Piept de pui in crusta crocanta

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple

Reteta Piept de pui in crusta crocanta

Crusta dukkah nu este rezervata doar pentru pui, desi acesta este mai la indemana si se prajeste rapid. Ce ziceti de niste cotelete de miel in aceasta crusta? Sau rondele de calamari?

Ingrediente

1 piept mare de pui (dezosat)
1 portie dukkah
1 albus de ou
ulei pentru prajit

  1. Se taie pieptul de pui fasiute subtiri, cam de un deget.
  2. Se bate un pic albusul de ou cu 1 lingura apa. Se adauga fasiutele in albus si se amesteca pana sunt bine acoperite.
  3. Dukkah se aseaza pe o farfurie sau intr-o cutie. Se trec fasiutele prin dukkah sau daca folositi o cutie, le puneti inauntru, puneti capacul si scuturati pana fasiile sunt bine acoperite.
  4. Incingeti bine mult ulei si prajiti fasiutele (in cateva ture, sa nu fie inghesuite in tigaie) pana devin rumene si crocante (cca 2 minute/tura).
  5. Se scot pe servetele sa se absoarba de grasime si se servesc imediat.

Pieptul de pui dat prin dukkah

Pieptul de pui dat prin dukkah

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

mara  acum 12 ani - 18 August 2010 16:07  

dukkah am facut acum cateva zile, dar n-am avut vreme sa-l testez. Am pus gand rau unor aripioare pentru diseara, sunt tare curioasa.
 

Ioana  acum 12 ani - 18 August 2010 16:22  

nu l-ai incercat cu paine proaspata si ulei de masline?
 

mara  acum 12 ani - 18 August 2010 16:56  

nu, ca n-am avut timp; duminica am botezat fetita si a fost agitatie pe aici, n-am avut timp sa savurez....Abia azi ne-am linistit, dupa petrecerea de duminica seara si dupa mai multe randuri de prieteni care tot veneau seara unii dupa altii sa terminam un tort imens si foarte foarte bun (n-am reteta, dar ma tot chinui de ceva ani s-o aflu sau mai bine zis sa ghicesc cum il face prietena mea care nu vrea in ruptul capului sa ne-o dea. A fost cadoul ei pentru bebe Maria).
 

Padurariu Tabita  acum 11 ani - 10 Noiembrie 2010 17:45  

sunt foarte delicioase,si maiales arata superb.va rog trimiteti-mi simie pe e-mai ceva retete. Va multumesc
 

Ioana  acum 11 ani - 10 Noiembrie 2010 17:52  

toate retetele mele le gasesti pe acest site cu poze si explicatii, iar daca doresti sa primesti saptamanal newsletterul cu noile retete (asta dupa ce termin cu renovarea si ma apuc iar de gatit) inscrie-te la newsletterul din partea dreapta jos a paginii.
 

Padurariu Tabita  acum 11 ani - 10 Noiembrie 2010 17:58  

da e ok,o sa ma inscriu ssi sper sa imi trimiteti. Va apreciez forte mult retetele dumnevoastra
 

Ioana  acum 11 ani - 10 Noiembrie 2010 18:10  

de cum reincep sa postez retete noi, va reincepe si trimiterea newsletterului. pana atunci sper sa savurati cu placere retetele existente
 

Amalia  acum 11 ani - 11 Noiembrie 2010 21:59  

Vreau sa iti spun ca retele acestea sunt foarte interesante......Am doar 13 ani dar imi place mult sa gatesc si sa inventez retete.....mama e foarte bucuroasa pt ca stiu sa fac fripturi , pui la gratar, retete cu paste si de toate....mai ales bruschete...maine raman singura acasa deci cred ca o sa fac o salata bulgareasca iar luni sigur o sami fac niste pui in crusta crocanta de indata ce fac rost de alunde de padure........TINE-O TOT ASA ;) :)
 

Richard  acum 11 ani - 7 Decembrie 2010 04:43  

Stiu reteta :x 1)Se ia pulpele
2)se pun l fiert 20 min 3)perpari pesmet cu ou (doar galbenusu)apoi le dai pulpele prin amestec si cu boya de ardei
4)pui 2 linguri de sare (pt: 5 pulpe)
5) se pun la cuptor 45 min
 

Dee-Dee  acum 10 ani - 29 Decembrie 2011 18:26  

;) e sooper frathee......ziki c`a facut`o bunikaaa.....:x`!![..]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...