Maki cu castravete

Retete asiatice Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten

Kappa maki: sushi vegetarian cu castravete si furikake. Rulourile sunt racoritoare si usoare, ideale pentru un picnic de vara.

Ingrediente

1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
2 linguri furikake
6 castraveciori de gradina
6 foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia

Bucati: aprox. 36 (6 portii)

  1. Orezul se pregateste dupa instructiunile de aici, doar se adauga in plus furikake la pasul 9, cand se adauga otetul indulcit.
  2. Castravetii ii taiati pe lungime betisoare (julienne).
  3. Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic.
  4. Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  5. Asezati pe foaie un strat subtire de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
    * daca doriti rulouri mici, tip "one bite", puteti taia foaia nori in doua, vor iesi rulouri mai subtiri
  6. Asezati betisoare de castravete la un capat (vine cam 1 castrevecior per rulou), in partea opusa zonei lasate libere.
  7. Rulati, folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
  8. Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
    * folositi un cutit super ascutit pentru taiat
  9. Repetati pana terminati orezul. Rulourile se servesc presarate cu furikake, alaturi de wasabi, ghimbir in saramura si se inmoaie in sos de soia.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...