Piept de pui "aburit"

Categorii: Retete cu carne de pui, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple

 

Piept de pui "aburit"
Pinterest

Piept de pui suculent. Este foarte bun imediat ce e gata, l-am servit in weekend presarat pe acest orez african. Dar marele lui avantaj e ca ramane moale si dupa racire. Asa ca de obicei fac doua tavi deodata si ce ramane pun la frigider ca sa avem in timpul saptamanii pentru adaugat in salate sau in sandwichuri rulate. O lingura generoasa de piure de cartofi dulci sau hummus si cateva bucatele de pui merg foarte bine post-workout. Si uite asa ma asigur ca foamea nu ma mai ia pe nepregatite.

Ingrediente
Piept de pui "aburit"

500-600 gr piept de pui (dezosat, fara piele)
1 lingura ulei
sare, piper, turmeric

Preparare
Piept de pui "aburit"

  1. Pieptul de pui se taie cuburi cat o imbucatura (dar nu foarte mici, undeva la 2.5-3 cm). Eu tai felii groase pe latime si apoi fiecare felie o fac cuburi.
  2. Se presara bucatile cu sare, piper si putin turmeric (aprox 1/4 lingurita). Se picura uleiul si se maseaza bine. Daca doriti, puteti folosi si alte condimente (chili, usturoi granulat, condiment de pui).
  3. Se aseaza cuburile de pui in tava cuptorului la distanta unele de altele, sa nu fie suprapuse. Aceasta cantitate trebuie sa va intre intr-o tava de cuptor.
  4. Se acopera bucatile de pui cu hartie de copt, apasand pe margine sa sigileze bine carnea in timpul coptului (vezi poza 2 de jos).
  5. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200C pentru 7 minute (doar atat!) pentru bucati de dimensiunea specificata in reteta.
  6. Scoateti bucatile din tava intr-un bol si daca doriti puteti presara verdeata tocata (patrunjel, menta, busuioc, ceapa verde). Se pastreaza la frigider acoperit. E bun imediat, dar si la temperatura camerei.
 
Piept de pui

1. Cubulete de pui in tava, distantate

Piept de pui

2. Acoperim cu hartie de copt

Piept de pui

3. Dupa 7 minute e gata


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 

 

 

Misha  acum 2 saptamani - 17 Noiembrie 2020 21:13  

Re: Piept de pui "aburit"

Multumiri Ioana! Suna tare fain, rapid si bun vesel
 

Mirela   acum o saptamana - 26 Noiembrie 2020 12:01  

Re: Piept de pui "aburit"

Super suna!! Si cat de simplu de facut ?
 

Simona  acum 2 ore - 5 Decembrie 2020 05:50  

Re: Piept de pui "aburit"

O idee buna pentru pieptul de pui, daca ramane moale. Voi incerca.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus