Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete cu putine calorii

 

Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte
Pinterest

Pranzul perfectpentruosiluetaperfecta.

Ingrediente
Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

1 piept de pui (cca 500 gr)
1 lingura ulei
sare, piper negru, fulgi de chili

Salsa de rosii

400 gr rosii cherry (colorate daca se poate)
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi
3 lingurite cu varf capere(in otet)
1 ceapa rosie mica (cca 35 gr)
1 1/2 lingura suc de lamaie
1 lingurita otet (poate fi de pe capere)
10 frunze busuioc
5 fire patrunjel
sare, piper negru

Portii: 2

Preparare
Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

  1. Intr-o tava care merge la cuptorse pun rosiile cherry si se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se presara printre ele usturoiul taiat felii si deasupra se presara cu piper negru proaspat macinat si sare grunjoasa de mare. Intr-un alt vas termorezistent mai mic se pun caperele absorbite bine inainte in servetele de hartie.
  2. Se dau cele doua tavi la cuptor, la 220C, timp de 10 minute caperele si 15-20 minute rosiile. La final caperele vor arata uscate, iar rosiile vor fi lasat mult suc in tava. Se scot rosiile din tava direct peste capere.
  3. Sucul ramas in tava se fierbe (daca tava merge si pe plita e bine, daca nu, il scurgeti intr-o tigaie) la foc mare pana devine siropos (cca 3 minute). In acest timp adaugati 1/2 lingura suc de lamaie si otetul. Cand sosul a scazut il adaugati direct peste rosii si capere. Lasati salsa sa se racoreasca.
  4. Tocati fin patrunjelul si busuiocul. Taiati ceapa rondele subtiri. Presarati sare peste ceapa si lasati-o sa stea 5-10 minute. O stoarceti in pumn sa iasa toata zeama din ea. Adaugati peste ea 1 lingura suc de lamaie. Lasati sa se marineze 10 minute.
  5. Separati cei doi lobi ai pieptului de pui. Pe masa de lucru rasniti piper negru si presarati sare de mare si fulgi de chili. Tavaliti cele doua bucati de pipet de pui prin condimente.
  6. Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta si prajiti puiul cate 2-3 minute / parte. Mutati tigaia la cuptor, la 200C, si lasati sa se faca inca 8-10 minute (in functie de marimea bucatilor de carne).
  7. Scoateti puiul si acoperiti-l cu folie 5 minute. Pana atunci amestecati salsa cu verdeturi si ceapa marinata. Amestecati usor sa nu se zdrobeasca rosiile.
  8. Serviti pieptul de pui feliat cu salsa suculenta de rosii cherry.
 
Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte - Rosiile coapte cu sosul redus

1. Rosiile coapte cu sosul redus

Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte - Se adauga ceapa marinata si verdeturile

2. Se adauga ceapa marinata si verdeturile

Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte - Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

3. Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 10)  

 
loading...

 

 

Ruxandra  acum un an - 24 August 2016 15:06  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Multumim ptr inca o reteta minunata! O sa o gatesc in seara asta - chiar am niste rosii chery si niste busuioc proaspat pe care nu stiam in ce sa le pun vesel

O intrebare am referitoare la tigaia ta care vad ca are maner detasabil: ce fel de de tigaie este?
Am vazut multe retete in care se foloseste intai o tigaie pe foc si apoi se baga la cuptor, dar in lipsa de tigaie cu maner, le mut in tava fierbinte de cuptor trist Problema e ca asa ma aleg cu 2 vase murdare si nici nu stiu daca e chiar acelasi lucru.
 

Ioana  acum un an - 24 August 2016 15:27  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Ruxandra, asta nu are maner deloc. e de fapt baza de fonta de la o tajina, pe care o folosesc uneori pe post de tigaie. am doua marimi diferite (asta de cam 18 cm si inca una ceramica cam de 25 cm).
singurul dezavantaj e ca neavand maner trebuie sa fii mai atenta cand le manevrezi, dar cu manusi de bucatarie e ok.

o alta solutie ar fi sa-ti iei cratita (larga si cu pereti josi cum e cea de aici: [link]).

zic alta solutie, fiindca tigaie buna cu maner detasabil gasesti greu. mai repede gasesti tigaie cu maner de metal... si eu am gasit cu greu o astfel de tigaie si acum imi pare rau ca nu mi-am luat tot setul trist era din Italia...
 

Ana Maria  acum un an - 6 Septembrie 2016 15:11  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Multumesc pentru reteta minunata si in acelasi timp gustoasa, eu am gatit cu pui cumparat din lanturile de magazine LaProvincia, pentru un plus de gust
 

Ema  acum un an - 8 Septembrie 2016 04:45  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Retetea e delicioasa!! Puiul nu iese uscat, iar salsa e foarte buna, am facut-o si separat, fara capere pt o gustare si am servit-o cu paine de la brutarie.
Si baietelul de 1 1/2 ani a mancat cu pofta. vesel Multumim!
 

Ioana  acum un an - 8 Septembrie 2016 11:59  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

ma bucur, Ema!
 

SAM  acum 2 luni - 10 Februarie 2018 15:55  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Super!
Tocmai am terminat puiul si mi-a placut; de obicei ma dezamageste pieptul pentru ca iese uscat dar acesta chiar a fost suculent.
Sosul e genial si cred ca o sa il folosesc si la paste.
 

Ioana  acum 3 luni - 12 Februarie 2018 13:00  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Super, Sam!
 

Elena  ieri - 26 Aprilie 2018 13:52  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

A calculat cineva caloriile pe portie? Ma intereseaza, va rog.
 

Ioana  acum 23 ore - 26 Aprilie 2018 13:55  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

nu am calculat exact, dar are putine calorii, iti dai seama doar daca treci cu ochii peste ingrediente: pieptul de pui e slab caloric, doar 1 lingura de ulei per portie, restul sunt doar verdeturi si ceva legume aproape neglijabile ca si aport caloric.
 

Elena  acum 55 minute - 27 Aprilie 2018 12:58  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

in jur de 500 calorii pe portie iese, am socotit eu. nu e chiar putin. Multumesc oricum.
 

Ioana  acum 37 minute - 27 Aprilie 2018 13:17  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Elena, e putin, e la limita de jos a unui pranz. un pranz de 500 calorii e idealul. plus, puiul are suficienta proteina care ajunge pentru intreaga zi. eventual daca vrei mai putin calorii reduci din pieptul de pui, il imparti in 3.
care e targetul tau pentru pranz?
 

Elena  acum 24 minute - 27 Aprilie 2018 13:30  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

350-400 cal. cam aici incerc sa ma incadrez. mi-a placut ideea cu clasificarea retetelor dupa numarul de calorii, asa am si ajuns pe pagina ta, cautand idei de mese care sa nu fie bogate caloric. O idee (utila mie) ar fi ca macar pentru Retete cu putine calorii sa gasim si numarul de calorii/portie.
Ma mai inspir insa de aici :-)
 

Ioana  acum un minut - 27 Aprilie 2018 13:53  

Re: Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

la inceput si eu calculam, pana mi-am facut idee cam cate calorii au ingredientele pe care le folosesc cel mai des, apoi doar le-am aproximat din ochi, ca e prea chinuitor sa tot socotesti fiecare masa la calorie. o sa incerc de acum sa fac un calcul rapid pentru aceste retete.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus