomul (puneti mai putin cardamom decat am specificat daca e proaspat macinat) si apa de portocale. Daca folositi iaurt mai gras adaugati si apa/laptele fiindca la final lassi trebuie sa aiba consistenta iaurtului de baut. Mixati timp de 1 minut.
    * daca faceti portii individuale mici puneti 200 gr iaurt, 3 linguri sirop, 1 varf bun cutit cardamom macinat, cateva picaturi apa de flori de portocal si 2 linguri de apa daca iaurtul e mai gras.
  3. Impartiti in pahare si serviti imediat.

Comentarii (10)

 

Mirela  acum 7 ani - 10 Noiembrie 2014 10:29  

Apa de flori de portocal unde se gaseste? Multumesc :)
 

Ioana  acum 7 ani - 10 Noiembrie 2014 10:30  

La Cora, Carrefour, raionul unde gasesti si sosul de soia (produse internationale). e una din esentele mele preferate in deserturi.
 

Andrei  acum 7 ani - 10 Noiembrie 2014 13:28  

Pare delicios. Abia astept sa incerc in acest weekend :)
 

Ana-Maria  acum 7 ani - 10 Noiembrie 2014 20:22  

Ce canuta faina ai! :)
 

Simona  acum 7 ani - 10 Noiembrie 2014 21:16  

Vai, mor de dragul ei, al canitei! :)
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Noiembrie 2014 08:55  

stiu :) , si eu.
 

MariAna  acum 7 ani - 20 Noiembrie 2014 10:00  

Da, cana e grozava. De unde o ai? Am cautat pe chicville, dar nu au decat fara toarta.. :(((
 

Ioana  acum 7 ani - 20 Noiembrie 2014 10:08  

de la Chic ville, aveau si cu toarta. cauta in magazin. le-am luat in august.
 

Ioana  acum 7 ani - 20 Noiembrie 2014 10:09  

uite-le: [link]
 

Mari Ana  acum 7 ani - 20 Noiembrie 2014 17:20  

Multumesc. :-) Nu stiu cum de nu am dat de ele. Voi face reteta cand am si cana. ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...