Piept de pui cu cartofi piure, spanac sote si sos de portocale

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete de Craciun Retete de Pasti Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Piept de pui cu cartofi piure, spanac sote si sos de portocale

Toti stim ca lucrurile minunate sunt create din elemente simple, combinate intr-un mod la care in mod normal nici nu ne-am fi gandit. Dovada palpabila a acestui lucru e acum in farfuria de mai mai sus in care pieptul de pui atent condimentat, piureul de cartofi fin, spanacul tanar si sosul de portocale si-au dat mana si au realizat un fel principal perfect pentru o cina festiva, indiferent daca e cu ocazia unei zile de nastere, o cina romantica sau chiar masa de Craciun alaturi de cei dragi.

Va invit sa savurati cu totii aceasta combinatie care mi-a incantat papilele din primul moment in care am gustat-o la restaurantul Via.

Ingrediente

1 piept de pui mic (de cca 400 gr; cu sau fara piele)
200 gr spanac tanar (baby)
1 catel usturoi
3 linguri ulei
piper negru, piper verde, chili fulgi, sare

Sos de portocale

550 ml suc de portocale (proaspat stors, nu cumparat)
100 ml supa de pui
1 lingura unt

Portii: 2

  1. Se pune sucul de portocale intr-o tigaie larga. Se fierbe la foc mare timp de 10-15 minute, pana scade foarte mult si devine ca un sirop. Va ramane cam 100 ml suc de portocale. Se ia de pe foc si se pastreaza pana e nevoie de el. Poate fi preparat in avans si pastrat la frigider.
  2. Se prepara un piure de cartofi obisnuit (cu unt si lapte).
  3. Pieptul de pui se scoate cu 1 ora inainte de a fi preparat. Se separa cei doi lobi.
  4. Se macina pe masa de lucru piper negru si verde din belsug, se presara sare si se rasneste chili dupa gust. Se trece pieptul prin acest amestec de condimente, pe ambele parti, sa fie bine acoperit.
  5. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie (care merge si la cuptor) si se prajeste pieptul de pui, cate 2 minute pe fiecare parte (prima data se pune cu pielea in jos, iar daca nu are piele se aseaza cu zona unde a fost pielea in jos).
  6. Tigaia cu puiul se transfera in cuptorul preincalzit la 200C si se coace 8-10 minute.
  7. Se scoate pieptul din tigaie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca pana e gata sosul.
  8. Se pune tigaia in care ati prajit puiul inapoi pe plita, la foc mediu. Se toarna supa si se fierbe timp de 3 minute, pana simtiti ca se ingroasa un pic. Se adauga sucul de portocale redus si se mai fierbe 2 minute. Se adauga 1 lingura nu foarte generoasa de unt si se fierbe pana se ingroasa (1 minut). Se condimenteaza sosul cu sare dupa gust.
  9. Se strecoara sosul printr-o sita fina.
  10. Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul ramas cu catelul de usturoi taiat felii. Cand usturoiul incepe sa miroasa, adaugati spanacul, presarati-l cu sare si piper negru si sotati-l la foc mare, amestecand mereu, doar pana frunzele isi pierd volumul (cca. 1 minut). Se scoate spanacul intr-o strecuratoare, sa se scurga.
  11. Pe doua farfurii se monteaza mancarea astfel: se aseaza un inel pentru montat mancarea in centrul farfuriei. Se umple 2/3 cu piure de cartofi. Deasupra se aseaza spanacul (presat un pic sa se scurga de apa). Se scoate inelul. Se toarna sos de portocale de jur imprejur. Se taie pieptul in doua la un unghi de 45 grade. Se aseaza pieptul deasupra.

Reductia de portocale

Reductia de portocale

Pieptul de pui condimentat

Pieptul de pui condimentat

Prajim pieptul de pui

Prajim pieptul de pui

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

Alda  acum 10 ani - 30 Aprilie 2013 20:44  

Foarte buna reteta, multumesc mult! Am gustat acest fel la un restaurant si m-am indragostit de el.

Multumim mult de tot :D
 

ALINA  acum 10 ani - 10 Octombrie 2013 16:52  

:) BUN!
 

ana maria  acum 10 ani - 20 Februarie 2014 21:39  

Buna ! Am facut reteta aceasta cu toata increderea ( toate pe care le-am facut de pe site-ul tau au fost absolut delicioase ) si as avea o intrebare referitor la sosul de portocale. Mie mi-a iesit un pic acrisor, un pic mai mult acrisor si ceva care pisca un pic la limba. As vrea sa stiu daca sa pun sucul cu tot cu pulpa de portocale sau fara si daca ar trebui sa il indulcesc un pic cu zahar brun sau ceva. Sau poate portocalele mele nu au fost atat de bune, sau le-am stors prea aproape de coaja la robot. Te rog spune-mi ce gust ar trebui sa aiba sosul de portocale, dulce sau acrisor (la mine nu s-a simtit deloc untul la gust). Per total gustoasa, foarte interesanta,aspect deosebit.
Iar tu faci o treaba minunata cu site-ul asta, orice reteta, o fac cu toata increderea ! Multumesc !
 

Ioana  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 09:44  

Ana Maria, sosul nu e acru deloc, sucul redus se indulceste singur. nu am pus zahar fiindca nu a fost necesar. nu am pus pulpa, doar ce a cazut in robot prin sita (trece putina pulpa).
ai gustat portocalele inainte? erau bune la gust, mancate asa simple? e februarie, sezonul portocalelor e cam pe final, e posibil sa nu fie asa bune, trebuie gustate.
 

ana maria  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 11:36  

Multumesc pentru raspuns ! Am gustat portocalele, nu sunt nici prea acre,dar dulci nu sunt. Iar sosul a iesit acru si mi s-a parut ca nu se potriveste asa, de aceea te-am si intrebat. Maine este ziua mea, am invitati, si pe langa ciorba de pui a la grec si cea de lamaie (ar trebui sa ma hotarasc la doar una,dar sunt fenomenale amandoua), rulada cu spanac, ciupercile sote , eclerele cu branza, probabil saltimbocca cu o salata colorata (retetele de pe site-ul tau si inca ceva traditional), as vrea sa fac si aceasta reteta. Acum ce sa fac cu sosul acesta de portocale ? Am luat portocale din 3 locuri diferite si sunt cam la fel. Sa incerc sa il indulcesc sau sa renunt la reteta si sa prepar altceva ?
 

Ioana  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 11:48  

pune cate putin zahar pana se echilibreaza, dar ai grija sa nu devina dulce ca pentru desert. si adauga un strop de apa sa-i mai poti da cateva clocote. daca nici asa nu are gust satisfacator nu ai ce face, ori il refaci ori pregatesti altceva in loc.
 

anamaria  acum 10 ani - 2 Aprilie 2014 16:23  

Buna,

Am facut multe retete de pe site-ul tau. FFF BUNE

In zilele urmatoare doresc sa fac si aceasta reteta.

Singura problema e cu sosul. Poate Nu sunt prea atenta dar se pune tigaia inapoi pe foc cu uleiul in care s-a prajit puiul ???

Multumesc anticipat
 

Ioana  acum 10 ani - 2 Aprilie 2014 21:30  

da, anamaria, se pune tigaia cu grasime inapoi pe plita si se prepara sosul.
 

livia  acum 7 ani - 21 Iunie 2016 16:12  

Tocmai am facut reteta! E minunata!!! Mii de multumiri !!!
 

Camelia  acum 6 ani - 13 Aprilie 2017 15:41  

Une tuerie!:)
Un pranz excelent pe care l-am servit cu multa placere. Gusturile se imbina armonios, am respectat reteta si nu am fost dezamagita. Singura modificare: am folosit piept de curcan.
Ma inspir de pe site-uri franceze, canadiene, belgiene, dar ma reintorc regulat pe acest site pe care l-am descoperit acum 7 ani pt ca ma simt ca acasa :)
O sugestie: pt o viitoare posibila deschidere spre un public nou, numeros, francofon, de ce nu traducerea retetelor in lb. Franceza?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...